6

3.6K 323 11
                                    

Tüylerim diken diken olmuştu. Yutkundum ve nedenini anlatması için gözlerine baktım. Kellen bakışlarını benden kaçırdı ve toparlanmaya çalıştı. Ardından devam etti.

"Üvey annem benim üzerimde büyüyü tamamlamak için uğraştı. Ancak vampire dönüşmüş olmam büyünün tamamlanmamasına yol açtığı gibi yan etkiye neden oldu"

"Yan etkisi neydi?"

"İnsani duygularımın içimde muhafaza edilmesi. Bu yüzden Karanlık Şato için şüphe uyandırdım. Üvey annem Karanlık Şato'ya bu durumu düzeltebileceğini söyledi. Kardeşim üzerine yoğunlaştı. Beni öldürmek istemiyordu. Kardeşim üzerinde büyüyü tamamlayacaktı. Beni sihirli bir hücreye kapattı. Her gün bir kaç kez ziyaretime geliyor ve kan getiriyordu. Benimle konuşmaya çalışıyordu ancak ondan nefret ediyordum. Kardeşim üzerindeki büyüyü tamamladıktan sonra beni vampir olmaktan kurtarabileceğini söylüyordu. Bunun için çalışacağından bahsediyordu"

"Neden peki?" diye sorma gereği duydum. Neden onu önce vampire dönüştürüp sonra tekrar insan yapmak istemişti ki?

"Çünkü beni sevdiğini söyledi. Cadılar ölümsüz değildir. O öldükten sonra Karanlık Şato beni öldürebilirdi. İnsan olursam ve bütün her şeyi bana unutturursa onunla birlikte dünyanın başka bir ülkesinde yaşayabileceğimizi söylüyordu. Onu kaltaklıkla suçladım. Babamla evliydi ve benimle birlikte olmak istiyordu. Ki beni o büyütmüş sayılırdı. Hepimizi kandırıyordu. Bana çok kızdı. Karanlık Şato'nun beni öldürmesine izin vereceğine söyledi ve gitti. Bir kaç gün sonra tekrar yanıma geldi. Hiç bir şey olmamış gibi bana kan getirmeye devam etti. On yıl kadar bu böyle sürdü. Her gelişinde benimle konuşmak istiyor, beni izliyordu. Bana lanetten ve gerçekleştikten sonra olacaklardan bahsediyordu. Bunu başaran cadı olmak istiyordu. Bana Sihir Diyarından ve yaşam pınarından da bahsediyordu. Vampirlerin özelliklerini anlatıyordu. Bense ondan her geçen gün daha fazla nefret ediyordum. Hücrede kaldığım süre boyunca da sürekli bir şeyler düşünüyordum. Lanet'in gerçekleşmesini istemiyordum. Bir gün bana kardeşim üzerindeki büyünün tamamlandığını ve onu vampire dönüştüreceklerini söyledi. Bunu duyduğumda aklıma ilk gelen şey, buna engel olmam gerektiği oldu ve bu yüzden ona teklifini kabul edeceğimi söyledim. Onunla birlikte dünyada yaşayıp ölebileceğimizi"

Kalbim daha hızlı çarpmaya başladı. İçimdeki kıskançlık duygusu artıyordu ve aynı zamanda midem bulanıyordu.

"Uykun geldiyse yarın devam edelim" dedi birden.

"Hayır hayır" dedim panikle. Pencereden dışarı baktığımda havanın çoktan kararmış olduğunu gördüm. Zaman ne kadar da hızlı geçmişti.

"Devam et lütfen. Sonra ne oldu?"

"Buna çok sevindi. Beni insan yapmak için bir büyü üzerinde epeydir çalıştığını söyledi. Daha sonra kardeşimi vampire dönüştürdüler. Üvey annem Karanlık Şatodaki herkesin hafızasından benim içimde insani duyguların var olduğu düşüncesini silmek için bir iksir hazırladı. Hepsinin içkisine, yemeğine ve kullandıkları şeylere döktü bu iksirden. Ve bu sayede hepsi benim içimde insani duyguların olduğunu unuttu. Daha sonra üvey annem onlara kardeşim üzerindeki işlemlerin tamam olduğunu, fakat benimle birlikte olmak istediğini bu yüzden beni vampir olmaktan azad edebileceğini söyledi. Karanlık Şato üvey anneme çok güvendiği için bu isteğini kabul etti. Beni hücreden çıkardı ancak beni yeniden insan yapacak büyüyü henüz tam olarak keşfetmemişti. O zamana kadar benimle olmak istiyordu ve ben insan olduktan sonra yeryüzüne gidecektik. Karanlık Şato benim tam anlamıyla bir vampir olduğuma inandığı için üvey annemle birlikte orada bulunmama hiçbir şey demeyeceklerdi" Kellen durup ayağa kalktı.

O durduğunda başımın yere eğilmiş olduğunu fark ettim ve durduğunu idrak edebildiğimde başımı tereddüt ve şaşkınlıkla kaldırıp yan yan ona baktım.

SİHİR-KRİSTAL ÖLÜM-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin