Κεφάλαιο 1ο

15.1K 898 67
                                    

"Κάτσε να φας κάτι ρε Εύα!"

"Έφυγα!!" αναφώνισα και τρέχοντας βγήκα έξω.

"Καλή επιτυχία σήμερα!" τον άκουσα να φωνάζει ενώ βρισκόμουν ήδη στην πόρτα.

"Ευχαριστώ!" φώναξα κι εγώ.

Επιτέλους!

Επιτέλους κατάφερα να ανοίξω το δικό μου βιβλιοπωλείο!

Με το πτυχίο της αγγλικής γλώσσας οι επιλογές μου για εργοδότηση δεν είχαν και τόση ποικιλία αλλά εγώ πάντα είχα σκοπό να ανοίξω το δικό μου βιβλιοπωλείο. Μετά από τόσο καιρό τα κατάφερα επιτέλους!

Μπήκα στο αμάξι μου κι άρχισα να οδηγώ ενθουσιασμένη. Άνοιξα το ραδιόφωνο και μετά έριξα μια ματιά στον εαυτό μου στο καθρεφτάκι.

"....Το γεγονός της χρονιάς η συναυλία του πασίγνωστου Jake στην..." γέμιζε τον χώρο η φωνή του εκφωνητή της ραδιοφωνικής εκπομπής, μέχρι που το άλλαξα για να βρω ένα σταθμό με μουσική.

Οι δρόμοι ήταν σχετικά άδειοι, αλλά τα 2-3 αυτοκίνητα που βρίσκονταν μπροστά μου διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο να τα ισοπεδώσω για να φτάσω στο βιωλιοπωλείο μου.

Μετά από ένα επιτυχημένο σερί 3 κόκκινων φαναριών τα κατάφερα.

Βιβλιοπωλείο 'Moonlight'.

Με θυμάμαι να σχεδιάζω πινακίδες με διάφορες γραμματοσειρές από τον καιρό του Λυκείου.

Και τώρα, ένιωθα πολύ όμορφα που κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου.

Χτες το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια. Ήρθε πολύς κόσμος, κάτι που με έκανε πάρα πολύ χαρούμενη. Πήρα τα κλειδιά από την τσάντα μου και μπήκα από την πίσω πόρτα.

Κάθε φορά που έμπαινα σε ένα βιβλιοπωλείο, το πρώτο πράγμα που με έκανε να νιώθω άνετα ήταν η μυρωδιά των βιβλίων.

Η μαμά μου με κοροϊδεύει ακόμη για αυτό.

Είχα βάλει πολλές πολυθρόνες στον χώρο για να μπορεί ο κόσμος να κάθεται και να διαβάζει αν δεν ήθελε να αγοράσει κάτι. Στο πίσω μέρος είχα και υπολογιστές με μεγάλα τραπέζια για αυτούς που ήθελαν ένα ήσυχο μέρος για να μελετήσουν ή να κάνουν κάποια έρευνα.

Ένας μικρός παράδεισος.

Άνοιξα τις κουρτίνες, έκανα μια βόλτα στα ράφια για να σιγουρευτώ πως όλα ήταν εντάξει και μετά έβαλα την επιγραφή 'ΑΝΟΙΚΤΟΝ' στην είσοδο.

Δεν ξέρω αν έφταιγε το ότι είχα μόλις ανοίξει, το ότι ήταν περίοδος εορτών ή το ότι υπήρχε πολύς κόσμος που λάτρευε το διάβασμα αλλά λίγη ώρα αργότερα υπήρχαν ήδη 3 άτομα που διάβαζαν τα βιβλία που επέλεξαν, είχα πουλήσει σε 4 άτομα αρκετά βιβλία και πάνω στην ώρα έμπαινε ακόμη μια γυναίκα στον χώρο.

Γλυκά τραγούδησε μουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα