De ring (2)

70 2 0
                                    

Een ring. Het was dus toch een grap. Ik pakte de ring op en schoof hem om mijn vinger. Hij paste precies. In het midden van de ring zat een grote steen, het leek wel een diamant. Het was vast gewoon glas. Ik bleef er nog even naar staren en deed hem daarna snel weer af. Net op dat moment belde er iemand aan. Ik schoof de ring vluchtig in mijn achterzak en opende de deur. Daar stond Erik.

'Whazzup, prinses!' Hij grijnsde, terwijl hij zonder dat ik toestemming had gegeven naar binnen liep en neerplofte op de bank.

'Heel grappig hoor, van die ring.' Ik rolde mijn ogen en plofte naast hem neer.

'Vind je hem mooi?' Hij glimlachte, terwijl hij de afstandbediening pakte die naast hem lag en de tv harder zette.

'Ja hoor, hij past precies. Is het mijn verjaardagscadeau? Je weet toch dat ik pas over drie maanden jarig ben?' 'Nee, ik, euh, zag hem liggen in de winkel, en ik, euh, nou ja, dacht dat je hem mooi zou vinden..' Hij krabde aan zijn hoofd en bloosde. Erik bloosde! Ik had hem dat nog nooit zien doen! 'Dankjewel Erik, hij is prachtig.' Ik glimlachte. 'Juist. Oké. Laten we tv gaan kijken.' Hij draaide zijn hoofd weer richting de tv, maar er schemerde nog steeds een rode blos op zijn wangen. Ik draaide ook mijn hoofd weer naar de tv, maar er hing nog steeds een kleine glimlach op mijn lippen.

Ik weet niet hoelang we op de bank hebben gezeten, maar al snel hoorde ik de voordeur dichtslaan. 'Mam?' riep ik. 'Ja, schat', ze liep de woonkamer in en zette een boodschappentas naast zich neer op de grond. 'Kijk eens wat me cadeau heeft gedaan!'

Ze liep naar ons toe en keek naar de ring in mijn hand. 'Dat lijkt wel een echte diamant', ze bleef ongelovig naar de ring staren. 'Mooi he?' Ik glimlachte en trok mijn hand weer terug. 'Hij is prachtig! Goed uitgezocht hoor, Erik!' Ze liep weg en begon de boodschappen op te ruimen.

De rest van de avond keken we naar domme programma's, die toevallig op tv waren. Toen er net weer een programma was afgelopen, stond Erik op en zei dat zijn ouders hadden gezegd dat hij om tien uur thuis moest zijn. Het was bijna twaalf uur. Erik vertrok en ik bleef alleen achter.

Die nacht droomde ik van een bruiloft. Ik was de bruid, en alles om me heen was wit. Er waren veel mensen, en ik liep over het pad naar de priester toe. Naast de priester stond een man, maar zijn gezicht was vervaagd. Ik ging steeds harder lopen om dichterbij de priester en de vreemdeling te komen, maar het leek alsof ik op een loopband stond, want hoe hard ik ook rende, ik kwam maar niet vooruit.

Langzaam opende ik mijn ogen. Ik merkte gelijk dat het nog donker was. Ik draaide me om en keek op mijn wekker; 3:48. Ik hees mezelf overeind en staarde voor me uit. Twee paar groene ogen waren - vanachter mijn raam - recht op mij gericht. Ik voelde een rilling door mijn lichaam gaan. Uit automatisme griste in mijn telefoon van mijn nachtkastje en belde ik Erik. Hij ging over en Erik nam op. 'Hallo?' klonk een slaperige stem. 'Luister is heb nu echt even geen tijd voor spelletjes, ik probeerde te sla..' 'Er zit een groot insect me intens aan te staren. En hij heeft van die enge, felle ..'

'Groene ogen? Zeg alsjeblieft niet groene ogen...' Erik klonk opeens klaar wakker. 'Groene ogen...' Erik vloekte. 'Ik kom er meteen aan. Blijf waar je bent.'

Erik's kaak verstrakte toen hij het beest zag en hij vloog het bed uit richting het raam. 'Wat ben je aan het doen?!' siste ik. Erik negeerde mijn vraag en nog voordat hij bij het raam was aangekomen verdwenen de groene ogen tussen de bomen.

'We zijn hier niet veilig meer', zei hij vastberaden. 'Hoe bedoel je?' ik fronste.

'We moeten weg', hij keek op en staarde me recht in mijn ogen aan. 'Euh, waarheen?' Ik keek hem vragend aan. 'Naar huis.' Jupp. Dat maakte alles duidelijk.



-----

WoW. Al 38 reads! Ik ben trots :D, vind het verhaal zelf nog niet zo goed, maar hé! Oefening baart kunst! Hopelijk vermaak ik jullie een beetje met m'n fantasie. Het idee voor dit verhaal kwam tot me (duur taalgebruik..) tijdens de Nederlands les een paar weken geleden. Ik was van plan het te gaan uitwerken, en dacht dat ik het leuk zou zijn om het ook met anderen te delen. So enjoy!

---

updated version

De Prins en de VerloofdeWhere stories live. Discover now