*IV*

13.4K 584 70
                                    

(Düzenlendi. Geçmiş, Delfin'in perspektifinden yansıtılmıştır. Bölüm kaymaları yaşanabilir. Eklenen sahneler kaynaklıdır.)  

👨‍👩‍👦 

Yalanlarla dolu çürümüş ağzın 
Kopkoyu bir terk edilmişlik adım  

Gece _ Hepsi Bu  

     Evlilik günlerinin ilk zamanlarında ikisi de okulları ile ilgili olsalar da geçimlerini sağlamak için çalışmaları gerektiğinin farkındaydılar. Bu sebeple Delfin okulun kütüphanesine görevli olarak, Derin ise kafede baristalığa başlamıştı. Delfin sahip olduğu doğuştan gelen sanat gözüyle Derin'in sahne ışığını fark etmişti ve binbir dil dökerek, Derin'in bir oyunculuk ajansına yazılmasını sağlamıştı. Kısa bir süre içerisinde de Delfin'in haklı olduğunu gösterircesine ajanstan Derin'e bir telefon geldi. Bir dizi başlıyordu ve yeni yüzlere ihtiyaç vardı. Derin'i çok beğenen dizinin cast ekibi kendisinin dizinin başrolünü oynamasını istiyordu. Bu rol Delfin'in çok hoşuna gitmişti. Derin başlarda isteksiz olsa da Delfin'in ısrarlarıyla işi kabul etmişti ve diziye başlamıştı. Dizi süreleri sebebiyle Derin zaman zaman eve geç geliyordu ama çift yine de mutluydu. Sonra İzmir'de çekilecek olan bir film için Derin'e yine bir başrol teklifi gelmişti. Derino akşam eve geldiğinde yemek sofrasında Delfin'in mutlu olacağından emin bir şekilde,

"Sonunda istediğin gerçek oluyor. Bugün bir film için başrol teklifi aldım. Ama film İzmir'de çekilecekmiş. Yönetmen hızlı bitirmek istiyor. Tek gün izin verecek şekilde düzenleyip altı ay içerisinde bitireceğini söylemiş." dedi Derin hafif bir gülümsemeyle. Delfin onun sözleriyle şaşkınlık ve sevinç arasında gidip gelmişti. Çünkü tek mutlu haber verecek kişi Derin değildi. Kendisinin de ona vereceği mutlu bir haber vardı. Bugün şüpheleri doktor tarafından doğrulanmış ve hamile olduğunu öğrenmişti.

"Çok sevindim, hayatım." demişti Delfin mutlu bir tavırla ellerini çırparak. Ama Derin onun anlık duraksamasını fark etmişti.

"Evet, söyle bakalım. Başka bir şey var, İnci. Gönder gelsin." demişti merakla parlayan gözlerle. Delfin dudaklarını ısırarak bir süre konuşmamıştı. Çünkü Derin'in nasıl bir tepki vereceğini bilmiyordu. Bugüne kadar hiç çocuk konusu açılmamıştı aralarında. Çekincesi bu yüzdendi.

"Bebeğim, karşımda kıvranışını izlemek gerçekten ilgi çekici ama bunu sadece yatakta ilgi çekici buluyorum. O yüzden aklıma şeytani düşünceler sokmadan önce ağzındaki baklayı çıkarsan iyi edersin." dedi kurnaz bir gülümsemeyle. Delfin'in yanaklarına Derin'in sözleriyle renk geldi. İçinden, ne olursa olsun, diye düşünerek derin bir nefes aldı.

"Bir süredir şüphelendiğim bir şey vardı. Bugün emin olmak için bir yere gittim ve şüphelerimde haklı olduğumu öğrendim." dedi temkinli bir tavırla. Derin anlamayarak kaşlarını çattı.

"Gizemli tavrın benim kalbimi çarptırıyor ama en azından biraz ipucu verir misin, sevgilim?" dedi Derin tatlı ama sabırsız bir tavırla.

"Biliyorsun ki, evli insanların zaman içinde eğer ki onlar da istiyorlarsa sağlıkları yerindeyse şeyleri olur..." diye başladı ama devam edemedi.

"Neyleri olur?" dedi Derin hâlâ anlamayarak. Derin tavana bakıp derin nefesler aldı ve cesaretini topladı.

"Ben hamileyim." dedi Delfin hızlıca. Derin duyduğu cümle ile bir anlığına donakaldı.

"Hamilesin." dedi Derin düz bir sesle. Sonrasında üstündeki şaşkınlığı atıp bir anda oturduğu sandalyeden fırlayıp, " Hamilesin!" dedi sevinçli bir haykırışla. Delfin onun neşeli haykırışı ile ne zamandır tuttuğunu bilmediği nefesini rahatlayarak bıraktı. Derin iki eliyle Delfin'in yüzünü kavrayıp dudaklarından defalarca kez öptü.

Çırpınırken (Düzenleniyor...)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin