9.

282 18 1
                                    


Leželi jsme vedle sebe, hlavu jsem měla položenou na jeho rameni, prsty mi kreslil na paži. „Myslíš že nás slyšela?" podívala jsem se mu do očí. Usmál se a pohladil mě po tváři. „Myslím že jo." Začala jsem se smát. „Sakra." Pořád na mě koukal. „Co?"

„Så vacker." zamumlal. To si pak musím přeložit. Klečela jsem na posteli a užívala si ten pohled. Teď už mi neutečeš. Sklonila jsem se a políbila ho. Využil toho a stáhl mě pod sebe aniž by přerušil polibek. „Čím sis mě to omotala?" Najednou se zarazil. „Za chvíli budeme přistávat, měla by ses obléct." Políbil mě na čelo a odtáhl se. Začala jsem tedy hledat oblečení. Už mi chybělo jen tílko. Kde sakra je? Přehazovala jsem polštáře i přikrývku, koukala jsem se všude po místnosti. Nakonec jsem tílko uviděla u dveří. Tady si. Zvedla jsem tílko. No to si dělá srandu...V ruce mi zůstala půlka tílka, druhá držela jen tak tak na nitích. „To si nemusel." otočila jsem se na něj a ukázala mu hadr. „Bylo nový." Udělal na mě psí oči. „Promiň."

„Co si mám teď jako obléct?" Upíří rychlostí se přemístil ke mně a přetáhl mi něco přes hlavu. „Lepší?" protáhla jsem ruce rukávy a urovnala si Erikovo tričko.

 „Mám to sice jak noční košili, ale bude to stačit." usmála jsem se na něj. „Ty půjdeš takhle?" prohlížela jsem si polonahého Vikinga. Jen se usmál a z přihrádky u postele si vytáhl černé tílko.  

„Co kdyby si šla zkontrolovat Sook?"

„Ty mě vyhazuješ?" Políbil mě. „Potřebuju si zavolat." Políbil mě znovu. „A když mě tady budeš rozptylovat, tak zavolám leda tak velký kulový." Lháři...Odtáhla jsem se od něj. „Fajn." vzala jsem láhev whisky která stála u dveří. „Stejně jsem už chtěla jít." zavřela jsem za sebou dveře a šla si sednout na pohovku za Sookie. Slyšela jsi něco?  Z pohovky se neozvala žádná odpověď. Když jsem došla k pohovce zjistila jsem proč. Sookie zařezávala, a řádně. Jemně jsem do ní šťouchla. „Sook? Sookie?" Šťouchla jsem do ní znovu. „Sookie vzbuď se, budeme přistávat." otevřela oči. „Nino? Ty už si zpátky? Kde si vlastně byla celou tu dobu?" posadila se a poklepala ať si přisednu. „Byla jsem vedle...s Erikem..." do tváří se mi hnala barva. Jak nás mohla neslyšet? Zacukali jí koutky. „Erik říkal, že za chvíli budeme přistávat." změřila jsem si láhev s vínem. „Moc si toho nevypila."

„Mě stačí málo...a nechtěla jsem do Dallasu dorazit pod parou." kývla jsem hlavou. 

„To je Erikovo triko?" zeptala se.

„Jop." uznale kývla hlavou. „Hezký." To mě chválí?

.

.

.

Na letišti nás čekal řidič s limuzínou. Zamířili jsme společně k ní, Erik nikde. Ať si nasere...Vztek se mnou lomcoval. Těšila jsem se do hotelu, na sprchu, jídlo a postel, bez Erika. Celou tu dobu co jsme se Sookie čekali na přistání jsem přemýšlela jestli jsem to nebyla chyba, co když mu šlo celou dobu jen o to...Co když jsem jen trofej? Snažila jsem se ty myšlenky vytěsnit.

„Dobrý večer dámy." pozdravil řidič. Zdál se nervózní.

 „Vy nás berete do hotelu?" zeptala se ho Sookie. Ne do lunaparku...protočila jsem očima. 

„Ano madam." nejistě přešlápl. Něco se děje...Najednou řidič vystartoval, chytil Sookie za paži a táhl ji k autu. „Vlez do auta ty krávo!" Snažila jsem se ho od ní od trhnout, volnou rukou mi natáhl pěstí do nosu. „Do piče!" odstoupila jsem tak od dva kroky. „Tos posral." napřáhla jsem se a vrátila mu jí, Sookie se mu vytrhla. 

Natáhla jsem mu druhou, třetí si dal o auto. Najednou u něj byl Erik. „Kde si sakra byl?!" vyjela jsem na něj.

Neodpovídal, držel řidiče pod krkem a vrčel. Řidič lapal po dechu a začínal modrat. Zabije ho...

"Eriku nech ho," šla jsem k nim a snažila se ho od něj odtrhnout. „Nech ho! Možná ví kdo unesl Godrika." to zafungovalo. Povolil stisk, podíval se řidičovi přímo do očí. „Jestli vydáš hlásku, zlomím ti krk." Řidič se skelným výrazem přikývl. Takže takhle vypadá hypnóza...

Obrátil se ke mně. „Si v pořádku?" Řidičovi jsem vytáhla ze saka kapesník.

„Jo budu v pohodě." otřela jsem si krev. Chtěl si prokousnout ruku, ale zastavila jsem ho. „Zvládnu to, víš co to se mnou udělalo minule ne." váhavě jsem se na něj usmála. „Zabiju ho." 

Já vím..."Potom...cos ním uděláš teď?"

„Vezmu ho dozadu a vyslechnu ho, chci vědět kdo tohle nařídil. Pak vyrazíme do hotelu."

„Vyrazíme hned." vzala jsem řidičovi klíčky. „Limuzínu jsem ještě neřídila."

„Jseš si jistá?"

 „Jo..." podívala jsem se po Sookie. Zřejmě litovala, že si nedala víc vína. „Můžeme jet?" zeptala jsem se jí. Přikývla a šla si sednout. 

.

.

Do hotelu jsme dorazili za půl hodiny. Sice jsem cestou vzala pár patníků, ale jinak se limuzína řídila celkem dobře. Vystoupila jsem z limuzíny, Sookie stála opřená o auto a mluvila s Erikem. Šla jsem k nim. „Kde je řidič?"

„Vytahuje kufry z auta." osvětlila mi Sookie a pokračovala v rozhovoru s Erikem. Fajn...

"Zjistili jste něco?" zeptala jsem se jich znovu.

„Objednalo si ho Společenství Slunce, měl unést Sookie, ale nečekal, že tam budeš taky." řekl chladně Erik.

„Aha super....Tak já jdu do hotelu." oplatila jsem mu stejným tónem. Z hotelu už k nám mířil poslíček.

U recepce stála vyšší štíhlá bruneta. „Dobrý večer, vítejte v hotelu Carmilla. Cosi budete přát?"

„Dobrý večer," mile jsem se usmála „Měla bych tu mít zarezervovaný pokoj na jméno Northman?" Doufám, že mě nestrčí do sklepa...

„Ano, jeden apartmán a druhý pokoj hned naproti přes chodbu."

„Jo to bude ono, mohla bych prosím dostat klíče?"

„Od obou?"

„Ne, stačí apartmán, pro ten druhý si přijde za chvilku moje...známá. Menší blondýnka ve žluto-bílých šatech." zmateně na mě koukala. „Můžu dostat ty klíče?" řekla jsem netrpělivě.

„J-jistě." podala mi klíče.

„Děkuju." otočila jsem a šla k výtahu.

.

.

.

Z apartmánu mi spadla brada. Obrovská místnost s pohovkou, barovým pultem a LCD televizí, naproti dveřím dvě obrovská okna. „Ty krááásko...to mě poser." Byla tu i druhá místnost, s obrovskou postelí s milionem polštářů. Z ložnice vedli dveře do koupelny, která byla jak jinak než nádherná. Ta vana..Skoro jsem slintala.

V kapse mi zavrněl mobil. Regina..Měla jsem jí napsat.

Regi > „Ahoj, uz ste dorazili? Jakej byl let? <

Já > „Ahoj, uz jsme na miste, je to tu super. Let byl v pohode, rano ti jeste napisu. :*" <

Odepsala jsem a položila mobil na noční stolek. Shodila jsem ze sebe oblečení a zalezla do postele. Scházela jsem na zem většinu polštářů a zapnula si televizi. Po chvilce se mi začali klížit oči. Přitáhla jsem si k sobě peřinu.

Z polospánku jsem slyšela cvaknutí dveří a kroky směrem do ložnice. Za chvíli jsem cítila Erikovo obětí, lehce jsem sebou zavrtěla, přitáhl si mě víc. „Sov gott, älskar."

FangtasiaWhere stories live. Discover now