Michael Jackson Şarkılarının İçeriği

464 28 17
                                    

Bad: "Kötü" insanlara başkaldırı ve eleştiri

Beat It: Fiziksel kavgaya tutuşanlara katılma, oradan uzaklaş ve kendini kurtar. Maçoluk taslamanın alemi yok.

Billie Jean: Yanlış kişiyle yanlış şekilde ilişkiye girerseniz bir gün karşınıza "sen bu bebeğin babasısın" diye çıkabilir. İki kere düşünün.

Black or White: İnsanların biribirini sevmesi için ırklarının önemi yoktur. Kardeşim olmak istiyorsan, siyah ya da beyaz fark etmez.

Breaking News: Medyada yalan haberler çıkıyor, hepsine inanmayın

Cry: Tüm insanlık aynı anda aynı şeye ağlıyor olabilirsek o sorun çözülür.

Dangerous: Kız güzel sözler söylese de vaktini ve nakdini çalıyor olabilir

Dirty Diana: Zengin ve ünlü pop starlarının peşinde, her şeyi yapmaya hazır Diana isimli bir kadının türlü oyunlarla baştan çıkarma çabası ve ikna taktikleri

Earth Song: Dünya ile ilgili çok şeyler vaad edilmişti ama bu arada topraklarımızı, denizleri, hayvanları, ağaçları, çocukları öldürdük. Dünya güzel yaşanabilecek bir yerken, insanoğlu hep savaştı, öldürdü ve yok etti.

Gone Too Soon: Küçük yaşta AIDS'ten ölen bir çocuğa ithafen yazılmış "erken gittin".

Heal the World: Dünyayı iyileştir. Senin için, benim için ve tüm insan ırkı için.

HIStory: Her bir gün, kendi tarihimizi yazarız.

Ghosts: Birini "kıskançlığın hayaleti" olmakla suçluyor.

Jam: Tüm ülkeler bir araya gelip önümüzdeki problemlerle yüzleşmeliler. İnsanlık sevgi duygusunu mu kaybetti? Sahte peygamberler, yardım etmeyen komşular, çıkar için birkaç kez din değiştiren insanlar vs. gibi pek çok konu.

Little Susie: Bosna'daki savaşta öldürülen küçük bir kızın gerçek hikayesi

Man in the Mirror: Ben en sevdiğim kışlık paltomu seçip yakasını düzeltirken dışarıda bir çocuk aç. Onların ihtiyaçlarını görmeyecek kadar kör olmaya hakkım var mı? Bir değişim yapmak istiyorsan önce "aynadaki kişi" ile başla.

Money: Bazı insanların para için yapmayacakları şey yok. Seni satarlar, kendilerini satarlar, ruhlarını şeytana satarlar vs.

Childhood: Çocukluğunu yaşayamamış biri yetişkin hayatında sürekli eksikliğini hisseder ve çocukluğunu arar, telafi etmeye çalışır. Çocukluğumu gördünüz mü?

Speed Demon: Hız yaparsan cezayı alırsın.

They Don't Care About Us: "Birilerinin" bizi umursadığı yok. Bireylerin önemsenmediği ve "sistem"in kurbanı olmak zorunda kaldıkları ile ilgili bir şarkı

Wanna Be Startin' Somethin: Eğer çocuğa bakamayacaksan, çocuğu yapmayacaksın. Çocuk yapıp ona "sebze" muamelesi yapanlara eleştiri.

We Are the World: Dünya bizleriz. Çocuklar bizleriz. İnsanlar ölüyor, yardım ederek daha daha iyi bir güne başlamak sadece senin ve benim elimizde

Who Is It: Gerçek kimliğini belli etmeyen, "oynayan" sevgililerin verebileceği zararla ilgili.

Michael Jackson Şarkılarının İçeriğiWhere stories live. Discover now