Zbrka oko petog člana

167 24 8
                                    

Pristanak je bio lagan.

A u isto vrijeme i užasno težak.

Maisie nije znala u što se upušta, ali sve što je znala je da to želi. Nije željela završiti svoju mladost udajom ili koledžom, ubijajući se od učenja. Znala je da takvim načinom života neće naići na ništa zabavno niti avanturistički, a za promjenu je bila dobra ideja trenirati mozak iluzijama umjesto beskorisnim jednadžbama u školi.

Dante joj je pojasnio gdje se što nalazi i rekao da su joj vrata uvijek otvorena. Već idući dan morala je doći na trening i dogovor oko iduće operacije, njene prve.U sebi je već gorjela od iščekivanja.

Dante ju je dopratio do izlaza. Popeli su se natrag u malu, skučenu prostoriju ,a prije no što je izašla natrag u pub, Dante ju je uhvatio za ruku.

"Čuj...Ako išta zatrebaš, možeš doći ovamo kada god hoćeš. Samo pozvoni na ovo zvono", pokazao joj je prekidač na zidu iza stalaže, "i aktivirati će se zvono gore u Jackovom stanu."

Jack je zapravo posjedovao zgradu,što su joj ranije objasnili.Imala je doduše samo još jedan kat iznad puba.Cijeli taj kat zauzimao je Jackov stan.

"U redu.", rekla je. "I hvala ti."

"Za što?", upitao je,sa pomalo začuđenim izrazom na licu.

"Za priliku.", rekla je ona i izašla iz prostorije.

********

"Ovo ti je najgluplja ideja dosad.", rekla je Grace bijesno kružeći prostorijom.

"Zašto će ona tu? Bogatašica!", frktala je nosom.

"Ona je tu iz istog razloga kao i svi mi.Odbačenost.", rekao je Dante,malo grublje nego što je namjeravao.

"O zbilja? Odbačenost od koga?"

"Od roditelja. Ti bi to trebala razumjeti,Grace."

"Ne uspoređuj me s njom! Moji roditelji su se razveli. Jesu li njeni?"

"Moji su mrtvi!" povikao je Dante. "Mrtvi, oboje! I što,sad bih trebao prezirati one kojima su roditelji živi? Njeni roditelji se ne obaziru na nju! Zato prestani,Grace!"

Grace je sjela,sva crvena od srama. Nakon trenutka šutnje, tiho je progovorila: "A što je sa Jean Phillipeom?"

Jean Phillipe bio je Danteov najbolji prijatelj iz djetinjstva, kojeg je upoznao s Grace na putovanju u Pariz, za potrebe neke operacije. Kasnije,kada su vijećali o petom članu, spomenuo im je da se Jean Phillipe namjerava preseliti u New York zbog ratnog stanja u Europi. Oni su se odmah zagrijali za ideju Phillipea kao petog člana, a sve što je Dante rekao bilo je da će provjeriti. Zapravo nije Phillipea htio uvlačiti u sve to. Bio je previše dobra osoba. Ali izgleda da ga Grace nije zaboravila.

"On još ne zna engleski, Grace. Mislim da ga nije dobro uvlačiti u to bar neko vrijeme."

"Pa ti si brzo naučio jezik. Sjećaš se, ja sam te učila." rekla je sa malim smješkom na licu.

To je djelomično bila istina. Grace je bila prva osoba koju je upoznao kad je stigao u New York, točnije prva susretljiva osoba. Učio je jezik razgovarajući s njom po cijele dane, ali nije istina da ga je tako brzo usvojio.

"To...Nije isto. Ja živim ovdje već 10 godina. Usput, sada imamo petog člana. Tema je zatvorena."

Tad je progovorio Jack.

"A sad nam reci zašto si zbilja doveo Maisie."

Dante je uzdahnuo. Osjećao je krivnju što vara djevojku koja to uopće nije zaslužila, a najboljim prijateljima i ljudima koji mu uvijek čuvaju leđa mazao je oči.

IluzionistWhere stories live. Discover now