23. část

3.1K 196 6
                                    

Zrcadlo z Erisedu

Trochu se přesuneme v čase.

Už uběhlo půl roku a za tu krátkou dobu se toho změnilo více než za můj asi celý život. Tu záhadnou knihu z Malfoy Manoru jsem nebyla schopná rozluštit. Ani pravé rodiče jsem neobjevila a chci vědět kdo to je, i kdyby jsem měla ruku do ohně strčit. Tajemství, že jsem Miino dvojče ještě pořád držím v sobě, za což se musím převelice pochválit.

Už se nebavím s tou bandou tupohlavců, tím myslím Nebelvírský trojlístek, který mi dělal půl roku společnost. Odkopli mě, když jsem chránila Snapea před faktem, že chce ukrást kámen mudrců. Hermiona nakonec zjistila, kdo je Nicolas Flamel, což jsem ani doma nebyla schopná vyhledat.

Více jsem se zaměřila na Zmijozelské a podporuji Draca při jeho oblíbených činnostech, ikdyž mi jich je líto. Uráží Pottera a tu jeho bandu. Chtěl i Miu, ale to jsem mu zakázala.

Skamarádila jsem se s Pansy a těma barbínama na pokoji. Jsou celkem fajn, až na to, že si pořád stěžují, že je Draco nechce. To mám chuť jim něco omlátit o hlavu, ale jinak jsem v klidu. No nebyli byste také pod tlakem, kdyby do vás hustili jednu tu samou věc několikrát za den, ať jste kde jste?

Profesor Snape si mne a bratra na hodinách lektvarů velmi oblíbil a nadržuje nám, což se mi převelice líbí a z bratra úplně číší hrdost, ostatně jako vždy.

Miluji, když se procházím tím starým a prázdným hradem, protože se všichni naparují venku a je tu chládek a klid. Ani dnes jsem nevynechala víkendovou procházku s mojí hnědou sovou pálenou na pravém rameni.

Víkendovou říkám proto, že mi profesoři zakázali vodit Essence po hradě v době výuky, tak se spolu touláme jen v sobotu a neděli.

"... Hagrid potkal. Byl to Snape a to znamená, že ví jak projít kolem Chloupka." promluvil pro mě známý hlas. Rychle jsem se schovala za roh chodby, zneviditelnila se i Essence a poslouchala dál.

"A když je Brumbál pryč..." zaskřehotal dívčí hlas. Jasný, to je trio. Proč mě to nenapadlo dříve?

"Dobré odpoledne... Copak asi tři žáci Nebelvíru jako jste vy, dělají uvnitř, když je venku tak hezky." připojil se do jejich konverzace hluboký baryton profesora lektvarů. Toho jsem tady nečekala a trio jak by smet.

"Dejte si pozor, ať to nevypadá, že něco chystáte." napomenul je, když už nevěděli, jak se vykroutit z průšvihu. Nakonec s tímto odešel pryč, naštěstí na druhou stranu ode mě.

"Co budeme dělat?" zasténala potichu Hermiona, aby Snapea zase nepřivolala. Kdybych tam byla s nimi, možná bych věděla, co bych profesorovi odpověděla, ale je to jen pouhé kdyby.

"Projdeme okolo Chloupka dnes v noci." s tímto se rozešli mým směrem. Doufám, že to zastírací kouzlo pořád funguje, jinak jsem v háji. Zadržela jsem dech a srdce mi bilo jako o závod.

Jako první z rohu vyšel Harry a podíval se mým směrem, ale pak pokračoval. Když prošli všichni tři, všechen vzduch jsem vypustila a sesunula se na zem do tureckého sedu.

Zviditelnila jsem nás a přemýšlela, jestli to někomu nemám říct. Vždyť se při tom můžou zabít, což bych si brala na svou osobu, ale zase by mi nikdo nevěřil, kdybych to řekla. Nakonec jsem došla k závěru, že půjdu s nima.

----------
Blíží se čtvrt na dvanáct v noci a já pomalu vycházím ze Zmijozelské společenské místnosti. Pod zastíracím kouzlem jsem se vydala do třetího patra vpravo. Akorát zaklapli padací dveře, když jsem došla k odfukujícímu tříhlavému psovi.

Pro jistotu jsem na harfu zahrála ještě jednou a otevřela těžká dvířka. Je tam veliká tma a moc se mi tam nechce. Ještě můžu odejít a dojít pro někoho z učitelů, ale na to už nemám čas. Zhluboka jsem se nadechla a skočila do černo černé tmy.

Z hlasitým Prásk! se za mnou padací dveře zaklapli a já přistála na něčem měkkém. Je to rostlina a ta mi pevně ovinula nohy a začala i s rukama. Co nejvíce jsem se ošívala, ale vzdala jsem to, když už jsem kvůli té rostlině nemohla dýchat.

Otevřela jsem oči a všimla jsem si, že ležím na tvrdé zemi. Ta rostlina už tady není. To je super! Rychle jsem se zvedla a pokračovala do další místnosti. Je tu spousta klíčů.

"M-Malfoyová. P-pomozte mi." zakoktal se Quirrel. Co ten tu dělá? Asi už tu trio bylo a chce jim pomoct. Nasedla jsem na koště a v tu ránu se proti mě všechny klíče rozletěli.

Jen jeden klíč se zlomeným křídlem letěl co nejdál ode mě. Letěla jsem pro ten největší a ignorovala malé klíčky, které do mě vší silou naráželi. Docela to bolelo, ale pokud chci pomoct, musím to vydržet. Po chvilce jsem ten klíč držela v ruce a řítila se ke dveřím.

Všechny klíče jsem zpomalila a tím velkým odemkla ty velké těžké dveře. Naskytl se mi pohled na velkou šachovnici. Quirrel něco zamumlal a rychle prošel okolo bílých. Já jsem neváhala a pospíchala za ním.

Chvíli jsme šli po schodech dolů a konečně se nám naskytl pohled do další místnosti. Když jsme vstoupili dovnitř, okolo nás se objevili čtyři barvy plamenů. Černý, bílý, červený a modrý. Uprostřed je pět lektvarů a z toho nejspíše jeden posouvá dál.

Profesor vzal jeden a trochu si loknul. Prošel bílým plamenem. Já jsem vzala ten stejný, doufám, že to je ten stejný, jinak bude po mě. Nechala jsem tam ještě pro jednoho a rozběhla se do bílých plamenů. Čekala jsem, že se popálím, spálím na popel, ale já jsem bez jediného škrábnutí.

"Myslel jsem, že jste zůstala u šachovnice. Teď, když jste teda tady, tak mi můžete kámen dát vy." promluvil bez zakoktání. Takže to on ho chce ukrást. A já blbá jsem mu ještě pomohla.

"Proč chcete ukrást kámen. Jak jste to dělal, že si trio myslí, že chce kámen ukrást Snape? Mě bylo jesné, že to Snape není, protože ho má chránit." sepnula jsem ruce v pěst. Přešel k zrcadlu a prohlížel si ho.

"Jasné. Kdo by vedle namručeného Snapea podezíral k-koktavého p-profesora Qirrela." zasmál se a s vítězným úsměvem přešel ke mě.

"Podívej se do zrcadla. Co v něm vidíš?" dostrkal mě k zrcadlu. Stoupla jsem si doprostřed a zahleděla se na svůj odraz. Z dálky se ke mě blížili tři postavy. Dospělý zamilovaný pár, který se držel za ruce a před nimi dvě holky stejného věku jako já.

Hi guys. :) Jsem ráda, že se vám to ještě pořád líbí. Budu ráda za upřímný názor/komentář i vote.
•Kdo si myslíte, že jsou Alexiny a Miiny rodiče?
Mějte se fajnově a užívejte si život.
Díky Acool

Dcera Smrtijeda [Harry Potter FF ] ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora