5 redenen om: Te stoppen met het (panisch) tellen van calorieën

195 12 3
                                    

Je hebt er vast wel eens van gehoord; calorieën. Of beter gezegd, het tellen ervan. Maar, heeft het eigenlijk wel zin? Val je ervan af?

Veel plezier met lezen!

Kusjes, Julia
_______________________________

1. Calorieën zijn bronnen van energie, niet vet
Laten we beginnen met de feiten. Calorieën heb je nodig om te kunnen leven. Als je beweegt gebruikt je lichaam de calorieën als brandstof. Als je geen calorieën binnenkrijgt gaat je lichaam je spieren gebruiken.

Als je lichaam geen spieren meer kan gebruiken, gebruikt hij zijn reserve 'brandstof', en dat is vet. Als je geen overbodige vet meer in je lichaam wilt moet je ervoor zorgen dat je dat vet niet meer binnenkrijgt, dit doe je door geen dierlijke vetten meer binnen te krijgen of te verminderd.

Je kan afvallen dus doen op twee manieren: Jezelf uitsterven door te weinig calorieën binnen te krijgen waardoor je lichaam alle reserve stoffen gaat gebruiken, of geen overbodige vetten binnenkrijgen en de overbodige vetten 'afsporten'.

Dit tweede is uiteraard veel beter en fijner voor je lichaam! Je voelt je veel beter en je ziet er ook veel beter uit!

2. Calorieën tellen is irritant!
Elke keer alles optellen is simpelweg irritant. Daarnaast komt ook kijken dat je bij sommige dingen misschien helemaal niet weet hoeveel calorieën erin zitten en je jezelf voor de gek gaat houden door 'voor de zekerheid' te denken dat er heel veel calorieën inzitten. Je moet het ook nog eens allemaal onthouden en je bent paniekerig als je maar dan ook 1 calorie te veel inneemt. Heel vervelend.

3. Calorieën tellen neemt tijd in beslag
Uiteraard heeft het tellen van al die calorieën tijd nodig. Het opschrijven ervan of misschien invoeren in 10 verschillende apps. En het nadenken hoeveel je de volgende dag gaat nemen.. -,-"

4. Het is altijd te veel
Dit is precies hetzelfde als met het vasten. Je hebt een doel en als je het behaald ben je even blij, maar al snel vind je het niet voldoende en wil je nog minder eten. Je eindigd met vasten en dat eindigd misschien weer met een eetbui. De cirkel houd maar niet op.

5. Zonde!
Zo veel lekkere dingen die je niet kunt eten. Dat is zonde!

___________________

Dit keer 5 redenen, omdat er niet veel andere reden vallen de noemen over het tellen van calorieën. Sorry dat ik zo ontzettend weinig heb geplaatst laatst. Ik heb het erg druk, vooral met het genezen en behandeling en school is ook nog een dingetje. Ik ga aankomende week proberen zoveel mogelijk te plaatsen in dit boek. 7 maart komt sowieso het laatste deel online!

Kusssieeeess

Recovery Motivatie Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum