28.kapitola

3.9K 263 12
                                    

V sobotu som prekonala všetku svoju lenivosť, únavu a večer som si odslúžila svoju poslednú službu. Bolo niečo krátkou pred siedmou, keď som suchou handričkou utierala ťažké, sklenené poháre a rad za radom, jeden po druhom ich ukladala na drevený pult. Ruky sa mi stále triasli, ale už som si nepripadala tak nešikovná ako na začiatku. Istým spôsobom som niekde hlboko cítila, že mi práca bude dokonca chýbať. To rozptýlenie, napätie aj pocit, že vediem nejakú zodpovednosť.

A možno aj niekto, kto mi pracovanie spríjemňoval.

„Musím to povedať," zamrmlala Ally, ktorá sa vyrútila zo skladu s debničkou piva, ktorú ledva korigovala na svojich chudých rukách. Akonáhle však debničku položila na zem, ruky si prekrížila na hrudi a venovala mi neurčitý pohľad.

Mala na sebe krátke červené tričko s logom klubu cez prsia, ktoré odhaľovalo jej opálené brucho, krátke šortky a tvár jej ako zvyčajne zdobili čierne dioptrické okuliare.

„Čo musíš povedať?" opýtala som predstierajúc záujem a sledujúc vlastné ruky, ktorými som sa ešte stále snažila vyčistiť poháre. Tentokrát som naozaj netúžila niečo rozbiť.

„Toto je tvoja posledná služba a keďže ťa už pravdepodobne nikdy neuvidím musím sa ospravedlniť," spustila rýchlo čím dokonale upútala moju pozornosť. Otočila som k nej hlavu, nadvihla jedno obočie a pomaly sledovala rozpaky, ktoré v nej ospravedlnenie vyvolávalo. „Nie som taká mrcha, väčšinou nemám s nikým problém, ale ty si zo mňa dostala niečo, čo sama nepoznám."

Ironicky som sa zaškľabila. „Bolo mi cťou."

Ally zo seba dostala krátky smiech a hneď na to si rukou prehrabla rozpustené vlasy. „A keďže ťa už nikdy neuvidím, teda dúfam... dovolím si ešte jednu vec."

Pohár, ktorý som dovtedy zvierala v dlani som zložila späť do umývadla a opatrne sa k nej otočila celým telom. V jej štíhlej, dokonalej tvári sa odrážala neistota, akoby si nebola celkom istá, že to čo sa chystá povedať je správne. Avšak ja som nehodlala cúvnuť.

„Spusti," mykla som plecom a jeden kútik pier nadvihla v silenom úsmeve.

„Ty a Parker," zamrmlala krčiac namaľované obočie. „Musí to prestať."

Najprv som zostala šokovaná, následne prekvapená a keď mi jej slová konečne došli, rozosmiala som sa. „A povieš mi konkrétne čo má prestať?"

Celkom nečakane urobila krok mojím smerom s rukami stále prekríženými cez seba, ibaže jej výraz už neniesol ani štipku neistoty, ba naopak tvárila sa až priveľmi naštvane. „Netvár sa ako to najväčšie neviniatko Tori, aj slepec by si všimol, že medzi vami dvoma niečo je. A ako hovorím to niečo... musí prestať."

Moju tvár preťal provokačný, široký úsmev. „Vieš Ally," jazykom som si prešla po perách. „Už od začiatku som si myslela, že ho chceš. Tie tvoje pohľady, keď som prišla... keď sa o mňa staral a dokonca aj minule, keď sme boli spolu v sklade."

Ticho na mňa zavrčala cez zovreté zuby, čo ma na malý moment prekvapilo, ale nedala som to najavo. Hrdo som pokračovala. „Aká by to bol dokonalý romantický príbeh, keby ti tvoju obrovskú lásku opätoval, všakže?"

„Neviem o čom to hovoríš," odvrkla nepríjemne a neveriacky pokrútila hlavou. „Nie som doňho."

Urobila som krok dopredu, usmiala sa ešte širšie a zadívala sa do jej zmätených, tmavých očí. „Dohodneme sa Ally," šepla som, akoby som jej hovorila nejaké obrovské tajomstvo. „Keď ma omrzí môžeš si ho nechať..." na chvíľu som sa zatvárila, že tuho premýšľam a potom som so smiechom dodala. „Teda ak ťa bude chcieť."

Chystala som sa vrátiť na svoje pôvodne miesto a bez slov pokračovať v načatej práci, ale jej dlaň dopadla na moju lakeť a prv než som si to stihla uvedomiť silno zovrela ruku, zarývajúc do mňa svoje obrovské krikľavo červené pazúry. „A teraz budem rozprávať ja Tori," sykla a rozzúrene skrivila obočie. „Keď si tu prvýkrát prišla hneď mi bolo jasné čo si zač. Namyslené nevychované decko. Skrátka nič. To, že má teraz o teba Parker nejaký záujem je len dočasné a vieš prečo?" uchechtla sa ukazujúc mi rad dokonale bielych zubov. „Pretože to je Parker. Nechce vedľa seba decko, ktoré robí iba problémy a keď mu to konečne dôjde odkopne ťa ako tie ostatné s ktorými bol odkedy sa rozišiel s Miou."

Nechcela som, aby si všimla, že sa ma jej slová nejako dotkli a tak som len vytrhla ruku z jej zovretia, cúvla o krok dozadu a pomaly si ju premerala.

Ona však zďaleka neskončila, na tvári sa jej objavil drobný úsmev, hrdo vypla hruď a s ľahkosťou pokračovala. „Môžeš sa mi teraz snažiť nahovoriť, že to čo je medzi vami na teba nijako nevplýva," povedala pokojne. „Môžeš dokonca aj tvrdiť, že keď ťa pošle dokelu budeš šťastná, ale ja viem, že v skutočnosti na teba pôsobí tak ako na mňa," zasmiala sa, otočila na päte a pomaly kráčala smerom k skladu. „Ale nakoniec nebudeš nič viac a nič menej, než malá sestra jeho najlepšieho kamaráta, ktorá skončila u neho v posteli ako desiatky ďalších."

Zlapala som po dychu, ruku si priložila na hruď a pomaly sa oprela o drevený pult. Jej slová na mňa doľahli celou svojou váhou. Jedno po druhom ma tlačili a zabraňovali mi dýchať. Odrazu som ani len netušila, čo v skutočnosti robím so svojim životom. Cítila som sa tak špinavá a nepotrebná akoby ma niekto využil a následne odhodil.

Lenže Ally mala pravdu. Nech som si v svojej zaťatej hlave nahovárala čokoľvek, nakoniec som vždy bola len Benova mladšia sestra. Dievča, ktoré to nemalo v hlave v poriadku a ktoré svoje problémy riešilo nie práve vhodným spôsobom.

Ibaže aj Parker bol obrovský problém a potrebovala som ho dostať z hlavy, čo najskôr a čo najrýchlejšie. Najlepšie raz a navždy, ešte pred tým než sa mi úplne dostane pod kožu. A jediný rozumný spôsob ako som svoj zvrátený plán mohla dosiahnuť bol nájsť si niekoho iného. Niekoho, kto mi pomôže zabudnúť na Jakea, na všetky problémy, na seba a aj na Parkera.

Zvyšok noci som mala myšlienky všade, len nie tam, kde mali byť. Snažila som sa sústrediť, nič nepokaziť, nevšímať si Ally, ale nič nepomáhalo. Jej slová mi ešte stále rezonovali v hlave, dookola sa opakovali ako pokazená platňa a nútili ma premýšľať. Napokon som urobila presne to, čo som si stanovila a keď sa pri bare zastavil chalan v mojom veku, so širokým úsmevom na perách, s hnedými vlasmi a dokonalými komplimentami, bola som rozhodnutá.

Smiala som sa na jeho vtipoch, dovolila mu, aby so mnou flirtoval a súhlasila s tým, aby na mňa čakal dokonca služby. Nepamätala som si ani jeho meno, ani to odkiaľ bol, čo robil, koľko mal rokov. Mojim jediným cieľom bolo dostať všetko z hlavy a najmä prinútiť samú seba zabudnúť na všetko, čo vo mne spôsoboval Parker.

„Ale nakoniec nebudeš nič viac a nič menej, než malá sestra jeho najlepšieho kamaráta, ktorá skončila u neho v posteli ako desiatky ďalších."

~

Táto časť je ďalšia rapotačka, ale pevne verím, že aj napriek tomu chápete jej nutnosť ! :D

Zajtra na mňa myslite, intenzívne!

Zbožňujem vás!

PS: snáď sa tu nájde niekto, kto Tori pochopí :D, ale nebojte sa...

Another LoveKde žijí příběhy. Začni objevovat