10 redenen om: Te stoppen met pro-ana

416 18 4
                                    

Slimme ik ben natuurlijk dit deel vergeten online te zetten gisteren. Sorry!
-------

Als je geneest van je eetstoornis heb je het hopelijk al door: pro-ana is slecht
Daarom tien redenen om ermee te stoppen.
--------------------

1. Pro ana liegt
Pro ana's liegen alleen maar. Want nee, als je zware ondergwicht hebt ben je niet mooi. En nee, je bent ook niet dik zoals je nu bent. En nee, het is ook niet goed om een hele dag niet te eten!

2. Pro ana maakt je zieker en zieker
Hoe minder je eet, hoe zieker je natuurlijk word. En daar zorgt pro-ana voor. Pro ana zorgt ervoor dat je niet eens ziet hoe ziek je bent.

3. Pro ana geeft je een verkeerd beeld van een mooi lichaam
"Een lichaam met uitstekende ribben. is pas mooi." Nee, nee en nee! Pro ana zorgt ervoor dat je een verkeerd beeld krijgt van een mooi lichaam door thinspo, het duurt een hele tijd voordat je dat hersteld hebt.

4. Pro ana laat je niet helpen
Op pro-ana sites en in chats staan ontzettend veel tips over hoe je je ongezonde lichaam gezond kan laten lijken bij een dokter, als je snapt wat ik bedoel. Je laat je niet helpen wanneer dat nodig is, want je gaat niet voor niets naar de dokter. En voor dat je het weet heb je schade aan je lichaam dat niet meer valt te herstellen.

5. Pro ana duwt je verder weg van je naasten
Je familie en vrienden zijn niet meer belangrijk, want je hebt je pro-ana buddies. Daardoor raak je geïsoleerd en heb je weinig (belangrijke!!) sociale contacten meer.

6. Pro ana neemt tijd in beslag
De wedstrijden, het steeds online komen, en natuurlijk steeds denken aan wat je eet, alles heeft tijd nodig. En daar kunnen je relaties met vrienden en familie en je school, flink onder lijden.

7. Pro ana laat je niet genezen
Dit verschilt, want in sommige pro-ana groepen word het gerespecteerd als je wilt recoveren, maar we hebben het over de hardcore pro-ana's en bij hun is het wat anders. "Als je gaat genezen val je weer terug en moet je weer opnieuw beginnen." Dat soort teksten helpen je natuurlijk totaal niet en doen je nog meer vallen in je eetstornis.

8. Pro ana laat je ziekte erger of juist minder erg lijken
Een van de ergste dingen aan een ziekte, en in dit geval een eetstornis, is wanneer je ziekte groter of kleiner gemaakt dan dat het is. "Je bent echt niet té dun hoor!" Jawel, dat ben je wel als je ondergwicht hebt.
"Je kan echt niet naar school, je bent veelste depressief!" Met dat soort teksten maken mensen het alleen maar erger. Behalve als het wel zo is.

9. Pro ana is verslavend
Als je eenmaal een wat langere tijd contacten hebt met pro-ana's is het meestal heel moeilijk om ervan af te komen. Je voelt je snel schuldig als je een langere tijd geen contact hebt en je voelt je verplicht om contact te houden. De contacten helpen je niet met genezen. En het word nóg moeilijker.

10. Pro ana zorgt ervoor dat je verkeerd gaat denken
Je gaat dingen anders bekijken, je vind tighgaps normaal, ribben mooi, pro-ana goed en helpend, je ouders geven zogenaamd niks om je omdat ze willen dat je aankomt en ga zo maar door. Het duurt een hele tijd voordat je normaal gaat denken en kan genezen van je eetstornis. Je vind pro-ana, dat wat je eigenlijk langzaan dood maakt, goed.

-------------
Dit was deel 2, in het volgende hoofdstuk komen 10 redenen om te stoppen met vasten!
X Juul

Recovery Motivatie Où les histoires vivent. Découvrez maintenant