Hiding

9 3 0
                                    


Έτρεχε με αθόρυβα βήματα πάνω στους βρώμικους βράχους. Ο ήλιος είχε πέσει για τα καλά. Είχε απόλυτο σκοτάδι. Έβλεπε όμως στο βάθος το άνοιγμα της σπηλιάς. Είχε φτάσει σπίτι, επιτέλους. Τα μεταλλικά μέλη που κουβαλούσε πάνω της κουδούνιζαν σε κάθε της άλμα όμως δεν σταμάτησε στιγμή. Έπρεπε να βιαστεί να φτάσει στην είσοδο. Κρατούσε σφιχτά έναν σωλήνα με αμέτρητα μικρά καλώδια να βγαίνουν και από τις δύο πλευρές. Το κρατούσε τόσο ευλαβικά σα να εξαρτιόταν η ζωή της από αυτόν τον κύλινδρο. Στην πραγματικότητα εξαρτιόταν.

Έφτασε στην είσοδο της σπηλιάς και η καρδιά της αμέσως ηρέμησε. Άρχισε να περπατάει πιο ανάλαφρα και αποφασιστικά. Οδηγήθηκε σε έναν στενό, βραχώδη διάδρομο με πολλές στροφές και παρακλάδια. Ήξερε όμως ακριβώς τον δρόμο οπότε το σκοτάδι δεν την παραπλάνησε. Κατάφερε μετά από λίγα λεπτά να φτάσει στο τέλος της σπηλιάς. Εκεί υπήρχε ένα μεγάλο άνοιγμα, ψηλό και φαρδύ. Πολλές φωτιές έκαιγαν κάθε οχτώ μέτρα και περίπου πενήντα άνθρωποι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες εδώ κι εκεί. Η νεοφερμένη περπάτησε ανάμεσα στο λαό, προορισμός της η απέναντυ πλευρά της σπηλιάς, μία στενή είσοδος. Στο διάβα της, μουρμουρητά απλώθηκαν, ψίθυροι απορίας και μερικοί τρόμοι. Όλοι κοίταζαν τον κύλινδρο στο χέρι της κοπέλας. Εκείνη τους αγνόησε. Πέρασε μέσα στην είσοδο και αντίκρισε τέσσερις γυναίκες να περιμένουν μα ανυπομονεσία.

«Το βρήκες;», ρώτησε ευθύς η IR, η βασική ηγέτιδα των ανθρώπων της σπηλιάς. Η κοπέλα σήκωσε τον κύλινδρο.

«Φυσικά και το βρήκε. Η Kim είναι η καλύτερη ανιχνεύτρια», επένευσε η Lia και έκλεισε το μάτι στην Kim. Εκείνη ανταπέδωσε το χαμόγελο και παρέδωσε τον κύλινδρο στην IR. Η Per, πλησίασε από πίσω γεμάτη περιέργεια.

«Όλος ο χαμός γι αυτόν τον μικρό σωλήνα;», σχολίασε η κοπέλα με δυσπιστία.

«Δεν έχει σημασία το μέγεθος, Per», αππάντησε με πονηρή φωνή η Nanami που καθόταν σε μία πολυθρόνα με ορθάνοιχτα πόδια να κοιτάει αφηρημένα το ταβάνι. Η Per της έριξε ένα απηυδισμένο βλέμμα και πήγε να απαντήσει όμως η IR σήκωσε το χέρι.

«Αυτός ο κύλινδρος ήταν ο συνδετικός κρίκος. Τώρα, που δεν έχουν αυτό εδώ το εργαλείο, δεν θα μπορούν να μας εντοπίσουν», εξήγησε σοβαρά η ηγέτιδα.

«Μου πήρε μία ολόκληρη μέρα να φτάσω τη βάση τους χωρίς να με καταλάβουν. Νομίζω όμως πως κάποιος tosen με είδε», ανακοίνωσε βαριεστημένα η Kim και κάθισε σταυροπόδι στο χοντρό χαλί του δωματίου.

2865 μ.Χ.Where stories live. Discover now