Második

81.2K 3.5K 711
                                    


A V E R Y
____________________

Mindenki bolond. Az egész iskola hétfő óta meg van őrülve. A tanárok már nyugtatót szednek, hogy ne kattanjanak be teljesen és kössenek ki az idegosztályon.

Ahogy végigsétáltam a folyosón, legalább három zokogó lány mellett haladtam el, sőt, ma reggel még egy párkapcsolati háborúnak is szemtanúja lehettem, ugyanis a fiú egy óriási pofonnal lett gazdagabb a barátnője - vagyis már csak a volt barátnője - részéről.

De nem csak ennyi furcsaság történt: a Szüzek Köre nevezetű borzalmas internetes lista egy nap akár többször is frissült. Úgy tünedeztek a szűz lányok két nap alatt, mint máskor egy fél tanévben. Az a pletyka járja, hogy Adam Winters már három lányt is leszedett a listáról. Undorítóak az emberek, én mondom.

Besiettem a terembe, hogy minél kevesebbet lássam ezt a borzalmat, és leültem a helyemre. Mivel osztályfőnöki óránk következett, nem vettem elő semmit, csak a telefonomat és a fülhallgatómat, hogy lenyugtassam valamennyire az idegeimet. Komolyan, ma reggel rossz volt ránézni az emberekre, és sajnos ez a nyomott hangulat rám is átragadt. Alig vettem észre, hogy a tanárnő is bejött, mert becsengettek. Gyorsan eltettem a telefonomat és körülnéztem az osztályban. Két pad üresen állt: Stacy-é és persze Sam-é.

- Jó reggelt, osztály! A mai napon rengeteg dolgot kell megbeszélnünk, úgyhogy kezdjünk is neki! - csapta össze a tenyereit Mrs. Hill, az osztályfőnökünk. Sötétbarna fürtjei ugráltak a nyaka körül, ahogy a tanári asztalhoz lépdelt és kinyitotta a noteszét. - Mint tudjátok, idén a mi évfolyamunk szervezi a téli bált...

A tanárnő már be sem tudta fejezni a mondatot, mindenki izgatottan elkezdett kérdéseket gyártani, amiből csak annyi lett, hogy mindenki össze-vissza ordibált.

- Csendet kérek! - emelte meg a hangját Mrs. Hill. - Szóval a miénk a nyitótánc, ami a mostani témához illően charleston lesz.

Az osztályból hangos 'úúú'-zások, sóhajok, miértek és hogyanok hangzottak fel.

- Tanárnő, miért nem lehet keringőzni? - hisztizett Hannah, egy a sok cicababa közül.

- A témát az igazgatóság határozza meg, tavaly volt keringő. Most az 1920-as évekkel kell beérnünk. Most pedig...

A tanárnő ismét félbe lett szakítva, mégpedig azzal, hogy Sam és Stacy beestek az ajtón. A fiú haja kócos volt, arca kipirosodott és a pólóját kifordítva vette fel. Ezt nagyrészt eltakarta a pulcsija, de a címke kilógott a nyakánál. Stacy fején egy komplett madárfészek ült, az ingét félre gombolta és egy liluló folt kandikált ki az anyag alól a kulccsontjánál. Szerintem mindenki sejtette, hogy ezek ketten miért késtek el.

- Samuel Jones! Te csak engem tisztelsz meg a sorozatos késésekkel, vagy a többi kollégám is ilyen szerencsés? - nézett csúnyán Mrs. Hill a problémás személyre. - Ráadásul már Stacyt is belevitted a rosszba - mutatott a súlyát az egyik lábáról a másikra helyező lányra. - Mars, pakoljatok le, aztán álljatok tornasorba! - fordult az osztályfőnök felénk.

Két perc sem kellett és már fel is sorakozott mindenki a két sorba: elől a lányok, hátul a fiúk. Sosem tartottam magam magasnak, de az osztályban így is a második legmagasabb lánynak számítottam.

- Oké lányok, forduljatok meg! Aki veletek szemben áll, az lesz a párotok az idei bálon - mutatta a tanárnő izgatottan, hogy mit is kell csinálnunk.

Megfordultam a tengelyem körül, aztán fejben leesett az állam.

Ugye ez most csak egy vicc? Ugye nem vele kell majd kibírnom a sok táncpróbát és még magát a bált is? Miért? Ó, istenem, miért?

A Szüzek KöreWhere stories live. Discover now