Q & A

83 4 2
                                    

Asi jako první bych chtěla napsat, že děkuji erbichan za to, že mě vůbec označila v tomto tagu, i když nikdy nevím, jak na věci tohoto typu reagovat. :D A jelikož vybrala spíše this/that než Q&A, tak odpovím na to~
Na konci budou lidi, které taguji já, ale vlastně je jedno, kdo ten tag splní dál atd. :)
Tak tady jsou odpovědi na "otázky" :3

1) Optimista x Pesimista
A:
Pesimista. Svět vidím věčně černě a moje psychické poruchy to ještě podporují :D vždycky jsem byla pesimista, i když jsem byla malá a vlastně o světě nevěděla nic. Prvně jsem si myslela, že jsem realista, protože jsem na konci tunelu viděla světla vlaku, ale časem jsem si uvědomila, že to neznamená být realistou. Pesimista jsem snad díky intuici, vždycky věřím v něco krásného, ale nakonec se to pokazí (stejně jako nedávno celý můj život)

2) Extrovert x Introvert
A:
Introvert. Upřímně řečeno, raději zůstanu doma a budu poslouchat svoje náhodné playlisty a hltat Stephena Kinga nebo Johna Greena a pobrečím si u krásných zamilovaných bolestných scén knížek, než abych šla ven a "bavila se". Moji "kamarádi" vlastně ani nejsou lidi, co mě znají. Mám dva, možná tři, kterým můžu věřit a dokážu s nimi trávit čas, ale i tak jsem radši doma. :D

3) Černá x Bílá
A:
Černá. Jelikož jsem strašně bledá (, pokud se neopaluji někde u moře nebo někde tady u přehrad, rybníků a jezer), tak volím černou, díky které pak skoro zářím. Kdyby bylo více barev, řekla bych stejně černou, protože je to barva, kterou volím snad ke každé příležitosti a dokonce i na svatbě sestřenice jsem měla černou košili a kalhoty. :D

4) Den x Noc
A:
Noc. Jsem spíše sova, takže dokážu vydržet dlouho do noci vzhůru a jít spát třeba kolem 5 ráno. Když jsem ještě chodila do školy, většinu mých úkolů a učení jsem zvládala od půlnoci a naspala tak dvě tři hodiny, než jsem musela utíkat na autobus. A v noci je vše krásnější. Ráda chodím do zámeckých zahrad, hlavně v létě, a jen tak si lehnu do trávy a sleduji hvězdy a snažím se zapomenout na vše špatné.

5) Sny x Realita
A:
Jelikož jsem se setkala s tím, že realita je svině, radši budu snít. Radši budu fantazírovat nad dokonalým životem, který nikdy nebudu mít, než abych se utápěla v realitě a trápila se ještě víc, než se trápím.

6) Jednoduchý x Komplikovaný
A:
V jednoduchosti je krása, ale komplikovanost je taky dokonalá. Občas radši sáhnu po jednoduchosti a snažím se ji zjednodušit ještě víc, občas radši věci komplikuji takovým způsobem, že se v nich sama ztrácím.

7) Chtíč x Potřeba
A:
Spíše chtíč. Potřebu dokážu zazdít.

8) Mlčení x Slova
A:
Jelikož jsem tichý člověk a dokážu se uvolnit jenom v dobré společnosti nebo s určitými členy rodiny, tak spíše mlčení. Pokud se teda nepočítají slova psaná, která mi takový problém nedělají.

9) Minulost x Budoucnost
A:
Minulost. Radši budu vzpomínat na to, co bylo a jak to bylo krásné, jak jsem se měla úžasně a jak se nikdo nehádal a jak se mi žádné věci nerozpadaly před očima, než doufat v krásnou budoucnost.

10) Plánování x Spontánnost
A:
Oboje. U tohoto se nedokážu rozhodnout. Pokud bych to měla vysvětlit slovy, tak bych řekla, že se stačí podívat na určité mé povídky/díla/básně. Občas mám celý děj dopředu naplánovaný, nalinkovaný a občas prostě píšu to, co mi zrovna přijde na mysl. A stejně je to s mým životem. Určitě věci mám naplánované a chci se jich držet, ale zbytek dělám čistě spontánně.

11) Pořádek x Nepořádek
A:
Pořádek je pro blbce. Já jsem inteligent se svým inteligentním nepořádkem. Jakmile mi někdo uklidí v pokoji jinak, než uklízím já, dokážu si do něj hodit atomovou bombu a nechat ji vybouchnout jenom proto, abych si jej mohla uklidit sama tak, abych nacházela věci přesně na místech, kam patří.

12) Samota x Společenost
A:
Jelikož jsem většinu času introvert a věnuji se hlavně čtení (a nebo hraní počítačových her; celý den jsem strávila u hry Undertale a vztekala se u Mettatona, jelikož jsem jej nemohla porazit a uvědomila si, že nebudu schopna zahrát Genocide route, protože mi ty postavy přirostly k srdci :D), tak volím samotu. Samota je krásná věc.

13) Nahoře x Dole
A:
Podle toho, v čem, haha~. Je to tak 50 na 50.

14) Nevinnost x Vina
A:
Lidi si myslí, že jsem nevinný člověk, ale já jsem chodící vina. Postavte mě před nebeský soud a začnou vám vyjmenovávat moje hříchy, kterých opravdu není málo.

15) Špatné zkušenosti x Žádné zkušenosti
A:
Volím špatné zkušenosti, i když žádné nemám. Občas nevědět, která bije, je sice krásné a zároveň vtipné, ale mít špatné zkušenosti znamená vyvyrovat se zbytečným dalším chybám.

16) Únava x Nespavost
A:
Trpím insomnií, takže nespavost. Nikdy jsem ji nedokázala odůvodnit, jednoho dne tu byla a od té doby je tu stále. Možná je důvod ten, že jsem spíše noční tvor, kdoví.

17) Bezpečí x Nebezpečí
A:
Bezpečí. Jsem člověk, který se lehce vystresuje, stále jsem nervózní a trpím občasnými poruchami pozornosti, takže nedávám opravdu pozor na to, co se děje. Potřebuji být neustále v bezpečí a kdyby lidé mohli, zabalili by mě do bublinkové fólie.

18) Jistota x Pochyby
A:
Jistota. Na pochybách jsem věčně a proto se stále snažím ptát se na věci, abych se ujistila, že je vše v pořádku. Musím vědět, že je vše v pořádku, jinak pochybnosti odstartují záchvaty úzkosti či paniky a to se nikomu nelíbí.

19) Všechno x Nic
A:
Radši budu mít nic a budu šťastná, než abych měla vše a neuměla se ani usmát.

20) Lež x Pravda
A:
Malá lež neuškodí, ale radši budu, když vím pravdu. I když bolí a zabíjí vás zevnitř, stále je pravda lepší. Žít ve lži je prostě na nic.

21) Začátek x Konec
A:
Začátek, protože začátky jsou krásné. Konce zbytečně bolí a prostě končí, takže lidi upadají do depresí a různých dalších stavů, než aby se na svět dívali s "růžovýma" brýlema.

22) Správně x Chybně
A:
Jsem smolař, takže věčně dělám určité druhy chyb, kterých občas i lituji, ale mám ráda správné věci a pořádek v nich. Je to tak 50 na 50, opět, protože nikdy není vše 100% správně.

23) Něžně x Hrubě
A:
Podle toho čeho. Něžnost je krásná, ulevující a uklidňující. Ale hrubost je občas v životě důležitá a není nejlepší žít v něze, která je nalhaná.

24) Přímočarost x Vyhýbavost
A:
Mám ráda konspirační teorie, ráda je vymýšlím a proto se většinu času vyhýbám. V určitých ohledech a věcech jsem sice přímočará a občas takto ostatní zraňuji, ale vyhýbám se věcem většinu času. Například: Po šest let jsem se vyhýbala tomu, abych mamce oznámila, že jsem demisexuál a že většinu času mívám přítelkyně.

25) Vůdce x Následovatel
A:
Následovatel. Jsem člověk, který dokáže být hodně pokorný a milý a kdo ví, co ještě, ale neumím velit. Nedokážu lidem poroučet, protože se poté sama složím kvůli tomu, jak jsem byla zlá.

~~~~~~

taguji:

my-soul-needs
MiSuuu
a Uogokoro-kun, jelikož tady další lidi neznám a ty, které bych normálně do tagu zařadila a) už tag dávno splnili nebo b) jsou angličani. Otázky přidám do pár minut (hodin, prokrastinuji) v další části.

Q&A {Tag}Where stories live. Discover now