Hoofdstuk 17 (✔)

133 9 12
                                    

Ik begon in te pakken. We gingen daar 5 dagen blijven. Het transport was een bus. Overmorgen gingen we vertrekken. We moesten om 7 uur op school zijn. Ik aaide even Pipa, die aan mijn voeten spinde. Ik pakte haar op en gaf een kus op haar hoofd. "Nu moet ik echt gaan inpakken." Ik liet haar voorzichtig op de grond. Ik staarde naar het kledingrek. "Iets comfortabel." Het leek eeuwen. Ik nam wat jeans en truien. Ik ging naar de badkamer voor de benodigdheden.

Mijn koffer was bijna klaar. Ik rende door de trappen naar mijn vaders kamer. Hij had een date met Perri, weer. Toen ik binnen was opende ik de deur van kledingkast. Ik zag allerlei kledingstukken. Ik zag een oud doos boven aan. Met mijn kleine lengte was het onmogelijk om er te geraken. Ik keek rond naar een voorwerp die me zo kunnen helpen. En ik vond een stoel en die gebruikte ik.

In mijn handen had ik de doos. Het was vintage. Ik legde op het bed voorzichtig. Ik opende het. Een witte jurk stond voor me neus. Ik nam van het van de doos. "Wow." De jurk stond nog een goede conditie. Het was wit, natuurlijk. Het leek op een badpak met parels. De onderkant had een soort doorzichtige stof. De rug decolleté trok het meest de aandacht aan. "Jou ga ik meenemen."

Het was nachts. Hij was niet thuis. Ik lag in mijn bed in het donker. Pipa lag naast mijn hoofd. Ze sliep al. Ik keek even opzij voor de digitale klok. In rode letters stond 22.45. Het was laat. Ik werd bezorgd.

Ik was een kwartier wakker, omdat ik bezorgd was. Net op het moment dat ik ging opstaan hoorde ik de voordeur. Hij was er. Eindelijk. Door de stilte hoorde ik elke beweging. Hij was op trap. Zijn beweging leed naar de eerste deur links. Mijn kamer. Ik sloot mijn ogen. Het licht van de gang belichte mijn kamer. Zijn voetstappen kwam naar mijn bed toe. Mijn hart racete. Er klonk een geluid van de nachtkast. Werd er iets erop gelegd? Een adem dichtbij mijn gezicht. Een traan die boven aan kwam, die plonsde op mijn wang. Een tedere kus op mijn voorhoofd. "We gaan dit uit praten. Ik beloof het je."

Ik werd wakker door de zon. Vrolijk strekte ik me uit. Ik lag even nog. Pipa strekte zich uit. Dan aaide ze me met haar hoofd. "Ook een goedemorgen, Pipa." Ze miauwde en begon mijn wang te likken. Ik giechelde als een gek. De ruwheid van haar tong verzorgde kriebels in mijn buik. Ik stond op en pakte haar op. Ik draaide vrolijk. Toen legde haar op de grond. Pipa had andere ideeën. Ze begon met mijn voeten te spelen. Toen Pipa mijn voet nipte stuitte ik achteraan op mijn nachtkast. Ik hield mijn hart vast. Dat was even eng. Ik keek naar mijn nacht kast. Er waren mijn gsm, autosleutel en een mapje. Mijn rapport. Benieuwd nam ik eerst mijn rapport. Ik had mijn examens hard geblokt. Ik opende het bestekmapje. Mijn ogen schrokken. Ik had totaal 92% gescoord. Ik staarde eeuwenlang. Wat verveling met je deed. Al mijn vakken waar tussen de 90. Dit had ik niet verwacht. "Wow." Zei ik vol ongeloof.

In stilte ging ik de trap af. Ik rook croissant. De geur van croissants had ik paar weken niet geroken. Ik knarste mijn tanden. Als hij denkt dat ik hem ga vergeven, zal hij mis hebben. Woedend was ik van plan om naar buiten te gaan. "Waar ben je plan om toe te gaan zonder ontbijt?" Vader. Ik draaide me om. Hij kruiste zijn armen en trok zijn wenkbrauw omhoog. "Ik ontbijt niet." Probeerde ik rustig te zeggen. Een man die me moest houden en beschermen had gewoon me verwerpt door een vrouw en omdat ik iemands haar trok? "Sinds wanneer?" Ik draaide met mijn ogen. "Sinds paar weken terug." Mijn stem trilde door woede. Hij merkte het op en negeerde het. "Het ontbijt is de belangrijkste maa..." Is hij nu serieus? Ik was boos op hem en hij dacht aan het ontbijt? Ik ging hem pijn doen. "Hoe was Perri in bed op mijn verjaardag. Was het waard?" Knarste ik mijn tanden. Zijn gezicht werd rood. "Paris." Waarschuwde diegene die vader noemde. "Paris wat?" Schreeuwde ik naar hem. Mijn ogen vulde met water. "Verwerp je eigen dochter maar voor een trut!" Klap. Ik raakte mijn gezicht. Hij sloeg me ook voor het eerste keer. Ik keek in zijn ogen. Hij was zelf geschrokken van zijn handeling. "Ma mère moest niet sterven, maar jij. Zij zou nooit doen wat jij doet." Knarste ik mijn tanden. "Ik haat je!" Hij zei niets. Daar werd ik boos van. Ik klapte de deur hard.

Superstars DaughterWhere stories live. Discover now