Aliante

27 1 0
                                    

Sentimentul ca ceva rau se va intampla in viitorul apropiat crestea in intensitate. Pe zi ce trecea, Sasha era defensiva. Faptul ca nu reusea sa identifice pericolul o facea sa fie mereu in alerta... Derek nu o sunase de la mica lor intalnire din padure.
- Ce tip normal la cap te saruta si apoi dispare din peisaj zile la rand? vocea lui Marley rasuna in sufragerie din transmisiunea Skype.
- Nu e chiar disparut...doar nu a mai trecut pe la sectie. Din cate am inteles pana acum, el ofera consultanta si ii protejeaza pe niste pusti.
- Tot varcolaci?
- Un amalgam de specii: Scott e liderul, inca nu e un Alpha, dar umbla zvonul ca va deveni unul...autentic...apoi, e Isaac, tot varcolac, dar are multe de invatat. Urmeaza Lidya, care e o zana a mortii, Kira- kitsune, Malia- coiot si Stiles care e om.
- Kitsune? Wow, a trecut mult timp de cand nu am mai auzit de ele. Ai avut si tu parca niste cunostinte in randul lor.
- Da, in urma cu multi ani. Oricum, cartea tatalui tau ofera multe detalii, insa sunt niste intrigi care nu apar. Si sunt foarte curioasa care sunt.
- Crezi ca pericolul pe care il simti are legatura cu tine? Sau cu pustii?
- In mod sigur cu pustii, au o atractie mortala a pericolelor. Dar inca nu stiu daca voi interveni sau nu. Derek va trebui sa imi ceara ajutorul. Altfel nu ma pot baga!
- Prostii, ultima data cand ai fost nevoita sa intervii ai salvat viata unui copil. Si acum vei interveni, daca viata cuiva e in pericol.
- Da...asa am crescut...Sasha ofta, gandindu-se cum anume sa ii cunoasca pe pusti si sa isi ofere ajutorul.
Pleca la serviciu fara niciun chef. Nu aveau nimic supranatural, era o liniste stranie. Iar aceasta liniste anunta furtuna. Ajunsa la sediul politiei, il vazu pe Derek stand la biroul ei. Stranse cana de cafea in mana si inainta. Mimica fetei nu trada emotiile, era rece, indiferenta.
Derek se ridica pentru a-i elibera scaunul, dupa care se aseza alaturi.
- Buna! Scuze ca nu am dat niciun semn, dar am avut ceva de rezolvat.
- Aha! Sa inteleg ca era prea dificil de a suna sau lasa un mesaj. Nu e nicio problema. Si eu am avut ceva de rezolvat.
- Am venit azi sa iti spun ca am nevoie de tine. Avem nevoie de tine. Am vorbit cu Scott si e de acord sa te avem in echipa.
- Ok...ai acordul unui pusti. Ura! sarcasmul masca foarte bine suspiciunile Sashei. Tocmai ii era clar... Scott urma sa fie atacat. De fapt, toti urmau sa fie atacati.
- Hai sa ne intalnim cu restul! Mergem la mine... Derek se ridica si ii lua haina. Sasha il urma.
Ajunsi la apartamentul lui Derek, toata lumea era adunata. Atentia Sashei era asupra unui individ adult, ce o privea banuitor. Gandurile lui ajungeau la ea asemeni unor unde radio. Nu erau bune, avea alte planuri, alte interese. Si nu stia nimic despre ea. Hm, Derek nu ii spusese nimic despre puterile ei. Doar ca era un vampir. Privindu- l pe Derek, se vazu nevoita sa ii scotoceasca prin minte: erau intrebari la care avea nevoie de raspuns.
Iti voi raspunde la toate intrebarile cand vom fi singuri. Derek o privea. Sasha isi retrase privirea usor rusinata. Din motive necunoscute, Derek putea simti accesul ei in gandurile lui. Putea simti si intrebarile ei. Sasha devenea foarte intrigata.
- Peter, fa cunostinta cu Sasha!
- Aaa, micuta printesa vampir! Nu stiu mai nimic despre tine. Derek nu a spus decat ce esti.
- Iti voi raspunde la unele intrebari! De fapt, va voi raspunde!
- Cum te hranesti? Asta e intrebarea cea mai importanta! vocea lui Stiles se auzi din spatele lui Peter. Pustiul, energic mental, era foarte incantat si precaut totodata.
- Sange donat! Nu musc oameni, daca la asta te gandeai! Nu am nevoie de hrana in fiecare zi... Asa ca, cafeaua si whisky-ul completeaza foarte bine setea.
Raspunsul ei amuti pe toti, cu exceptia lui Derek care dupa ce puse o mana in jurul ei, adauga:
- Deci, nu va manca pe nimeni! Avem nevoie de ea, asa ca dupa ce ii dati numerele voastre, o veti pune la curent cu orice aflati. Indiferent de ora, zi sau noapte.
- Cum poti merge prin lumina soarelui? Stiles devenea un reporter nemilos care rascolea orice piatra.
- Ma oboseste putin, dar in rest e ok. Alunga-ti din minte orice credeai ca stii despre vampiri sau orice ai vazut in filme. Nu sunt reale in cazul meu.
Scott scoase telefonul si ii trimise Sashei toate contactele lor, dupa care isi lua trupa si plecara la scoala. Nu isi permiteau sa piarda cursurile.
- Deci, avem o alianta incheiata? intreba Sasha.
- Da. spuse Derek privind copiii plecand.
- Derek, ceva se apropie. Ceva rau. Iar copiii acestia sunt in mijlocul furtunii.
- Deci, va cadea tot pe capul nostru sa ii salvam! spuse Peter stramband din nas si iesind. Va las, porumbeilor!
Ramasi singuri, Derek si Sasha se priveau comunicand din priviri.
Vreau raspunsuri! Am multe intrebari!
Sigur! Cu ce vrei sa incepi?

Teen WolfWhere stories live. Discover now