Yolculuk

34 3 0
                                    

Dany ilk başta Kahl Drogo ile evlenmek istemese de sonradan bu evliliğe sıcak bakmaya başladı çünkü böylece abisinin baskısından kurtulacaktı. Zaten evlenmekten başka çaresi de yoktu.
-------
Bu sırada Erdem Stark ve iki kızı kralın şehrine gitmişlerdi. Bu yolculuk esnasında Erdem Stark'ın dikkatini bir şey çekti. Kral Robin'in bütün akrabaları ve ailesi siyah saçlıydı ama kralın 3 çocuğu da annesinin ailesi gibi sarışındı. Yani bu çocuklar aslında lannister piçiydi. Erdem stark erdemli bir insan olduğu için doğruluğuna emin olamadığı bu düşünceyi kendine sakladı ama yolculuk boyu bu düşünceler beynini kemirdi durdu. Güneye doğru giden atlılar birden durdu ve kırmızı saçlı bir kadın gözüktü. Kraliçe cersei çağırmıştı bu kadını çünkü bu kadın ışığın tanrısı idi ve ölüleri diriltebiliyordu. Oğlu Cem'i diriltmek için her şeyi yapacak olan cersei son çareyi bu kadında bulmuştu. Kadın geldi , ceme doğru yaklaştı ve bir büyü yaptı. Herkes meraklı gözlerle bakıyordu. Ve dünyalar çirkini Cem hayata yeniden gözlerini açtı. Sansa sevinçten çığlık attı çünkü Cem'e aşıktı. Erdem Stark içinden " ne biçim bir kız yetiştirmişim ben babasının yanında yaptığı hareketlere bak, tabi her akşam havuz partileri falan çocuk özeniyor" diye düşündü. Arya ise ablası Sansa'dan nefret ediyor ve gizliden gizliye onu öldürme planları yapıyordu. Bir gece ansızın o uyurken odasına girecek ve abisi Johnny Kar'ın verdiği kılıçla boğazını kesecekti. Çok film izliyordu bu Arya.
Erdem Stark bir yandan karısını düşünmekteydi. Kim bilir Ceylan Stark ne hallerdeydi. Şimdi onu yalnız bırakıp gitmişti kadın orda ne yiyip ne içecekti nerden para bulacaktı. Zaten akşama kadar evde çamaşır bulaşık ütü yapmaktan yorulmuştu kadın şimdi de birde yalnız kalmıştı. Ama oğlu Volkan Konak Stark'ın orda olması Erdem Stark'a güven veriyordu.
Bakalım Kralın Şehri'nde Erdem Stark'ı neler bekliyordu?

War of ThronesWhere stories live. Discover now