Geçmiş Bölüm 2 ( Kimsesiz & Avare)

45.1K 2.4K 132
                                    

Su çöktüğü basamakta hıçkırıkları arasında "Lütfen dinle baba" derken söylediklerinden hiçbir şey anlaşılmıyordu. Zaten onu duyacak kimse de yoktu kapının arka tarafında. Birkaç dakika sonra kapının açılmayacağını bildiğinden pijamalı ve yalın ayak Kaderlerin evine doğru yürümeye başladı. Akşam karanlığı çökmüş serin hava teninin ürpertirken kendine sarılıp "Kerem gelsin geçecek hepsi babam beni affedecek" diye kendini avutarak gitti Kaderlerin evine.

Kader kapıyı açtığında karşısında gördüğü tükenmiş arkadaşının haliyle "Su ne oldu sana" diye bağırırken Su "Babam" diye haykırarak kendini Kader'in kollarına atmış tekrar ağlamaya başlamıştı. Kader "Hakan amcaya bir şey mi oldu" diye olanları anlamaya çalışırken Su ağlayarak "Öğrendi Kader" demişti.

Gözleri irice açılan Kader onu geri çekip üstünü süzdüğünde Su'nun pis ayaklarını pijamalarını görünce durumu anlamıştı. Belli ki Su evden atılmıştı. Arkalarından annesi "Kader kimmiş gelen kızım" dediğinde Su kafasını eğerken Kader'in annesi onun halini görünce "Hayırdır inşallah Su kızım ne oldu" diye yanlarına gelmişti.

Hemen atılan Kader "Yok bir şey annecim bizde odama gidiyorduk Su bugün bizde kalacak" diyerek Su'yu odasına çekse de annesi hemen salona gidip Su'nun ailesini aradı. Çalan telefon açılmadığında merakı daha çok artarken "Neyse yarın olsun bakalım öğreniriz" diyerek kocasının yanına oturup dizisini izlemeye devam etti.

Öğrendi de o dahil tüm mahalle ailenin başına gelenleri öğrenmişti. Su ikinci bir şans için sabahın erken saatlerinde Kader'den aldığı kıyafetlerle evin yolunu tutarken kapıyı çaldığında yine kapı duvardı. Gözlerinden yaşlar süzülürken "Su kızım sen niye buradasın hastane de değilsin" diyen komşunun sesiyle arkasına dönerken Su "Ne hastanesi Hatce abla" dedi korkuyla.

"Kızım akşam ambulans geldi senin haberin yok mu babanı hastaneye kaldırdılar" diyen karşı komşu Hatice Hanım aslında her şeyi akşam evinden izlemişti ama Su'nun neden evden atıldığını öğrenmek için ağzını arıyordu. Komşularının sözleriyle Su yokuş aşağı koşmaya başlarken "Baba" diye ağlamaya başlamıştı. Kalbi sıkışıyordu acıdan ya onun yüzüne babasına bir şey olursa nasıl ayakta kalırdı.

Hastaneye gittiğinde daha içeri girer girmez kapıda karşılaştı annesiyle. Ayla Hanım Su'yu karşında görmesiyle sinir krizi geçirirken etrafındaki insanları umursamadı bile "Ne işin var senin burada şırfıntı" diye bağırarak Su'nun saçlarına yapışıp çekiştirirken Su'nun tek derdi babasıydı. "Anne babam nasıl" diye soruyor annesinin hakaretlerini saçlarındaki acıyı duymuyordu bile.

"Utamadan bir de babam nasıl diyor" diye çığlık atan Ayla Hanım'ı hastanenin güvenliği zor ayırmıştı Su'nun saçlarından. Ayla Hanım güvenliği iterek kendinden uzaklaştırmaya çalışırken "Felç geçirdi baban senin yüzünden Allahın belası artık yatağa mahkum baban zil takıp oyna şimdi ahlaksız" diye bağırıyordu.

Annesini aramak için aşağı inen Sude de kalabalığı görüp oraya ilerlerken annesini ve karşısındaki Su'yu gördüğünde sinirle koşup Su'yu göğsünden iterek "Defol buradan" diye bağırdı.

Su onun itmesiyle yere düşerken yaşlı gözlerin kardeşine dikip "Sude" demişti. Sude iki elini yumruk yapmış kafasını öne uzatarak kırmızı gözleriyle ona sinirle bakarken "Babam ölüyordu senin yüzünden defol git buradan" diye bağırdığında olayı izleyen yaşlı bir kadın gelip Su'yu düştüğü yerden kaldırdı.

Su oradan uzaklaşmadıkça anne kızın sakinleşeceği yoktu. "Hadi kızım gel biraz dışarı çıkalım" diyerek Su'yu çıkışa yönlendiren kadının kolunun üstünden Su annesine bakmaya devam ediyordu.

SÖZDE EVLİ (SÖZDE Serisi 2 KİTAP OLACAK)Where stories live. Discover now