Bölüm 12: Yolculuk Partisi-2

10.2K 844 137
                                    

Denizde kurutulmuş umutları tükenmeye başlarken etrafında bıraktığı yaralara bakarak özlemini giderirdi. Ağlamamak için kendisini zor tutuyordu.

Bölüm 12

Karanlık, soğuk ve ıslak.

Gözleri kapalı olsa da doğduğundan beri nefret ettiği bu üç şeyin varlığını hissedebiliyordu. Nefret ettiği bu üç şey... Sanki onu buraya getiren şeyin ona garezi vardı. Karanlık ve soğuk bir yerde ıslak bir şeyin,çamurun, üzerinde uyanmak ne kadar iğrenç bir şeydi?

Toprak yüzünden nefessiz kalan ciğerlerinin yanmasıyla uyanmasının ardından çok fazla bir zaman geçmemişti ki ilk denemesinde de olduğu gibi tekrar gözlerini açmayı denedi. Ama katılaşan çamur kalıntıları buna yine engel oldu. Tanrı aşkına. Ne yapacaktı?

Sakinleşmek için derin bir nefes aldı. Şu anda içindeki üçlüye ihtiyacı vardı. Neredesiniz?

Korkma Elena. Buradan kurtulmanın bir yolunu bulacağız. Öncelikle gözlerini açman gerekiyor.

Sağ tarafı kıza yardımcı olmak için kendini gösterdiğinde Elena, sağ tarafının kontrolü eline almasına bu kadar sevineceğini hiç ummuyordu. Ona fazla güvenmek istemese de buradan sadece onun yardımıyla kurtulacağı gerçeği beyninin içinde sürekli tekrar edip duruyordu. Onu dinleyecekti.

Ama gözlerimi açamıyorum. Çamur çok fazla yapışmış.

Bunun için gücünü kullanabilirsin. Çok fazla bir enerjini almaz. Sadece çamuru yumuşat.

Onu hiç yargılamadan sağ tarafının dediğini yaptı ve güçlükle gözlerini açtıktan sonra çamur yüzünden keçeleşmiş saçlarını geriye doğru attı. Başarmıştı ama etrafı karanlıktı. Gözlerini açmasının ona hiç bir faydası dokunmamıştı.

Merak etme. Birazdan gözlerin karanlığa alışacak. O zaman her şeyi daha net görebileceksin.

Ona cevap vermek yerine kafasını salladı. Şiddetli bir şekilde ağrıyan başını arkasında olduğunu bildiği duvara vererek gözlerinin karanlığa alışmasını bekledi. Şu anda neredeydi?

Birazdan öğreneceksin Elena. Senden yapmanı istediğim tek şey korkmaman. Eğer korkarsan bu işin üstesinden gelemeyiz. Kendine güven.

Sağ tarafı haklıydı. Bedeni soğuktan titrese de gözleri yavaş yavaş karanlığa alışmaya başlayınca yerden destek alarak kalkmaya çalıştı ve bunu da başardı. Harikasın Elena.

Ona fazlasıyla yardımcı olan sağ tarafına içten bir teşekkür ettikten sonra karanlığa alışan gözleriyle bulunduğu yeri incelemeye başladı. Kapalı bir yerde olduğunu biliyordu. Ama burası neresiydi? Muhtemelen onu emen çamur buraya getirmişti onu.

Dikkatlı ol. Seni bekleyen tehlikelere karşı hazırlıklı olman gerekiyor.

İçindeki sesi göz ardı edip dokundukça parçalanan çamur duvara tutundu ve nedenini bilmediği halde yukarı baktı. Kalp atışları hızlandı. Tepesinde çamurla kaplanmış bir beton duruyordu. Bunun neyi ifade ettiğini gayet iyi biliyordu. Burası bir yer altı evi değildi. Burası bir sığınak ta değildi. Şu anda bir mezarın içindeydi. Şu anda büyük ve odalara ayrılmış bir mezardaydı.

İŞARETSİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin