Old mans thoughts

46 3 4
                                    

Mary

Nebolo jednoduché kráčať, pozerať sa pred seba a zároveň kontrolovať, či za ňou niekto nekráčal .
Mary si to razila tmavou uličkou medzi dvoma pamelákmi. Vedela , že tadeto nemala ísť a bola si taktiež plne vedomá , že pred desiatimi minútami minimálne dva krát zle odbočila.
Niekto ma sleduje .
Uvedomila si.
Teraz už vedela , že to nebol len výplod jej fantázie.
Jej malé srdiečko skoro dostalo infarkt , ked sa raz otočila, a zbadala tmavú postavu miznúcu za modrým kontajnerom na začiatku panelákovej uličky, kade ešte pred dvoma minútami kráčala Mary .
Prosím, nech som už doma.
Zrýchlila .
Povedala si , že sa prestane obzerať a pridala ešte viac do kroku.
Obzrela sa.
Videla ju!
Postava v celá v čiernom kráčajúca jediným smerom , ktorým to šlo , jej smerom .
Slzy , ktoré sa Mary nahrnuli do očí ju v tom okamihu donútili otočiť sa a utekať .
Utekala , ako jej len nohy stačili . Pozerala sa už len pred seba a zrak upierala už len na koniec uličky ktorý sa pomaly približoval . Obzor jej už zatienili slzy keď bola na konci . Na sekundu vydýchla a otočila sa .
Posledné čo videla , bola ruka s malou bielou servírkou .
Čudne voňala .

Brooklyn
Brooklyn sa prudko zobudil .

Spotený si opäť sadol na posteľ. Dnešný sen bol iný . Nebol na tajomnej chodbe kde jeho otec zomrel pred jeho očami . Dnes to bolo iné. Tuším sa mu snívalo o Mary . Áno , jej fialová bunda , spomenul si . Ale o čom to bolo ? Cítil niečo zlé.
Utrel si pot z čela .

Harry
Harry sedel za počítačom . Ruka mu už pomaly zklzala z brady a jeho oči už len veľmi málo dokázali registrovať text . Ktorý si čítal už tretí krát .

Pravda , či Fikcia ?

Legendami opradená takzvaná kliatba červenej pani straší v mestečku Elderwood už dlhé roky . "Kto by veru nepoznal ten starý príbeh ?" Hovorí nám jeden z obyvateľov mestečka .
Hovorí sa , že ak raz spáchaš zločin ,alebo do nášho mestečka vojdeš so zlými úmyslami . Ešte v ten večer môžeš stretnúť červenú pani.

"Nikdy som nemal zlý život , mal som dobrú prácu , avšak našiel som si aférku s priateľkou mojej ženy . Noc sme strávili v Elderwoode . Bola to naša posledná .
Dnes trpím impotenciou ."
Povedal jeden zo svedkov ktorý bol ochotný vypovedať . Jeho ..

Harry nedočítal . Odtrhol oči od monitoru . A zdvihol mobil. Zavolá Buzzovi a musí mu to povedať.
--------------------------

Sedel na svojej záhrade , pozoroval mesiac . Ako mu chýbali tie noci keď sa mohol prechádzať a nepociťovať pri každom kroku obrovskú bolesť . Niekde v susedstve začul štekot psov a on pozrel smerom do pravého rohu záhrady. Vedel , čo je to za miesto . Spomínal naň s rovnakou bolesťou , s akou spomínal na svoje mladé časy . Chuť whisky dodala jeho mysli trpký vodopád emocíi , ktorý s hukotom dopadal na jeho ubolené srdce . Keby mohol vrátiť čas , keby mohol urobiť veci ináč , keby menej pil a všímal si , nemusel by tu sedieť teraz sám a pozorovať vlastný pohreb , ktorý nazýval roky životom . Stal sa nástrojom smrti svojej lásky. Robil len to , čo mu v snoch pripadalo správne a svoje činy schovával za sarkazmus starca. Poznal koniec tohoto obohahratého príbehu . Taktiež aj Buzz Richmond doplatí na svoj čin chamtivosti , škoda , že musí aj jeho nová rodina .

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 25, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Utečenec smrtiWhere stories live. Discover now