ZAŘAZOVÁNÍ

813 47 1
                                    

Vlak sebou trhnul. Tom z kupé vyšel jako první a neřekl zbytku ani slovo. „Zvláštní kluk," konstatovala Jessica, to už ale ona, Sara a Danny vyšli z vlaku. „Prváci!" volal někdo. Všichni tři se za tím hlasem vydali a došli k staršímu muži. Za chvíli se jim už naskytl pohled na jezero a hrad nad ním. „Páni," vydechl s údivem Danny. Vše postupovalo tak, jak Jessice sdělil Albus. Plavba přes jezero, poté si je Albus vyzvednul pod hradem a teď už je vedl až do Velké síně. Kolem kolejních stolů sedělo nespočet žáků a to nervozitu mezi prváky zvyšovalo. „Teď přečtu vaše jména. Přijdete zde, sednete si a já vám nasadím na hlavu Moudrý klobouk, který vás zařadí do správné koleje," oznámil prvákům Albus a mrknul na Jessicu. „Adrewsová Hannah," zvolal Albus a z davu vyšla ustrašená blondýna. „Havraspár!" vykřikl Moudrý klobouk a havraspárský stůl začal tleskat. Byli zařazeni další čtyři žáci, než se na řadu dostala Sara. „Grindewaldová Sara," vyzval ji Albus. Jessica jí stiskla ruku. Sara tedy přistoupila k židli a sedla si. „Nebelvír!" zvolal Klobouk a Sara si oddychla. Po chvíli přišla na řadu i Jessica. „Nebelvírová Jessica," jen co její jméno zaznělo, roznesl se celou síní šepot. Jessica se rozhlédla kolem. Všichni na ni upírali zrak. Sedla si na židli a Albus jí položil Moudrý klobouk na hlavu. Než jí lem klobouku spadl přes oči, zachytila Tomův pohled. „Tak jsme se dočkali. Potomek Godrica Nebelvíra. Vím moc dobře, kam s tebou. Ale copak to nevidím. Máš v sobě i něco jiného než typickou nebelvírskou odvahu. Ano, ano... Opravdu zajímavé. A ať se dále nezdržujeme..."

Tom právě sledoval Jessicu, která seděla na židli před ním. Uvažoval, že bych z nich mohli být i přátelé. „Nechť je to Nebelvír!" zvolal klobouk a vytrhl Toma z myšlenek. Nebelvír, jak se dozvěděl, je kolej dobrosrdečných odvážných lidí. Nebyla to kolej pro něj. Mnohem radši by se viděl ve Zmijozelu. Ambiciózní, skvělí kouzelníci. To se mu zamlouvalo více než rytířské chování. „Riddle Tom," uslyšel své jméno a vydal se vstříc svému osudu. „Opravdu zajímavé. Letošní prváci jsou samá překvapení, nejdříve potomek Nebelvíra a teď...Zmijozel se pozná hned...No nic chlapče, vím naprosto kam s takovou temnou myslí. Zmijozel!" zněla Tomovi v uších slova Moudrého klobouku. „Cože?" zašeptal, ale to už si učitel bral klobouk zpátky a on se musel vydat ke stolu své koleje. Cestou zachytil Jessičin pohled. Byl plný údivu a zklamání. Tom si sednul ke zmijozelskému stolu a poslední koho zbývalo zařadit, byl onen kluk ze stejného kupé. „Vronský Danniel," zvolal naposledy profesor Bruumbál. „Nebelvír!" zvolal Klobouk, jen co se přiblížil k Dannielově hlavě. „Jmenuji se Abrasax Malfoy a tohle je Cygnus Black," potřásl Tomovi rukou blonďatý kluk, který seděl vedle. „Tom Riddle," ušklíbl se chladně Toma stiskl mu ruku.


Ahojdá :D
Zdravím všechny, kteří zrovna dočetli tuhle novou kapitolu. :)
Chtěla bych se zeptat, chtěli byste abych napsala pár částí ještě o Tomově/Jessičiném prvním ročníku? Nebo můžu udělat takový "timejump" do šestého ročníku? :) Nemůžu se rozhodnout, takže napište do komentu co byste chtěli radši. :) Jinak děkuju za tolik přečtení a votes <3 ^^

HOPE U LIKE IT <3 ^^

Slytherin&Gryffindor (HP FF-CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat