Dag 8 - Alice

714 46 7
                                    

Mijn vrijheid is beperkt, maar gelukkig wordt het steeds groter. Louis komt iedere dag langs en zorgt ervoor dat ik iedere dag steeds een beetje meer mag. Ik mag nu zelfs eens in de zoveel dagen de badkamer even in om mezelf op te frissen. De hele normale dingen zoals douchen en tandenpoetsen kan ik dan doen. Deze kleine dingen dat iedere als normaal voor ogen zit zijn voor mij helemaal niet zo heel erg normaal op dit moment. Ik laat een zucht over mijn lippen heen gaan terwijl ik mijn tijdschrift door blader wat ik gisteren van Louis heb gekregen voor hij weg ging.

Het is een meiden magazine. Vreselijk vind ik het. Ik lees nooit over kleding, nagels en haren, maar het is beter dan niets. Het is een bezigheid. Het is tegen de verveling. Een dag bestaat nog steeds uit vierentwintig uur en het alleen doorbrengen is echt vreselijk. Dan lijkt het wel een eeuw te duren. Nee, eeuwen! Een minuut kan wel een jaar lijken en ik overdrijf niet nu! Oké, misschien wel een klein beetje, maar dat verandert helemaal niets.

Na een tijdje besluit ik te stoppen met lezen. Het lijkt me slimmer om wat over te laten voor later als ik me echt begin te vervelen. Ik kan het wel in een keer allemaal uitlezen maar dan heb ik de rest van de dag nog voor me en dan?Uit mijn neus gaan zitten peuteren van de verveling?

Absoluut niet, zo laag ga ik gewoon niet zakken dat vertik ik! Ik ben zo niet, misschien wel een soort jongen, maar nooit op die manier. Ik haal een hand door mijn haren heen die nu al een stuk beter voelen nu het gewassen is. Ik ruik er even kort aan om een andere geur te ruiken dan de muffe geur van de kamer. Het ruikt naar perziken. Louis heeft de shampoo uitgezocht voor me en het ruikt lekker. Maar ik heb het idee dat alles wat Louis doet op dit moment goed is.

Begrijp me niet verkeerd, Jax is echt mijn beste vriend en hij is de beste die ik me kan voorstellen om te hebben, maar Louis is anders. Ik heb eigenlijk altijd al in een ander licht naar die jongen gekeken. Helaas zag hij mij nooit staan. Ik was niet zoals al die knappe, populaire meisjes die hij voor zich kon winnen. En als hij me dan een keer zag staan dan zag hij me als "de beste vriendin van Jax". Ik blijf een hetero meisje dat aandacht van een jongen wel leuk zou hebben gevonden. Vooral van een jongen waar ik een oogje op heb. Het beeld van Louis verschijnt in mijn gedachtes. Hoe hij me de laatste tijd helpt, hoe lief hij kijkt. Ergens vind ik ontvoerd worden wel fijn op een of andere maffe manier. Ik krijg aandacht van hem.

Ik merk dat mijn gedachtes op hol slaan en daarom pak ik het boekje er nog maar een keer bij en bij nader inzien leg ik het weer weg. Waar denk ik over na?! Een oogje hebben op Louis? Dat meiden gepraat dat vergiftigd mijn gedachtes! Ik gooi het boekje op de grond en ga dan weer liggen om naar het plafond te kunnen staren.

The girl he wantsWhere stories live. Discover now