OBRANA PROTI ČERNÉ MAGII

727 47 6
                                    

„Dlouho jsme se neviděli," řekl Tom, který se ležérně opíral o jednu z polic v knihovně. „Riddle?" podivila se Jessica. Tom se zasmál. „Já myslel, že tu část, kdy si říkáme příjmením, už jsme nechali za sebou, Jessico," konstatoval pobaveně a prohlížel si Jess od hlavy k patě. Ta na něj nechápavě hleděla. „Ale notak," usmál se na ni mile a objal ji. Jessica na něj koukala ještě více zmateně než předtím. „Víš, Jessico, jsi jen moje a nikdy mi neutečeš," zašeptal ledovým hlasem a naklonil se k ní blíže. Jejich rty už se pomalu spojily...

„Jess, vstávej!" zatřásla se spící Jessicou její kamarádka. Jessica rychle otevřela oči. Zmateně se dívala kolem sebe. „Rychle se obleč nebo nestihneme snídani. Musíme dostat rozvrh, tak sebou hejbni," tahala ji Sara z postele. Rozespalá Jess se bez jediného slova vydala do koupelny. Stále cítila Tomův dotyk. „Byl to jen sen," napomenula se v duchu. Opláchla se ledovou vodou. Po chvíli vyšla z koupelny a oblékla se. „Myslel jsem, že tu vystojím díru," řekl Danny, když uviděl jeho dvě kamarádky vyjít z pokoje. „Tady Jess se nechtělo vstávat," zasmála se Sara a všichni se společně vydali do Velké síně. Jako vždy si sedli téměř doprostřed nebelvírského stolu. Vzápětí se u nich objevil Brumbál s novým rozvrhem. „Naše nebelvírské trio," usmál se Brumbál, když jim předal rozvrhy. „Přeji hodně štěstí v tomto roce," řekl a odešel za dalšími žáky. K Dannymu si přisedli dva kluci, Henry Montin a Simon Houln. Danny byl kapitánem famfrpálového družstva, Henry byl chytač a Simon byl odrážeč. Jessica si vzala talíř plný zeleniny a poslouchala jejich rozhovor o famfrpálu. Zrak jí zabloudil ke zmijozelskému stolu. Ucítila pohled těch chladných očí a podívala se jeho směrem. Riddle seděl u zmijozelského stolu a pozoroval ji. Jejich pohledy se spojily a Jessice se v myšlenkách vynořila věta ze snu. „Jsi jen moje a nikdy mi neutečeš." Přeběhl jí mráz po zádech. Riddle se lehce usmál a ona odvrátila zrak.

Po snídani se vydali na dvouhodinovku obrany proti černé magii. K Jessičině štěstí ji měli se zmijozelem. Ve třídě nebyla ani jedna lavice. Všechny stály u stěn. „Myslíte, že budeme cvičit souboje?" zeptala se Sara, když uviděla, jak třída vypadá. „Nejspíš," přikývl Danny. V tom je vyrušil příchod učitele. „Dobrý den, třído. Dnes si zopakujeme něco málo z minulého roku a jak lépe začít, než souboji," prošel celou třídu. „Rozdělím vás do dvojic," oznámil a začal všechny žáky rovnat do dvou řad. „Nebelvírová a Vronský, Grindewaldová a Montin," procházel třídou a postupně všichni stáli naproti svému soupeři. „Tentokrát vyhraju," zašklebil se Danny směrem k Jessice. „To pochybuju," usmála se na něj sladce Jessica. „Jen pro pořádek, žádné nebezpečné kouzla jinak půjdete rovnou do ředitelny. Můžete začít, teď!" řekl profesor a třídou se rozlehlo hned několik kouzel. Jessica však jen mávla hůlkou. „Expelliarmus," pomyslela si a Dannymu, který zrovna vyřknul kouzlo, vyletěla hůlka z ruky vysoko do vzduchu. „Výborně, slečno Nebelvírová. Neverbální kouzla jsou velmi složitá a budeme se je učit až v sedmém ročníku," zatleskal profesor, který vše pozoroval. „Nechal jsem tě vyhrát," řekl hned Danny. „No jistě, zlatíčko," zasmála se Jessica. Po několika dalších Dannyho prohrách je profesor začal rozdělovat jinak. Začal od lidí, kteří svého soupeře neporazili ani jednou. Danny skončil s nějakou dívkou ze zmijozelu. Pak rozdělil ty, kteří vyhráli i prohráli stejně. Sara musela soupeřit s Malfoyem. Vrhla na Jessicu vystrašený pohled a Jess ji naznačila, že to zvládne. Poté se Jessica rozhlédla kolem, kdo zbyl. Zastavila se pohledem u Riddla, který se pobaveně ušklíbl. Jedině ty dva nedokázali jejich soupeři porazit. „Tak a vy dva jste zbyli, hodně štěstí," pokynul jim profesor. Jessica ztuhla. „Bude mi ctí tě porazit," probodnul Jessicu pohledem. „Až na to, že já porazím tebe," kývla na něj Jessica a postavili se naproti sobě. „Expellia..." než stačila Jessica dokončit kouzelnou formuli, střelil po ní Riddle kouzlem. „Protego," šeptla a pochopila, že to nebude férový souboj. „Locomotor wibbly." Ohnala se po něm kouzlem, které však bez problému odrazil. Vrhali po sobě kouzla doprovázené vražednými pohledy. Oba přestali vnímat, co se děje kolem nich a to, že je pozoruje celá třída. Obcházeli se jako dvě šelmy v kleci. „Stupefy," vyřkla Jessica ve stejnou chvíli, co Riddle pronesl neznámé kouzlo. „Sectumsempra." Paprsek Jessičiného kouzla odhodil Riddla na druhý konec učebny. Jeho kouzlo, které Jessicu zasáhlo vteřinu na to, však mělo horší následky. Spadla na zem v bezvědomí do kaluže vlastní krve.

Tákže, máme tu po x letech další díl. :D Vím, jsem hrozná, ale měla jsem nějaký blok. Vůbec jsem netušila co psát. A pak mě napadlo tohle. Hvězdička a koment potěší :3

AN (po korektuře): Tuhle kapitolu jsem měla přepsanou se zatajeným dechem, jelikož ji mám strašně ráda. A ano, vím, že Sectumsempra vymyslel Severus. Jen se mi to prostě hodí učinky toho kouzla do pokračování atd. 

HOPE U LIKE IT!

Slytherin&Gryffindor (HP FF-CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat