Hoofdstuk 24

13.1K 391 11
                                    

'Deze staat me goed.' Esmee heeft een bananenkostuum aan.
Ik gier van het lachen als ik haar zie buitenkomen uit de pashokjes.
'Wat zie jij er stom uit!' Esmee geeft me een fake beledigde blik en keert terug in het pashokje.
'Ik ga ook eens kijken he.' Zeg ik haar, toen we hier binnenkwamen had Esmee al direct 10 kleedjes vast die haar leuk zouden staan. Ik heb er het bananenpak bijgelegd om te kijken of het niet iets was voor haar. Maar ik daarin tegendeel, ik vind nooit men smaak.

Met mijn vingertoppen glijd ik over de kledingstukken, ik ga van heks naar boer naar mariopak tot piraten. Niks vind ik goed, met mijn ogen dwaal ik over de kledingstukken. Deze winkel is gigantisch groot, hier moet ik toch mijn smaak vinden. Net voor ik terug wil keren naar Esmee trekt een donkerrood met zwart kleedje uit de kledingrekken mijn aandacht. Ik stap er op af en trek een geweldig mooi burgerkleed uit de rekken. Geen enkele andere te zien, dit is de enige. Small, dat past me wel.

Met een tevreden gezicht loop ik voorbij de meter kledingrekken naar de pashokjes. Esmee stapt juist buiten en heeft een soort witte bruidsjurk aan die afgewerkt is met een laagje kant, met een bloemenkroon op haar hoofd en bloemen rond haar middel.
'Dit wordt hem!' Esmee draait een rondje om haar zwaaiend kleedje te bewonderen.
'Hij staat je prachtig.'
Ze geeft me een glimlach.
'Heb je ook wat?' Ik knik en stap de pashokjes binnen. Enkele seconden later kom ik buiten en zie dat Esmee haar mond lichtjes open valt.
'WoW! Kopen die handel!'
Ik lach en kijk naar mezelf in de spiegel, ik zie een meisje met blonde haren die in een dot zitten en dat meisje draagt een zwart kleed met een rode afwerking, het lijkt wel een corset rond mijn buik en ik heb ook speciale mouwen over mijn armen.

'Dat is dan €25'de kassierster kijkt ons eens bekeurend aan en wacht dan op het geld. Ik roffel in men portemonneetje en haal dan exact 25 euro er uit.
'Asjeblieft.' Ze duwt de zak met mijn kleed naar me toe en met een versnellende pas loop ik naar Esmee die ondertussen de winkel al uit is.
'Nu moeten we make-up halen.' Esmee wijst naar een make-up winkel waar ze wel honderden rekken vol met oogschaduws, lipsticks en nog meer producten hebben.
Ik knik een beetje onzeker en volg dan Esmee die de winkel binnenstapt. We krijgen het ogenblik dat we binnenkomen een boekje meet de catalogus en verschillende mogelijkheden die je kan maken met al hun producten.
'Deze look ga ik namaken!' Esmee wijst in haar catalogus naar een prentje van een oogschaduwlook met de witte kleur op het ooglid en de zwarte daarboven, de 2 kleuren lopen met een prachtige overgang in elkaar. De wenkbrauw gaat verder met enkele bolletjes en een eyelinerstreepje met een wing kan ook niet ontbreken. Ik daarentegen wijs een subtielere ooglook aan met ook een lichte overgang waarbij de grijze kleuren niet te heftig zijn. Op mijn ooglook staat ook nog een wing.

Esmee en ik stappen samen naar een grote rek vol oogschaduwdoosjes en we kiezen de juist kleuren uit. Vervolgens kijken we wat we op onze lippen willen doen. Esmee kiest opnieuw voor iets wat opvallendere kleuren met aan de binnenkant een warm rood en die kleur loopt over naar de buitenkant in een iets kouder paars. Ik kies voor een nudekleurtje, ik vind persoonlijk dat mijn kostuum al genoeg aandacht trekt. Wanneer onze look samengesteld is lopen we opnieuw naar de kassa en betalen weer een grote som geld.

'Heb je honger? Ik wel.' Esmee haar maag gromt bij die zin.
'Ja hoor, we kunnen best een pauze nemen.'
Esmee kijkt naar haar uurwerk en leest luidop.
'4 uur en 3 minuten. Als we een pauze nemen van een half uurtje..'
Ik onderbreek haar ' dan kunnen we terug naar school.'
Esmee kijkt me geschrokken aan. 'nee, we moeten nog ons haar laten doen en een kapsel kiezen voor morgen! Daarna zijn we klaar.' Een glimlachje komt tevoorschijn op haar mond en tevreden stappen we naar een restaurantje een beetje verder omde hoek.

***

'Welk kapsalon kiezen we? Er zijn er zo veel.' Ik wijs naar de 3 kapsalons dat we kunnen zien in dezelfde straat.
'Nou, de gene met het minste volk.' Ze wijst naar de eerste.
Het salon bevind zich op de hoek van een klein straatje en geen enkele persoon zit te wachten of wordt behandelt. Als we binnen stappen zie ik 2 spiegels en voor iedere spiegel een rode draaistoel met daarnaast een tafeltje op wieltjes met benodigdheden. De muren zijn zwart geverfd en er is een kille sfeer. We zetten ons neer op een bankje dat zich naast de deur bevindt en wachten even tot iemand ons komt halen.
'Esmee, ik ga wel gewoon voor krullen..' Fluister ik haar toe. Ze geeft me een knikje en kijkt rond.
'Gaan we niet naar een ander, ik vind het hier maar eng..' Mijn stem trilt een klein beetje van angst. Ik zie nog vuile haren op de grond liggen onder de stoel en de spiegels hebben een stoflaagje dat aantoont dat ze nog nooit zijn gekuist geweest.
'Nee, wach nog even.. Het duurt vast niet lang.' Op dat moment slaat een deur toe en loopt een oudere man binnen in de kamer.
'Dag dames, kan ik jullie helpen?' Zijn arm staat vol tatoeages en zijn zwarte haren zijn ongelofelijk vettig. Hij draagt een gewone zwarte t-shirt met een jeans onder.
'Nou ja, we..' Ik kijk Esmee boos aan. 'Ik , zoek een kapsel voor Halloween.'
'Goed, ik kan je daar wel bij helpen, en jij?' Hij wijst naar mij.
'Nee hoor, ik hoef niks dankje.'
'Zet je maar neer' hij klopt 2 maal op de stoel waar nog enkele haren op liggen van vorige klanten. Esmee staat op en loopt vol zelfvertrouwen naar de stoel, vervolgens zet ze zich er op neer. De man neemt een krukje en zet het achter haar, vervolgens begint hij haar krullende haar te kammen.
'Moet het ook geknipt worden of enkel een kapsel?' Hij kijkt een beetje boosaardig alhoewel ik hem niet zo vind overkomen.
'Een kapsel, liefst opgestoken als het kan.' Ik volg het gesprek heel aandachtig.
Hij pakt zijn stijltang en begint Esmee haar haar te stijlen. Als hij klaar is met stijlen pakt hij schuifspeldjes en rekkertjes en begint een opsteekkapsel te maken. Op dat moment zie ik 2 jongens buiten lopen. Brandon en ... Wacht , wat? Thomas? Brandon en Thomas? Zij zijn vrienden?
'Je bent klaar, dat is dan 10 euro asjeblieft.' Ik volg terug het gesprek van Esmee en de man en draai me om.
'WoW het is echt mooi.' Esmee kijkt zichzelf nog even aan en is tevreden over wat ze ziet. Ze pakt een briefje van 10 en geeft het aan de man.
'Tot de volgende keer!' Roepen we in koor, de man lacht terug en steekt het geld in de kassa. Opweg naar de bussen.

Kostschool met een badboy {voltooid}Where stories live. Discover now