Harry

1K 37 2
                                    

Još jedan dan je započeo. Harry je ušao u školi i shvatio je da je opet zakasnio.
"Dovraga.", rekao je i potrćao ka učionici. Ovo je bio treči put da je zakasnio u školi zato što se probudio kasno. Razlog za to je bio momak koji je tada izašao pred njime. Louis, jedan u najpopularnijih u školi. Njegove plave oči susrele su Harryeve zelene. Louis ja gledao u Harrya nekoliko sekundi, ali činilo se kao večnost. Harry je bio tako oćaran njega da nije primetio da do Louisa je njegova devojka, Eleanor. U tom trenutku ona je poljubila Louisa, kao sa je htjela da pokaže Harryu da je Louis njen i da će zauvjek biti. Harry je bacio njegovu dugu smeđu kosu unazad i iznervirano je prošao pored njih. Zašto se osjećao iznevereno? Oni nisu bili zajedno. Louis nije niti znao kako se on zove. Nikad ga nije primetio, nikad nije pričao sa njega. Koliko god i da se trudio, nije mogao ništa da kaže kad je bio u Louisevoj blizini. Uvek ga je tajno gledao i često je išao pred njegovu kuću i gledao ga je od prozora u njegovoj sobi. Tražio je prijatelje u blizini Louiseve kuće, da ga što češće gleda.
"Hej, Harry.", glas njegovog prijatelja ga je otrgnuo od mislima. Pogledao je u njegove sine oči i rusu kosu. Niall je bio njegov jedini pravi prijatelj kojeg je voleo i nije se družio s njime zbog Louisa.
"Hej.", tiho je rekao.
"Šta radiš tu?", stvarno, šta on radi tu? Zašto je u jebenog toaleta? Trebao je da krene na čas, ali kad je vidio Louisa i onu kučku Eleanor izgubio se i nije znao gdje ide.
"Opet sam zakasnio na čas i nisam hteo da dođem sada.", lagao je opet. Nije hteo da laže Nialla, ali nije ni hteo da ga smara sa njegovim problemima. "A šta ti radiš tu?"
"Šta bi radio u toaletu?", pogledao ga je sa "nije li očito" pogled, a Harry se nasmešio.
Tada je neko otvorio vrata toaleta. Na vratima je stao Louis. Harry se uozbiljio i brzo istrčao i toaleta. Niall i Louis su ga začudeno posmatrali, a onda je Niall krenuo za njim. Kad je izašao iz toaleta pogledao je okolu i uočio Harryevu vitku figuru i njegove predivne lokne.
"Šta se desilo?", upitao ga je.
"Ne mogu više ovako, Niall. Ne mogu da ga gledam sa Eleanor i sve one kurve koje se vrtkaju oko njega. Želim da bude moj, samo moj.", rekao je i trudio de najviše što može da ne zaplaće.
"U redu je. Samo se potrudi.", Niall je pokušao da ga uteši, ali nije uspeo.
"Nije u redu! Ne znam više šta jebeno da uradim. Probao sam da pričam sa njime, ali ne mogu. Kad sam u njegovu blizinu, gubim se. Jebeno se gubim i ne znam šta da uradim."
"Možeš...""Ne mogu da se potrudim!", uzviknuo je Harry, ali nije islušao Nialla.
"Ne, nisam mislio da kažem to.", rekao je.
"Onda kaži šta imaš da kažeš.", rekao je Harry. Bio je uzbuđen.
"Možeš mu pisati na Instagramu?", rekao je. 'Ne, to nije dobra ideja' pomislio je Harry. Ali imao je još bolju ideju.
"Hvala ti Niall. Najbolji si!", zagrlio ga je i istrčao je napolje. I onako nije hteo da dolazi u školi danas.

Can't Keep My Hands To Myself || Larry StylinsonWhere stories live. Discover now