Tumblr Sözler 17

1K 26 5
                                    

Öyle zamanlar olur ki insanın hayatında ne gidecek bir yeri ne de konuşacak birileri vardır hayatında. Nefes alıp vermekten ibarettir hayat. Öyle sıkıcı öyle boşluktur ki. Saçmalarsın. Olmayacak şeyler yapar, gerekmeyen sözler söyler, yanlış insanlara güvenirsin. Güven sanarsın onu, o iyi gelir o an sana. Nedeni sadece sığınacak bir liman aramaktır aslında. Yoksun çünkü. Hayatın boş, zamanın çok, kimsen yoktur. İşler ters gitmeye bir başladı mı hepsi arka arkaya gelir. Bir yerden değil her yerden yersin tokatı. Beklemediğin bir an da kendinden beklemediğin bi çaresizlikle kapkara bir boşluktasındır. Ne kadar güçlü görünmeye çalışsan da hiçsindir artık. Yok oluyorsundur. Sırf bitmemek için en olmadık insanları alırsın hayatına. Belki o an pişman olursun ya da daha sonra ama almışsındır hayatına devam edersin.. Ve o da biter bi yerde, çözümün o olmadığını anladığın an da pişmanlıkların en büyüğünü yaşarsın. Diğer binlerce sorun. Çevrendekilerin her hareketi batmaya başlar artık sana. Yavaş yavaş soğursun herkesden çekersin kendini yalnızlığına. Yemek yemek bile zor gelmeye başlar artık. Ve bir kaçış yolu arasın, kendini yalnızlığından çekip çıkartacak bir yol. Tek başınasındır artık bu yolda.

Sonra hiç ummadığın bir anda hiç beklemediğin bir insan inanır sana. Herkesden çok güvenirsin ona. Beraber çıkarsınız yola. Bu sefer tek başına değil, güvendiğin bir dost eli vardır yanında. Beraber olduktan sonra altından kalkamayacağınız bir sorun yoktur artık. Sonuna kadar güvenir, beraber kaçış yolu ararsınız. En boktan zamanlarda huzurlu bir yer ararsınız. Herkesi, her şeyi unutup yepyeni bir hayat.

Hiç bilmediğiniz bir yerde yepyeni bir hayat kurarsınız. Huzur vardır artık hayatınız da. Geriye tek kalan geçmişin izidir. Sonra bir adam çıkıp gelir. Öyle bir gelir ki sadece iyi ki dersin. İyi ki geldi.. Kendine verdiğin sözleri unutur alırsın bu adamı hayatına. Ondan gelen acıları bile seversin. Bu zamana kadar söylenen bütün sözlerin, bütün yaşananların bir hiç olduğunu anlarsın o adamın nefesinde. İşte o zaman silinir geçmişin izleri. Boşuna akıttığın gözyaşlarını düşünürsün bir tek. Geçmişteki seni ve gelecekteki sizi. Bir insana sarılıp uyumak diye bir şeyin olduğunu anlarsın. Nefesi nefesine değdiği zaman hissettiğin o şeyin aşk olduğunu anlarsın. Kalp atışlarını dinlemektir huzur. Deli gibi kıskanmaktır huzur. O huzurdur, huzur o'dur.

Eğer hayatınız da kendinizden çok güvendiğiniz dostunuz, sevdiğiniz insan varsa eğer, huzur orasıdır.

Tumblr SözlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin