- H15 Wiskunde koning & Mattie -

25 2 5
                                    

De laatste dagen was Brett vaak bij ons te vinden. Lori had hem een kans gegeven en uiteindelijk besefte zij dat hij toch wel een leuke was maar haar hart was nog altijd voor Mick. 'Brett was nu een van ons'. Had Lori gezegd. Verbaast keek ik haar aan 'Is hij homo?'. Meteen schudde zij haar hoofd, Lori had niets tegen homo's, in tegendeel zelfs. 'Hij is nu ook een cool kind'. Na die woorden proestte ik mijn cola uit.

'Hebben wij nog huiswerk voor wiskunde?'. Brett kwam onze richting op gelopen. 'Helaas wel nadat een sukkel riep dat wij geen huiswerk hadden gekregen'. Mijn blik veranderde boos richting een meisje verder op. Het was een van die vele meiden die vaak huiswerk maakte, het was een soort hobby geworden voor hun. Waar ik niets op tegen heb maar betrek mij er niet bij.

'Zullen wij het samen maken?'. Brett keek met een glimlach naar Lori. 'Denk jij serieus dat ik het ga maken?'. Met een grijns keek ik haar aan. 'En bovendien snap ik er toch niets van'. Het leek alsof Brett aan het bedenken was wat hij ging zeggen. 'Weet je dat ik een wiskunde koning ben?'. Lori keek verward naar Brett. 'En ik ben Miley Cyrus'. Met die laatste woorden liep ze weg. Arme Brett, hij deed nog zo zijn best. Zijn ogen schoten meteen mijn richting op. Denk maar niet dat ik huiswerk ga maken met de 'wiskunde koning'. Hij gaat dan vast en zeker opscheppen over het feit dat hij het toch wel beter snapt. Ik schonk hem een glimlach en liep toen weg, iets sneller dan normaal. Waar? Dat wist ik zelf ook niet. Lori stond inmiddels bij Mick te slijmen en waarschijnlijk het hele wiskunde verhaal uit te leggen. 'Is er een reden waarom jij ineens zo raar over het schoolplein liep?'. Verbaast bleef ik staan, die stem kende ik. Kom op Eleanore, je kan dit. 'Hield je mij in de gaten soms?'. De vraag kwam er een beetje chagrijnig uit maar dat was ook de bedoeling. Mattie's mondhoek krulde. Zijn ogen leken donker, donkerder dan normaal maar misschien kwam dat ook doordat hij een pet op had. Ik vroeg mij altijd af waarom jongen eigenlijk een pet op hadden want in de lessen moet je het toch af doen dus het heeft weinig nut. 'Iemand die op een rare manier over het schoolplein loopt die valt mij op en toen zag ik dat jij het was'. Een lach was moeilijk te onderdrukken want hij vertelde het met vreemde gezicht maar dat hield ik voor mezelf. Saved by the bell. Net wanneer ik weg wou gaan pakte hij mijn hand vast. Verbaast keek ik hem aan. 'Heb ik iets verkeerd gedaan?'. Hij keek mij vragen aan. Iets verkeerd gedaan? Goede vraag. Afgezien van het feit dat hij als populaire jongen denkt dat hij heel wat is en mij dan ook nog eens in de gaten houdt, ja. Als antwoord schudde ik alleen maar mijn hoofd. Ik kan wel alles gaan uitleggen maar jongens begrijpen dat toch niet, die zijn het weer vergeten binnen 3 minuten. Met mijn antwoord nam hij genoegen en hij liet mijn arm los die ondertussen redelijk rood was geworden. Ik slikte even. De manier waarop hij mij aan keek maakte mij best bang, het leek wel alsof hij recht door mij heen keek. Bij die gedachten begon er kippenvel op mijn arm te ontstaan. Alsof het ineens van plan was om te gaan dansen. Ik sloeg mezelf in gedachten voor mijn hoofd, waarom denk ik toch zulke domme dingen.


-----****-----

Ik weet niet wie het heeft bedacht maar ik heb na de vakantie toetsweek. Dus ik ga mijn vakantie weggooien aan leren, bedankt. Bedankt. Gelukkig word ik vergezeld met maltesers (of de neppe versie in mijn geval, die van de hema) die ondertussen al op beginnen te raken. *snikt*
Voor de mensen waarvan hun leraren ook hebben bedacht dat de toetsweek wel een slim idee is om na de vakantie te doen, je kunt het!!


Drowning Boy.   ||DutchWhere stories live. Discover now