Bölüm 6: Gerçek Arkadaş

15.8K 1.2K 90
                                    

Ondan daha güçlü olabilirsin. Ya da daha hızlı...Ama şunu unutma: Hırs, onu tehlikeye dönüştürür.

Bölüm 6

Parçalara ayrılan siyah-beyaz şeritler uzun yolculuğunun ardından Elena'yı tekrar birleştirip onunla birlikte değişen konumunu oluşturmakla meşgulken susuzluk, Elena'nın boğazını yakıyor; zamanla şiddetini bir basamak daha arttıran rüzgarlar ise kızın ellerini ilk defa bu kadar şiddetli titretiyordu.Uyanma vakti işaretsiz.

Elena, ciğerlerini dolduran soğuk hava ile birlikte gözlerini tereddüt ederek araladığında onları bulutların arkasına saklandığı halde ışıklarını yaymaya çalışan Dolunay karşıladı. Kaç saat uyumuştu?

Dolunay'ın sorumluluğunu yerine getirmekte bu kadar kararlı olması, Elena'ya soracağı esas soruları es geçtirip içinde bulunduğu ortamı kısa bir süre unutmasını sağlasa da Elena'nın şu anda onun ışığına fazlasıyla ihtiyacı vardı. Bu karanlıkta hiçbir şey göremiyordu. Nerede olduğunu bilmiyordu.

Omuzlarını hissetmeye başladığında derin bir iç geçirerek ayağa kalkmaya karar verdi. Sonuçta burada böyle beklemeye devam edince bir şey değişmeyecekti.

Kalp atışları düzene oturduktan sonra kalkmak için elleriyle yerden destek alıyordu ki bir şey dikkatini çekti.

Elleri çamur kaplı zemine iki tarafından zincirlenmişti. Karanlığın etkisi ve zincirin çamura bulanması sebebiyle onu buraya sabitleyen şeyin renginin ne olduğunu anlayamasa da aklıbaşında bir insan olduğu düşünülünce zincirin fazlasıyla sağlam olduğunu söyleyebilirdi.

Titremesi mantıklı düşünmesinin önüne geçtiği için bunun kötü bir şey olduğunu geç idrak etti. Kendine gel Elena.

Uzun zamandır onu ele geçirmeyen klostrofobi kendisini göstermeye başladığında bir şey bulmak umuduyla karanlığa alışan gözleriyle bulunduğu ormanı inceledi.

Etrafı ağaçlarla çevrili; boş,geniş ve yuvarlak, çamurla kaplı bir alanın tam ortasında ellerinden zincirlenmiş bir şekilde uzanıyordu. Bu normal bir şey değil Elena.

İç sesini dinlemekte zorlansa da aklına yine o soru takıldı: Buraya nasıl gelmişti? Ayrıca bu zincirleri ona kim takmıştı? Soracak bir sürü soru vardı. Fakat bunların cevabını aramak yerine öncelikle buradan kurtulmaya bakması gerekiyordu. Aferin Elena.

Zincirlerin uzunluğuna ve sağlamlığına bakmak için ellerini kaldırmaya çalışıyordu ki hiçbir şekilde hareket ettiremediğini fark etti. Zincirler düşündüğünden daha ağırdı.

İçinden lanet okuduktan sonra ellerini hareket ettirmeden bacaklarını katlayarak doğrulmaya çalıştı. Yapabilirsin.

Büyük uğraşının sonucunda bağdaş kurmayı becerip derin bir oh çekerken sırtı soğuk bir engele çarptı. Tereddüt ederek onu meraklandıran şeyin ne olduğuna bakmak için kafasını döndürdüğünde bunun bir mezar olduğunu anladı. Mezar?

Üzerinde birbirinden farklı mitolojik işlemelerin olduğu rengi solmaya başlayan beyaz mezar, pürüzlü yüzeyleri dışında güzelliğini yitirip kararmaya ve küflenmeye başlamıştı. İşlemeler gerçekten harikaydı ama şu anda bunları düşünecek zaman değildi. Kontrolünü kaybetmemek için dilini ısırdı. Bu acı dikkatinin dağılmasını engelleyebilirdi.

İŞARETSİZWhere stories live. Discover now