Idegen

2.2K 161 4
                                    

"Ezért nem mondtam meg Davidnek sem, hogy mik az okaim az iskola váltásra."

Na megint egy csodás hétfő reggel, mindegy is tehát, szegény Stella sírására keltem, nem mondom mióta velem egy szobában él, nincs nagy szükségem ébresztő órára.
- Szia kicsim, ma korábban kell bemennem. Lehetne hogy hatodik óra után nagyon sietsz haza?
- Persze, sietek ahogy tudok.
Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy miért nem fogadunk fel egy dajkát. Nem szeretném, ha a gyerekem több időt töltene idegenekkel, mint a saját családjával, tehát kettőnkkel.

Csengetésre kaptam fel a fejem, már szinte a cipőt húztam, de azért előbb ajtót nyitottam. Ekkora meglepettségben is rég volt részem.
- Jó reggelt, Lil!
- Neked is, de mi ez a becenév, Dave? -röhögtem miközben én is gyorsan kerestem neki egy becenevet, majd még dolgozom rajta.
Nem tudtam mit csináljak, nem akartam behívni, mert Stelláról nem tud, ezért gyorsan az orrára csaptam az ajtót, szerintem nagyon meglepődött, mert egy hangot sem hallottam felőle. Gyorsan beszaladtam elköszönni anyutól és a lányomtól, majd rohantam vissza "Dave"-hez. Még mindig meglepődve állt a küszöb előtt.
- Bocsi, csak vissza kellett szaladnom pár cuccomért.
- Oké, de máskor azért ne törd be az orrom, ha kérhetem. - nevetett rám.
Egész úton a suliba beszélgettünk, igaz hogy körülbelül 5 perc, de mindegy. Ilyen rövid időn belül is nagyon sok mindent beszéltünk meg, szinte ugyanott folytattuk, ahol tegnap abbahagytuk. Most már egy fokkal jobban kezeltem a vizslató tekinteteket, mint tegnap, de azért nem voltak kellemesek, ezért végül az iskola előtti bandázás helyett bementem és leültem.
- Szia, Lily ugye?!
- Igen szia, bocsi, de én nem tudom a te nevedet, elárulod?
- Persze Lola vagyok, de hívhatsz Lol-nak.
- Rendben Lol. Tegnap nem láttalak nem jöttél suliba?
- Hát...öhm, van kikérőm, de beszéljünk inkább valami másról. Én ugye nem tudok rólad semmit, mesélj valamit.
- Lily vagyok, szeretek gördeszkázni, bár már kicsit berozsdásodtam, imádok gitározni és szerintem elég jó nyelvérzékem van. Ennyi vagyok röviden. És te? - belegondolva a legfontosabb részemet mindenki elől el kell titkolnom, mert nem szeretném, ha itt is egy kitaszított ribanc válna belőlem.
- Rólam nincsen semmi érdekes dolog, nem vagyok semmiben sem valami jó, de nem én vagyok a lényeg.

Nos Lol egy nagyon érdekes lány, nem árul el magáról semmit, egyfolytában csak azt hajtogatja, hogy majd kiderül. Azt tudni kell róla, hogy egy szőke hajú, nagyon szép lány, szerintem bomlanak utána a pasik, csak ehhez a témához még nem jutottunk el.

A szünet végéig beszélgettünk, majd elment a helyére és kezdődhetett egy borzalmas töri óra.

Egy új kezdet... [SZÜNET]Where stories live. Discover now