Woman in red

91 8 2
                                    

Harry ,pracovňa.
Sedel za počítačom a čítal text informácii o tom incidente z pred dvoch rokov.

Slávny futbalista tragicky zahynul na dovolenke

Tridsaťtri ročný Eden Freymont , hviezda Racoon holligans ,bol prehlásený za mŕtveho po tragickej nehode v mestečku v horách s názvom Elderwood.
Jeho telo ani po viacerých pátracích akciách a neúspešnom hľadaní avšak nebolo nájdené .
"Spadol z útesu ." Zneli slová jeho najlepšieho priateľa , ktorý v čase nehody bol s Freymontom v Elderwoode....

Mesto Elderwood . Pomyslel si Harry . Prekliate mesto . Ovešané legendami , stradidelnými príbehmi a početnými úmrtiami ľudí , ktorí tam šli .

Neveril na nadpozemské veci , ani na čary, veď žili v  21. Storočí . Ale vždy ked si na to mesto spomenul ,prešiel mu mráz po chrbte . Všetci tí obyvatelia ,ako jedna veľká divná rodina , všetci sa tam poznali . A ako keby vedeli s akým úmyslom tam Buzz a on prišli . Spáchať vraždu . Dokonca aj v ten osudný večer, ked boli v lese v chatkách , cítil ,ako keby ho les pozoroval ,a súdil .

Pred dvoma rokmi , Elderwood

Harry sedel na ubytovni . Dnes nemal náladu na túru po Elderwoodskom lese a nechal Buzza a Edenovu rodinu s deťmi ísť na príjemný výlet do hôr. Stmievalo sa ,a on dostal chuť na drink. Dnes to potrebuje . Zobral si veci ,a šiel von . Mesto bolo v ten večer veľmi rušné , pretože miestni oslavovali sviatok nejakého ich zosnulého hrdinu a blablabla. Po zničenej asfaltovej ceste vrážal do opitých ľudí vykrikujúcich a bujaro oslavujúcich . Aj on sa chcel dnes opiť . Zašiel do miestneho baru s názvom u Jacka . Útulné . Povedal si Harry . Všetko na spôsob ,,sme v horách ,tak je všetko z dreva ." , na stene pri pulte , kde stál plešatý barman bol neónový ružovo zelený nápis . U jacka , stálo tam .
"Tequillu ,poprosím ."

Barman pohotovo reagoval.

O necelú hodinu už bol Harry na mol . Sedel Za barom a pozeral sa na svoje ruky . Chcú zavraždiť svojho kamaráta . No , viac menej je to Buzzov kamarát ,ale stále je to vražda . Harry pomohol Buzzovi v mnohých situáciách ,a toto nebola výnimka . Vedel ako jeho kamarát miluje manželku svojho najlepšieho kamaráta a bol ochotný mu s tým pomôct . Buzz zase pred rokmi pomohol odstrániť určitých ľudí , ktorí vydierali Harryho kôli peniazom . Boli vrahovia . O tom nebolo pochýb .
"Prečo tu taký sympatický mladý muž sedí sám." Povedal nádherný ženský hlas .
Harry sa obzrel a uvidel, že si vedľa neho sadla za bar žena . Nie hocijaká ,ale prekrásna žena . Vypadala ako anjel ,nie nie ,ako diabol ? Nevedel sa rozhodnúť . Mala oboje z každého . Plné krikľavo červené pery , nad nimi malé ,nepatrné znamienko . Hnedé vlnité vlasy . Harry si všimol , že má na sebe červené, priliehavé šaty , ktoré jej siahali len tesne nad stehná .
"Zapíjam vinu ." Povedal Harry a napil sa . No nemohol odtrhnúť zrak od tej ženy .
Všimol si , že sa pozerá na jeho ruku kde mu žiaril svadobný prsteň .
"Takže šťastne ženatý ?"  Spýtala sa .
Tá ide k veci .
"Áno , už aj otec ." S úsmevom jej povedal a vzápätí to oľutoval . Niečo na tej žene , možno jej výzor alebo tie gaštanovo hnedé oči , ho nútilo ,aby si s ňou v ten večer niečo začal . Bola neskutočne príťažlivá .
Dali sa do reči . Prerozprávali celý večer . On zistil , že aj ona je právnička ,a zašla si sem na výlet . Sama.
"Nieje to troška nebezpečenstvo ? Pre takú krehkú krásku ako ste vy ?" Polichotil teraz už dosť podgurážený Harry .
Zatrepala mihalnicami a venovala mu úsmev .
"Viem sa o seba postarať pán Jensen." Spôsob ,akým vyslovila jeho priezvisko donútil Harryho sa zamiesiť na stoličke . "Plus ,zdanie niekedy klame." Dokončila .
Celý večer sa zabávali a on na nej videl , že s ním flirtuje. Uvedomoval si , že doma ho čaká žena s deťmi , no v tom momente mu to bolo jedno , musel ju mať. Nevedel si vysvetliť , prečo ho tak priťahovala.
Bola skoro pol noc, keď zrazu utrhla zábavu .
"Je neskoro , a ja zajtra vstávam ,mala by som ísť ."

"Tak skoro , veď noc je ešte mladá ." Bože , dnes sypem klische jedno za druhým , povedal si pre seba .

"Tak môžeme teda ešte noc presunúť na moju ubytovňu čo?" Vyzívavo načrtla.

"To by sa mi veľmi páčilo."

Vyšli pred bar . Harry zavolal na taxík . Ako sa taxi približovalo , bol v jemnom objatí so ženou . "Vlastne som sa ešte nespýtal na vaše meno ...slečna?"

"Pani Kyrye, som vdova."
Povedala a smutne sa usmiala. Harry na to nepovedal nič. Už ju chcel mať v posteli a nemohol sa dočkať . Taxi zastavilo a on jej otvoril dvere . Ona nasadla . Chcel si akurát sadnúť ked ho chytil pár rúk pod krk . Z každej strany stáli muži v kapucniach a vrazili mu úder do brucha. Kyrye pomaly znova vystúpila z auta a surovo chytila Harryho za rozkrok. Prešla ním hrozná bolesť . Uprela naňho pohľad . Prisahal by , že namiesto dúhoviek mala v očiach len bielka. " Tvoje úmysly sú nečisté , nielen somnou ale aj s tvojim priateľom . Vykonať to v tomto meste bola chyba , za ktorú obaja draho zaplatíte . Nech je tvoja  a aj jeho rodina prekliata ."
S týmito slovami ho začali postavy v kapucniach dusiť a on stratil vedomie .

Zobudil sa na druhý deň vo svojej ubytovni na posteli . Bol to len sen ?  Pravdepodobne. Snívalo sa mu o prekrásnej žene . Strávili spolu večer a ...Zhrozený Zbehol do Jackovho baru a zistil, že tam má zo včera nezaplatený dlh .

časnosť.
O tomto Harry nikdy nikomu nepovedal a snažil sa na to zabudnúť . No , to , že sa mu počas jeho manželstva zmenila orientácia dával zavinu tej žene.

Utečenec smrtiWhere stories live. Discover now