Capitolul 1: Concediată.

12.6K 260 57
                                    

Numele meu este Kayla Howard, dar apropiații imi spun Kay. Sunt in clasa a12a in liceul 'Ramón C. Cortines School of Visual and Performing Arts', sectiunea coregrafie artistica. De când eram foarte mică am avut o conexiune puternica cu dansul... simteam cum fiecare miscare facuta imi invaluie tot corpul, iar asta era ceva de nedescris.
In 2 zile implinesc 18 ani. Am aflat ca surpriza părinților mei pentru mine este o mașina pe care mi-o doresc de mult timp. Pana acum am condus mașina mamei și rare ori a tatei.
Familia mea este minunata! Parintii mei se iubesc la fel de mult și de frumos, de când ma stiu, iar asta m-a făcut sa cred ca exista și pentru mine o persoana care ma va face la fel de fericita cum sunt ei doi.

Mama lucreaza la o firma de desing vestimentar renumita, intitulata "H.S.D.". Lumea spune ca H si S vine de la numele foarte bine cunoscutului CEO al companiei, Harry Styles, dar nimeni cu stie concret provenienta D-ul. Este o enigma in rândul adolescenților care cumpara încontinuu din magazinele sale. In fine... nu l-am cunoscut niciodata pe seful mamei, dar cum presa e plina de articole despre miliardarul Harry Styles era chiar imposibil sa nu stiu cat de atragator este omul asta.
Tata mereu l-a apreciat, deoarece la doar 25 de ani ai sai are o firma pe care o sustine foarte bine și un succes stabil in lumea afacerilor. La 38 de ani ai tatei, e mare lucru sa aprecieze atat de tare munca unei persoane mai tinere ca el. Mama in schimb, pur si simplu se bucura de castigul banilor frumosi din sortarea dosarelor si aranjarea fisierelor digitale. Plus de asta intervine și cu idei preluate de la mine despre articole vestimentare care ar prinde la publicul adolescentin sau chiar mai înaintat in vârsta.

''Mama, ai zis ca imi cumperi mașina cand vine ziua mea! A trecut deja o luna de atunci.'' il aud pe fratele meu Logan, care urla din camera alatura. Logan are 16 ani. Intre noi e o diferenta de un an si cateva luni, dar uneori el pare fratele mai mare. Mereu a avut si o sa aiba o personalitate foarte puternica, care te face sa ai incredere in el. Relatia mea cu el e una destul de rara pentru ca ne intelegem excesiv de bine pentru o relatie frate-sora. Nu va gândiți ca suntem perfecti, dar nici rau nu o ducem.

''Da Logan, dar am mai zis si ca iti i-au cand te hotarasti la ce facultate ai degand sa te duci.'' ii raspunde mama, venind pe culoarul de la etaj. Usa camerei mele e deschisa asa ca pot auzi tot.

"Mai am 2 ani pana la examenul final si inca o luna dupa, in care am timp sa ma decid. Dorintele mele in legatura cu viitoarea mea cariera se pot schimba oricand. Degeaba aleg acum, daca dupa un an simt ca vreau altceva.. Kay nici acum nu ti-a spus exact facultatea pe care vrea sa o urmeze si mai are vreo 7-8 luni pana termina liceul.'' se apara Logan, iritat. Decid sa ma ridic din pat si sa ma duc in camera lui.

''Eu stiu ce vreau sa fac de la 9 ani, dar nu asta e ideea. Ideea e ca mai are timp destul.." spun din tocul usii, iar fata lui Logan s-a descrețit instant "In plus nu e unul din copii aia salbatici care devine obsedat de mașini si iresponsabil când vine vorba de viața lui și a altora... La propriu.'' continui, iar mama deja zambeste infranta la auzul vocii mele.

''Bine, o sa primesti masina, dar mai așteaptă câteva zile ca sa terminam reparațiile din baia de la subsol."

"Multumesc mult.'' Logan sare din pat, imbratisandu-ma și pupuandu-mi usor fruntea. Cand s-a inaltat atat de tare? E cu jumatate de cap mai inalt decat mine.

"Pentru nimic.'' zic ciufulindu-i parul des..

"Kay? Vreau sa merg la mall. Vii cu mine?" ma întreabă Logan, fix când sa ajung in camera mea.

"Da! Trebuie sa îmi iau o rochie de ceva vreme.'' tip ca sa ma audă "Ma îmbrac in 10 minute." Cu toții știm ca nu vor fi doar 10..

Intru in camera și deschid ușile mari ale dulapului. Încep sa probez mai mult outfit-uri și pana la urma rămân la o pereche de blugi scurt, un tricou si o jacheta din denim.

''Esti gata?'' il intreb pe Logan in timp ce bat la usa. Nu aud nici un sunet, deci ma hotarasc sa deschid usa. Logan era in boxeri, incercand sa scoata husa IPhone-ului sau. Cand m-a vazut a inceput sa rada, molipsindu-ma si pe mine. Brusc realizez de ce îl plac atâtea fete din liceu. Abdomenul ala...

''E amuzant de ciudat ca amândoi arătam așa bine, nu?" spune razand

''Cand m-ai vazut tu dezbracata?'' il intreb dupa ce ma opresc din ras

''De multe ori. Ai obiceiul de a-ți lasa usa deschisa cam jumătate din timpul pe care il petreci acolo, deci nu a trebuit sa fac un efort prea mare.'' imi explica in timp ce isi incheie slitul pantalonilor. 
A trecut prin spatele meu luandu-si un tricou care era agatat de clanta usii, apoi cand se imbraca cu el, mi-a tras o palma la fund.  Am icnit speriata prima oara, pentru ca nu ma asteptam la asta, dar apoi am inceput sa rad, alaturi de Logan.

"Misca-ți fundul afara." imi zice zambind, in timp ce ia telefonul de pe pat si banii dintr-un sertar din noptiera.

Rad ușor si ies din camera odată cu el, coborand repede scarile. Trece pe lângă mama, care gatea, tata stand pe scaun si holbandu-se la mama. La vasta mamei de 37 de ani are un corp asemanator cu cel al unei adolescente, in ciuda faptului ca a nascut 2 copii. De tata nici nu mai zic... Omu asta e pachet de muschi. Logan seamana cu el destul de bine.

7:32 P.M.

Ma trantesc in patul meu comfortabil, profitand de jumatatea de ora libera pe care o am. Mama e foarte stresata, deoarece șeful ei trebuie sa vina cam intr-o ora la cina. Se pare ca domnul Styles a tinut mortis sa ii cunoasca familia mamei... probabil iar a vorbit mama excesiv de mult despre noi.

Aud un sunet ascutit din bucatarie, facandu-ma sa tresar.  Am coborat rapid, fiindu-mi frica ca mama sa nu fi patit nimic. Cand am ajuns in bucatarie mama statea cu telefonul in mana, iar la picioarele ei erau toate incredientele unei salate imprastiate pe jos, printre cioburile de sticla.

"Tocmai am fost concediata." spune mama privind intre-un punct fix.

Do it, DaddyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum