1, Los Santos International

171 10 29
                                    

A napomban a legfelszabadítóbb érzés, hogy itt lehetek, nem az iskolában koptatom az első padot, ahol már év eleje óta rohadok. Szinte érzem a függetlenség illatát, és valami másét is, amitől kissé hallucinálok. Ennek köze lehet ahhoz, hogy mellettem egy kétes külsejű ember valami furcsa cigit szív. Körülöttem olyan fák magasodnak, melyeket például Budapest utcáin nem nagyon fedezhettem fel a klíma végett. Velünk szemben egy tucatnyi ember vonul céltudatosan (akik a kép készítésekor már eltakarodtak), csupán mi állunk egy helyben, szemlélve a tájat, ellenben már nem sokáig tehetjük, mivel a nap utolsó szikrái ragyogják be az eget és adnak annak narancssárga tónust.

 Velünk szemben egy tucatnyi ember vonul céltudatosan (akik a kép készítésekor már eltakarodtak), csupán mi állunk egy helyben, szemlélve a tájat, ellenben már nem sokáig tehetjük, mivel a nap utolsó szikrái ragyogják be az eget és adnak annak nar...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Az amerikai filmekből már megszoktam, de azért különös, hogy nincsenek kiírva magyarul is az információk a neontáblákra. Körülöttünk a más és másféle népcsoportok tájszólása, ismeretlen szavai hablatyolásnak tűnnek. Nem sokkal van melegebb (Bieber), mint Magyarországon a déli órákban, nekem pont tökéletes, ami lehet azért van, mert eléggé fázós vagyok. Amit hallok, azt pár szóval le tudom jellemezni: fülsüketítő repülőgépzúgás; türelmetlen turisták féktelen dudálása és ordítása; a pálma susogása, ahogy egy kellemes, hűsítő szellő meglengeti; valamint egy csávóski artikulálatlan üvöltése, amiből csupán egy dolgot tudok kivenni: marihuána.

Balomon ismerős csordabőgés fogad, mely kizökkent gondolataimból. Természetesen a barom osztályom az, mely olyan, mint egy vegyesvágott. Minden van: stréber, páwa, buzi, kurva, leszbikus. Egy-két ember viszont normális a társaságban: Gary, a legjobb spanom; és a kísérők: Luna, a nővérem, a legnagyobb Ace fangurl; s Koala, a nővérem barátnője. A haverjaim közé sorolom Harvey-t, Nova-t és Ramirez-t is, ám ők nincsenek annyira közel hozzám.

- Gyerekek! - kiáltja az ofőm, idegesítő, nyávogós hangján. - Menjünk a buszhoz!

365 nap San AndreasbanWhere stories live. Discover now