Rozhovor #6 barablaho

1.1K 117 42
                                    

Ano ano, Open jede rozhovory:D Příště už bude kecačka^^ Avšak dnes máte možnost si přečíst zajímavý rozhovor s Bárou, milou autorkou pod známým účtem barablaho ! I tentokrát se rozhovor dle mého názoru vydařil, ale já už to nebudu okecávat tunou omáčky a Vy se pusťte do čtení;)

1) Jak ses k Wattpadu dostala?
Už si to přesně nepamatuju, ale bylo to nějak tak, že jedna kamarádka poslala odkaz na příběh našeho spolužáka, a ten odkaz mě přesměroval sem. A to byla láska na první pohled, samozřejmě.

2) Moje obvyklá, ale zajímavá otázka: Jak si představuješ svůj ideální ráj (město, louka, les... - cokoliv), kde by ses cítila co nejlépe?
Nemá přesně určenou podobu, protože takové místo se v mé mysli často mění, hlavně podle aktuální nálady. Každopádně by tam měl být klid, ale zase ne úplné ticho, protože z toho já můžu zešílet. Také si tam představuji hodně přírody a minimum lidí, ale zase bych tam nechtěla být sama. A samozřejmě na takovém místě nesmí chybět hromada knížek! Protože to může být sebedokonalejší, ale bez knížek to stejně nebude ono.

3) Jaké máš největší koníčky? V čem třeba vynikáš?
No, tak jako nějak tak "hraju" na klavír, ale jde mi to asi jako slepému hra na schovávanou. Pak je tu ještě pár kroužků jako výtvarka či něco podobného, ale stejně za svůj největší koníček považuji psaní (a čtení).
A v čem vynikám? V urážení lidí okolo sebe. Jsem zkrátka zlá osoba, no. Hehe.

4) Už jsi někdy své "zlé osobnosti" litovala (nepříjemná situace, přehnání,...)?
Občas mi ujede něco, co vím, že toho člověka možná opravdu zraní, byť si je vědom toho, že to většinou nemyslím vážně. Jenže už to nejde vzít zpátky, takže můžu jen pohledem sledovat svoje boty, omluvit se mu a v duchu se proklínat za svou prostořekost.

5) V jakém prostředí se ti příběhy píšou nejlépe, a kde nacházíš inspiraci k nim (písničky, jině knihy, umělecké předměty...)?
Dokážu psát prakticky kdekoliv, ale nesmím být přitom zbytečně rušena. Ovšem zvuky okolí jsou vítané, aby nebylo úplné ticho.
Nápady většinou přicházejí zničehonic, ale jinak mi pomáhá dívat se třeba na seriály nebo poslouchat ty písničky.

6) Když už jsme u písniček, jaký žánr popř. interpreta posloucháš? Je nějaká písnička, kterou bys nám s radostí doporučila?
Tak nějak jsem si v průběhu minulého roku zamilovala rock. A co konkrétně poslouchám? Je toho opravdu hodně, ale pro příklad: Nirvana, AC/DC, Pink Floyd, The Script, Imagine Dragons a nesmím opomenout mé milované Fall Out Boy. Jednu písničku vybrat nedokážu, takže zkrátka doporučuji jen výše zmíněné interprety.

7) Které tvé dílo máš nejraději? A jaké byly tvé začátky se psaním?
Nejde přesně říct, jaké je mé nejoblíbenější dílo. K srdci mi každopádně rozhodně přirostlo Gifts for Audrey, protože to jsem celkem hodně prožívala (hmm, to zní tak... divně). Ale mám ráda i všechny ostatní mé příběhy, protože přes ty veškeré chyby, co tam jsou, do každého jsem dala kousek sebe.
A začátky se psaním? Lépe se nezmiňovat. Úplně to započalo už někdy v první třídě psaním komiksů, pak jsem také ve třetí třídě s kamarádkou psala už trochu delší příběh, který jsme ovšem nikdy nedopsaly. A začátky tady na Wattpadu, to byla jednoduše příšernost, a můj první příběh už tu naštěstí nenajdete.

8) Čistě ze zvédavosti, pokud je to moc osobní, odpovídat nemusíš - o čem tedy byl tvůj první příběh?
Hmm... Jako jediný byl žánru 'akční' a bylo to myslím z dost hnusné budoucnosti, kde bylo vybráno několik osob, které musí bojovat proti jistému národu Tigris, který na ně neustále útočí. A mělo se tam stát několik naprosto očekávaných věcí, jako že třeba jeden z údajných spojenců té "dobré" strany je ve skutečnosti s Tigris a tak. A ještě se té hlavní hrdince zdály sny, které v sobě měly většinou nějaký skrytý význam. Klasika. Hehe.

9) A na závěr - jaké rady do psaní na WP bys uvedla jako nejdůležitější?
Být trpělivý a nenutit se do toho. Když to nejde, tak to nejde. A přes to nejede ani Titanic.

Taaak - snad se Vám rozhovor líbil a nezapomeňte účet barablaho  okouknout a pokud jste to ještě neudělali, mrkněte se třeba na Converse Girl nebo další a hlavně nezapomeňte na Gifts for Audrey!
Mějte se wattpadsky,
O'Stylyna (ano, zkouším praštěné přezdívky:D)

Návrh pro čtenáře: Napadlo mě, kdybyste chtěli kapitolku s tipy na Vámi vybrané téma nebo i oběť rozhovoru na přání - napište mi a já se pokusím vyhovět;)

My, WattpaďanéKde žijí příběhy. Začni objevovat