Bölüm 2

50 3 0
                                    




O gün Erdem Stark iki kızıyla birlikte, Kral Robin ile başkente gidecekti, büyük ihtimalle lannisterlar tarafınfan öldürülecekti ama gidiyordu işte çünkü aptal ve erdemliydi arkadaşını kırmak istememişti. Erdem Stark'ın piç oğlu Jonny Kar ise amcasıyla Westerosu vahşilerden koruyan duvardaki erkekler yurduna gidecekti. Bu yurttaki oğlanlar çok çılgındı. Hergün vahşilerle plaj partileri yapıyor eğleniyorlardı. Vahşilerle denizde deve güreşi oynuyorlar düşen kişiler boğularak ölüyorlardı. Bu bir gelenekti bu yüzden de vahşiler kaybettiğinde her zaman Westerosa saldırıyor savaş başlatıyordu. Jonny tüm bunları bilerek gidiyordu oraya. Ailesini arkada bırakacaktı ama olsundu zaten tam bir ailesi var olduğu söylenemezdi o Erdem Starkın piçiydi hep öyle olacaktı. Summerfel'de böyle yadırganmaktansa vahşi karılarla plaj partileri yapmayı tercih ederdi.

İki adam eşeklerine binip summerfelden ayrıldı.

Babası "Hala geri dönebilirsin benimle Başkente gel oğlum" dedi "Kraliçe cercei yemekte ayağıyla bacağımı okşadı göz kırptı. Çok korkuyorum beni şe yapacak diye biliyorsun bununla ünlü. Aslında soyadım lannister olmadığı için şaşırdım. Belki de beni deniyordur."

Jonny babasına güldü. "Üzgünüm baba gitmeliyim." dedi.Jonny snow ilk defa babasına baba demişti. Babasının karısı ona baba dememesini söylemişti ama babasını bir daha göremeyeceğini düşünerek söylemişti.

Eşeğini batan güneşe doğru çevirip ufka doğru yol aldı.

-------

Bu sırada Dar Denizin ötesinde Targaryen hanesinden iki kardeş yaşıyordu. Dany çok güzel beyaz saçlı bir kızdı en sevdiği yemek çiğ at kalbiydi tüm gün at kalbi yemeğe hayal ederek uzaklara dalıyordu. Yaşadıkları yerle bir sorunu yoktu ama abisi Viserys Westerosa gidip ailesinden çalınan tahtı almak için planlar yapıyordu. Camdan bakarken büyük bir at ordusunun evlerine doğru geldiğini görünce kalbi tekledi. Onların kalplerini yiyebilirdi. Arkasından abisi yaklaştı "Bunlar Dothraki ordusu ve sen yüce Kahl Drogo ile evleneceksin onların ordusunu alıp eve dönücez tahtı alıcaz tm mı?"

"Hayır ben o adamla evlenmem." dedi Dany.

Abisi onun saçını sertçe tuttu delirmişti. "Bütün ordunun ve atların üstünden geçmesi gerekse de bunu yapacaksın.

War of ThronesWhere stories live. Discover now