Capitol 5-Urmarirea

5.3K 481 38
                                    

Victoria ajunse cu intarziere la birou pentru ca inainte, a trebuit sa duca rufele la curatatorie. Asta era una din noile ei atributii, de care chiar nu putuse sa scape. Daca la facut mancare si curatenie se salva, aici nu avea cum.

Cand intra in birou, seful ei statea rezemat de tocul ferestrei privind pierdut in zare.

-Ai intarziat, ii spuse acesta cand dadu cu ochii de ea.

-Buna remarca, nu mi-as fi dat seama daca nu mi-ai fi zis, replica Victoria trantindu-si geanta pe unul din scaune.

-Am venit sa vad cum mai stai cu noile indeletniciri, te descurci sau vrei sa te intorci la show biz?

Intrebarea lui o irita pe Victoria, insa isi pastra pe chip acelasi zambet dezinvolt si neafectat.

-Ma descurc, nu-ti face probleme, de altfel chiar pentru maine vei avea un articol.

-Pot sa intreb despre ce este vorba?

-Bineinteles. Mark investigheaza un caz de proxenetism. Tinere din Los Angeles si imprejurimi, dispar ca in ceata, iar politia nu le stie inca numarul exact. Unele nu au rude apropiate sau mai rau, sunt date disparute fara a se face legatura intre ele si acest cartel Aryan.

-Hmmm, facu Brown din gat. Interesant. Ai ceva de spus despre asta?

-Pai chiar am. O sa incep prin a... dar nu e momentul sa-ti povestesc acum, o sa vezi diseara inainte sa iasa spre tipar.

-Bine Victoria, atunci spor la scris.

-Brown spune-mi adevarul, striga ea inainte ca seful ei sa paraseasca biroul. Venisei sa ma retrogradezi la showbiz?

Brown zambi sub mustata si ridica din umeri, ca si cand nimic nu stie.

-Nu-mi vine sa cred ca ai fi facut asta, bombani Victoria aruncand spre el cu suportul de pixuri ce se afla pe birou. Nu-l nimeri, insa smulse de pe chipul sefului ei un zambet.

-Erai mai simpatica pe monden.

-Urasc figurile alea impaiate cu aere de vedete, zise ea amuzata.

-Sa te vad cum te descurci cu violatori si criminali in serie, hihai seful ei parasind biroul.

Victoria se apleca si isi stranse ustensilele de scris de pe jos, apoi se tranti pe scaunul din spatele biroului. Isi deschise laptopul si intra pe google. Trebuia sa afle cat mai multe despre acest cartel. Citi cateva ore bune, fara sa-si dea seama ca timpul zboara pe nesimtite pe langa ea. Cand insa spatele incepu sa o doara, se ridica in picioare si facu cateva genoflexiuni. Isi roti gatul si isi trosni degetele. Isi lua agenda in mana si se aseza din nou pe scaun. Compara notilele pe care le avea de la Mark, cu ceea ce gasise ea si decise ca pentru moment are suficiente informatii ca sa poata scrie un articol de o mie de cuvinte.

Se cufunda in conceperea lui si cum stia ca in general titlul este cel care vinde, alese unul pe cat de dramatic pe atat de interesant "Cartelul Aryan Brotherhood ne ucid copii". Zambi in sinea ei cand realiza ca e putin cam tras de par, dar se felicita de faptul ca cei din cartel nu o puteau da in judecata pentru defaimare. Cum isi termina acest gand un altul ii ingheta zambetul: "Ei nu dau in judecata, ei ucid." Hotara ca nu are de ce sa-si faca probleme, pana la urma munca ei asta era.

-Un jurnalist trebuie sa-si asume niste riscuri, spuse ea cu glas tare.

Dupa inca doua ore timp in care articolul era scris si verificat, Victoria inchise laptopul, zambind fericita. Primul reportaj ca jurnalist de investigatie. Cand a acceptat acest post, nu stia exact cu ce se mananca, ea venind dintr-o zona mult mai comoda, insa acum dupa ce a tastat si a insiruit cuvintele atat de esentiale in prinderea unor criminali, se simtea foarte bine.

Iubire de rubin (Vol 2)-FinalizatăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum