Inceputul unui razboi? Partea 2

22 1 0
                                    


-Unde e unchiul meu? 

Peter ateriza intr-un perete cu viteza unui glonte. Sasha se misca rapid, foarte rapid. Era deja jumatate de ora de cand matura intreaga camera cu el. Nu exista mobila intreaga in incapere. Sufrageria lui Derek, caci aici il gasise, era acum complet renovata. Sau mai bine zis demolata. 

- Deci, soparla tradatoare ce esti, unde e unchiul meu?

- Nu am nici cea mai mica idee. Peter gafaia, sangera si abia reusea sa slabeasca stransoare Sashei. Nu observase intrarea ei, iar incercarile lui de a contracara loviturile ei fura lamentabile. Pe langa ranile fizice, mandria lui de varcolac si barbat era complet distrusa. Fata nu statea la discutii. Ceva din privirea ei il speria. Raceala ce plutea in ochii ei, care acum erau albastri cristalini, ii reaminteau greseala de a o confunda cu o fetita inocenta. Iar pentru aceasta greseala, platea acum.

- Cand eu am fost atacata, tu erai acolo. Tu l-ai adus inapoi, cum l-ai adus inapoi? Si unde e acum?

Sasha isi pierdea rabdarea, ultimele ore fusesera iadul pe pamant. A concepe un plan la finalul caruia toata lumea supravetuieste, mai putin baietii rai, era imposibil. Dupa ce reusise sa il expedieze pe Derek din apartament, o trimisese pe Marley la apartamentul ei pentru a se instala. Era pe cale sa plece si ea, cand Peter isi facuse aparitia. Sasha mereu ataca si punea intrebari dupa, asa ca dupa jumatate de ora, incepu sa il interogheze pe inculpat.

- Nu stiu unde este. Dupa atac, a disparut. Tot ce am inteles e ca trebuie sa isi refaca puterile. Daca nu ar fi avut acel pistol, nu ar fi putut sa te atace. Ce fel de vampir tine in posesie un pistol cu un singur glont?

Sasha elibera stransoarea din jurul gatului, iar Peter cazu gramada pe podea. Unchiul ei trebuia sa isi refaca puterile. Asta insemna un singur lucru. Plecase sa manance. Din cate stia, gusturile culinare ale acestuia constau doar in sange de vampiri. Asta insemna ca era departe de Beacon Hills. Deci, avea timp sa se pregateasca. Trei zile jumatate. O bucura faptul ca pistolul nu mai putea fi folosit.

- Cred ca e timpul sa alegi taberele, Peter! Ceea ce ai facut tocmai a declansat un razboi. Si crede-ma, nu vrei sa fii impotriva mea. Iar langa unchiul meu, nu vei castiga nimic. Nu si-a respectat niciodata aliantele. Asta e si motivul rupturii noastre.

Sasha se indrepta spre usa, cand aceasta se deschise si Derek aparu. Surprins, analiza putin incaperea:

- Nu vreau sa stiu! Abia redecorasem. Ofta, si se indrepta spre Sasha. Schita un gest de afectiune, dar Sasha il evita. Se opri in loc, o privi cum iese si inchide usa dupa ea, apoi se intoarse spre Peter.

- De data asta, tu platesti reparatiile, Peter! 

- Da, in alta ordine de idei, mi se pare mie sau mica printesa tocmai te-a ignorat?

- Peter, cred ca ai realizat ca nu e tocmai mica. Derek gesticula aratand spre camera. Cat despre relatia mea cu Sasha, nu e treaba ta. Acum, cum anume ai reusit sa te implici in razboiul unei familii nobiliare de vampiri?

- Pff, nici eu nu stiu. Habar nu am cum anume s-a intamplat. Tot ce stiu e ca un individ avea nevoie de ajutor, eu l-am oferit si uite in ce mizerie am ajuns.

-Erai la depozit cand Sasha a fost atacata! Lipsesti de pe faimoasa lista!

- Eram la depozit din intamplare. Cand am auzit ca e unchiul ei, am plecat. Cat despre lista, e posibil sa nu valorez nimic. Dupa cate vezi, nu am puteri. 

Cei doi se privira cateva secunde, dupa care plecara in directii opuse. Derek nu stia daca Peter spunea adevarul. Un singur lucru era cert: Peter era alunecos.

Ajunsa in apartamentul ei, Sasha abia putea sta locului. Isi turnase o cana de cafea, dar cum gandurile ei erau peste tot, momentan in cana ei se desfasura o tornada de dimensiuni mici. Marley o privea din pragul bucatariei. 

-Babygirl, vei varsa cafea pe mocheta. Sash, ce anume se intampla?

- Unchiul nu e aici. A plecat sa ia cina. Partea buna e ca nu mai are gloante. Partea proasta e ca nu pot sa ii salvez pe toti. Pustii nu au inca control deplin pe puterile lor, asa ca sunt complet inutili. 

- Din cate am aflat, nu mai exista vanatori in oras. Lydia si Stiles au reusit sa distruga loteria. Ai putea sa ii trimiti pe urmele celui care a initiat toata sarada asta. Si noi sa ne ocupam de unchiul tau. 

- Eu ma voi ocupa de el. Tu vei fi in pericol. Nu pot risca viata ta. Lupta asta va fi a mea. Si de data asta, o voi duce la bun sfarsit.

- Sash, lasa-ma sa te ajut intr-un fel. 

- Marley, mai stii cum sa creezi o lume paralela? Voi avea nevoie de asa ceva. In felul asta, toti vor fi in siguranta.

- Da. Oo, e chiar excelenta ideea. Cum anume il vei atrage in paralel? Stii ca ii place sa faca victime!

- O vei crea imediat dupa ce il intalnesc. Te voi ajuta eu! Trebuie doar sa ne sincronizam. Mai avem trei zile pana noaptea demonilor va incepe.

Marley zambi discret. Stia ca lupta se apropie, dar ganduri negre o acaparau. Ce avea sa fie? Nimeni nu stia. Tot ce era sigur...la finalul luptei, doar unul din cei doi vampiri va mai trai. Intrebarea era care?

Teen WolfOù les histoires vivent. Découvrez maintenant