♠ 1 - "Say yes!"

177 18 0
                                    

  — Te rog, Kym! Ce sa fac ca sa accepti?

 — Uite, Kathlyn. Nu o sa dau nici o proba, la nici o scoala! Dansez pentru ca imi place, dar nu vreau sa merg mai departe cu asta!

Intra nervoasa in casa, lasand usa larg deschisa asezandu-se pe canapea. Oprivea incruntata pe Kath, prietena ei inca din copilarie. De ce o obliga sa faca ceva ce nu vrea? Iubea sa danseze. O definea perfect. Ii placea sa incerce de fiecare data ceva nou, sa faca coregrafii, apoi sa invete copiii din clubul de dans al scolii, dar niciodata nu s-a gandit sa mearga ea la o astfel de scoala. Isi pierdea noptile in casuta din copac,fredonand melodii si lasandu-si picioarele sa se miste ritmic. Era un talent innascut, dar nu voia sa recunoasca asta.

 — De ce esti asa incapatanata? Semeni cu tatal tau! Nu si nu. Mereu spui nu. Ce ar fi daca ai schimba o data si in da?

 — Kathlyn, esti la fel ca mine. Ai talent, dansezi si pui mult suflet in asta, la fel ca si mine. De ce nu o faci si tu?

 — Tot ce stiu e de la tine. Pierzi multe daca nu o sa dai proba.

  Paraseste casa, lasand-o pe Kym oftand. Se uita pe ceas, vazand ca este trecut de miezul noptii, stiind sigur ca parintii ei dorm la ora asta. Erau obisnuiti cu ea sa lipseasca de acasa noptile, dar stiau mereu unde se afla fiica lor. Intra in bucatarie turnandu-si un pahar cu apa, terminandu-l doar dintr-o inghititura. Urca sus unde se afla camera ei, trandindu-se pe pat si adormind imediat. 

***

  Dimineata se trezeste cu ajutorul soneriei de la telefon. Injura printre dinti, raspunzand somnoroasa.

 —Buna dimineata, somnoroaso! Am o veste minunata!   

  Kathlyn parea plina de entuziasm, simtindu-se asta destul de tare. Kym se incrunta putin, stiind ca ceva nu e bine. 

  —Ce ai mai facut de data asta?  

  — O sa dam amandoua proba de dans la cea mai renumita scoala din Seoul! Asta fiind peste trei zile, asa ca pregateste-te, partenero.  

  Kym ramane blocata, scapand telefonul pe jos, acesta inchizandu-se. 
  "Te omor Kathlyn! Cu mana mea.", gandeste ridicandu-se din pat. 

    Nu dureaza mult, facandu-si aparitia si ea. Intra in casa fara a bate la usa. Familiile celor doua fete se intelegeau foarte bine, de aceea, cele doua se credeau ca si doua surori. 
    Kym o priveste nervoasa, aceasta lasandu-si privirea in pamant.

   — Stii ceva? Da. O sa dam proba, Kath. Impreuna si o sa intram.

  O privesre mirata, alergand spre ea si luand-o in brate. Era fericita ca intr-un sfarsit a acceptat. Merita succes, si chiar foarte mult. 

    — In zece minute ne intalnim in casuta din copac. 

  Zis si facut. Kath a mers acasa, aceasta fiind aproape de a lui Kym imbracandu-se in haine lejere, in timp ce prietena ei le-a spus parintilor, acestia fiind mirati dar in acelasi timp bucurosi. 

***

    — Bine, Kathlyn. M-am gandit la ce o sa facem. Timpul este scurt si trebuie folosit la maxim. De aceea m-am gandit la ceva simplu, dans modern. 

 Kym apasa play, o melodie incepand sa sa se auda. Dansa fara vreun stres, zambind. Se simtea in al noulea cer cand facea asta. 

    —  Wow, tu deja ai facut si coregrafia?  

    —Este facuta pe moment. Acum incearca si tu. 

  Ore in sir de repetitii, cazaturi pe jos, esecuri, dar nu se lasa nici una dintre cele doua. Mici firicele de transpiratie se prelingeau pe fruntile lor, facand contact cu podeaua cea rece. 
  Fiind noiembrie si aproape trecut de ora 10 noaptea, vantul impreuna cu frigul isi facura simtita prezenta, cele doua tremurand usor. 

    — Ce zici de o plimbare prin parc?

    — Inca o zi ne desparte de proba si tu ai chef de plimbari?

   — Este tarziu,Kym. Avem nevoie se putin relaxare.

   — Fie.

  Isi luase hanoracul pe ea, pornind amandoua spre parcul cel mai mare al Seoulului. Melodia frunzelor ce zburau prin aer ofereau un peisaj rupt din natura. Cateva felinare luminau vag trotuarul pustiu. Parea un oras sinistru, cu legende si alte speculatii.Se asezara pe banca din parc, aerul rece intrand in fiecare coltisor al corpurilor fetelor.

 — Ar trebui sa plecam,Kym. Este ora 11:59.

  — Shh. Auzi si tu?  

 Se rdica usor de pe banca, plimbandu-se de colo-colo. O muzica de vioara se auzea diurn in parc. Incepe sa se miste usor pe melodie, fredonand-o in minte. Face cateva piruete, pana cand apare langa ea un necunoscut.

  — Acorda-mi acest dans domnita. 

  — Domnit-

O intrerupe, luand-o in brate si invartind-o o data. 

  — Singura dansai mai bine. Ce se intampla?   

  Se incrunta, privindu-l urat. Isi pune mainile dupa gatul lui conducandu-l ea. Luna plina ii veghea pe cei doi in aceeasi masura, iar vantul ii alinta parul fetei, dandu-i un aer de eleganta.
  Tot ce-i mai lipsea ei era o rochie roz de printese, iar lui un costum de print. Pareau rupti ca dintr-un basm, veniti pe Pamant sa incante lumea cu dansul lor. O invarte inca o data, lasand-o usor pe spate. Ochii lui ii privea fiecare trasatura in parte, chiar daca intunericul nu prea il lasa sa faca asta. 

  —Te mai astept. 

   Ii spune pe un ton rece, plecand din parc. Incerca sa-l gaseasca din nou cu privirea, sa-l intrebe cine e si cum il cheama, dar era prea tarziu. Plecase.
   
Se intoarce catre prietena ei, Kathlyn, aceasta privind-o mirata pe bruneta.

 — Sa... sa p-plecam. 
   O ridica fortat de pe banca, indepartandu-se de acel loc, simtind cum toata magia ce a avut loc pe acel trotuar se destrama incetul cu incetul.

_____________________________________

Primul capitol din aceasta carte! ^-^ Stiu, e plictisitor.. dar incepand cu al doilea capitol, se vor intampla actiunile mai indelungat. :> Sper sa cititi in continuare si sa va placa! ☺



 












Dansul de la miezul noptiiWhere stories live. Discover now