Căsătoria

7.2K 339 3
                                    

Capul imi bubuie de stres iar nervii imi sunt la pamant. Visul asta enervant inca continua dandu-mi impresia ca e pura realitate. Fac ture interioare prin intreaga camera avand grija sa nu ma impiedic de rochie. In cel mult 5 minute tata va venii sa ma duca la altar unde voi spune cea mai mare minciuna din viata mea. Ma opresc in fata oglinzii si ma privesc din nou. Rochia impecabila, manusile superbe, machiajul lucios, unghii albe ca neaua, vualul cu pietricele. Arat ca o adevarata mireasa insa zambetul nu e acelasi. Inchid ochii cand aud doua batai si astept ca tata sa intre inauntru.

Tata: Esti gata?
Eu: Cred ca...da. -oftand-
Tata: Haide. -prinzandu-ma de cot-

Tata ma conduce pana la masina si imi deschide portiera. Urc avand grija sa nu-mi sifonez rochia si incep sa o aranjez. Tata porneste si in 5 minute de mers la viteza normala ajungem la biserica. Ies cu ajutorul tatei si dau de multimea numeroasa de oameni imbracati elegant. Cand ajung langa intrarea in biserica toti isi indreapta privirile spre mine fiind uimiti de aspectul meu. Le zambesc ingreste si il iau din nou pe tata de cot. Raman surprinsa cand il vad pe David stand in fata mea cu un zambet fals pe fata. Speram ca macar el sa poata sa se opuna acestei decizii banale. Imi cuprinde mana in a sa si se intoarce cu fata spre altar. Preotul incepe sa palavrageasca lucruri bisericesti apoi se intoarce cu fata la noi tinand in brate o gigantica carte argintie.

- Maya-Jackline Brown, de buna voie si nesilita de nimeni (pe naiba) il iei in casatorie pe David-Bread Parker?

Ma uit fix la preot, apoi imi intorc privirea la multimea din spate si ultima data la David. Vedeam in ochii lui ca nu-si dorea in niciun fel sa spun da insa ma strangea de mana dandu-mi intelesul ca trebuie sa raspun, fie pozitiv sau negativ.

Eu: D..a. -raspund parca venindu-mi sa plang amar-
-David-Bread Parker, de buna voie si nesilit de nimeni, o iei in casatorie pe Maya-Jackline Brown?
David: Da.
- Acum, in fata zecilor de martori care au urmarit legarea vostra prin sfanta casatorie, va declar sot si sotie. Puteti saruta mireasa in semn de iubire eterna.

Se intoarce spre mine si imi prinde talia cu bratele sale, eu punandu-mi mainile pe umerii sai. Se uita fix in ochii mei si isi preseaza buzele peste ale mele. Persoanele din spatele nostru aplauda fericite, insa noi nu eram deacord cu aceasta casatorie. Ne dezlipim din sarut si semnam actele de casatorie. A fost ultima mea clipa de singuratate in care am putut fi doar eu si sufletul meu. Din momentul acesta sunt doamna Maya Parker, asta e prima mea clipa dintr-o viata pe care o voi trai alaturi de el, de sotul meu, David. Am iesit impreuna, tinandu-ne de mana strans. Urcam in masina, destinatia finala fiind restaurantul unde ne vom petrece noaptea, apoi vom merge la apartamentul lui David. Iesim din limuzina alba pe care noul meu socru o detine si calcam direct pe un covor rosu ca sangele inconjurat de felinare mici si luminoase. Intram in restaurantul plin ochi de oameni, toate luminile si privirile fiind atintite asupra noastra. Era o atmosfera placuta, fum artificial, lumini colorate, muzica de petrecere. Parea mai mult un chef decat o nunta. David ma conduce la masa noastra unde erau mai multe persoane necunoscute mie. Incepem seara cu dansul mirilor, care din pacate eram eu si David. Ma prinde de talie cu o mana iar cu cealalta imi tine mana. Ii pun mana pe pe umar si incepem sa ne miscam lent. Privesc in stanga si il vad pe tata care zambea intruna. Langa el apar parintii lui David care cred ca se bucurau si ei de pasul pe care noi doi l-am facut. M-am casatorit cu un strain, asta am facut. Cateva lacrimi se infiripa in coltul ochilor mei insa ma abtineam sa le dau drumul. David imi observa lacrimile care deveneau evidente si imi intoarce privirea spre el.

David: Nu plange, o sa creada toti ca suntem nebuni. Stiu ca nu iti place ca ne-am casatorit, nici eu nu agreez decizia asta, dar ar trebuii macar sa facem putin teatru de dragul alor nostri. Vom gasi o solutie sa ne despartim, iti promit eu. Acum zambeste si prefa-te fericita.

Il ascult fara ezitare, azi a devenit sotul meu si sunt nevoita sa-l ascult. Sper doar sa gaseasca o solutie cat mai rapida de a ne despartii.

Tata: Maya, vrei sa dansezi un dans cu mine? Probabil va fi primul si ultimul. -luandu-ma de mana-
Eu: Tata, inca nu pot intelege de ce ai luat decizia de a ma casatorii cu David. Pentru bani?
Tata: Ar fii si asta un motiv insa nu e chiar cel mai important. Maya, tu doar incearca sa te apropii de el, fa-l sa te iubeasca. O sa vezi ca asta e cel mai bine.
Eu: Tata, daca vroiai sa faci un lucru bun pentru mine m-ai fi inteles si daca as fii ramas singura toata viata. Crezi ca o sa am o familie alaturi de David? Poate era posibil sa devenim prieteni dar nu mai mult. Nu o sa pot avea o familie cu el. Vom fi mereu doar noi doi singuri daca nu cumva te razgandesti si o sa ne lasi sa ne despartim.
Tata: Nu, nu si nu. Tu si David o sa ramaneti mereu impreuna si o sa aveti copii.
Eu: Si daca nu vreau sa ma culc cu el? Nu poti sa ma obligi.
Tata: Nu mai fii asa de incapatanata si bucura-te de nunta ta. E prima si ultima, de asta te asigur eu personal.

Dragoste din obligatieUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum