1 - hon ser så jävla falsk ut

37 0 0
                                    

Emelie

Det var en helt vanlig dag och jag och min bästa kompis Sam skulle åka till skolan. Skolan måste nog vara bland det tråkigaste jag någonsin vet. Varför måste man ens gå i skolan? Jag har haft tankar på att hoppa av men mamma säger alltid att "För att få en bra utbildning och ett bra jobb behöver jag gå klart gymnasiet" o allt sånt skit. Aja bara en månad kvar tills det är sommarlov så jag antar att jag får klara mig tills dess.
"Em, försten till skolan vinner!" ropar Sam en bit framför mig. Jag tar sats med min longboard och kommer snabbt ifatt honom.

"Jävla loser." skrattar jag när Sam kommer fram till skolan efter att ha förlorat.
"Äh, vaddå det va ju inget speciellt." säger han lite småsurt. Jag knuffar till honom lite lätt och skyndar mig sedan till lektionen. Jag stannade upp mitt i korridoren och tänkte på vad jag hade för lektion egentligen. Efter en stunds tänkande kom jag sedan på att jag hade SO. Ey fy, SO av alla ämnen? Det tänker jag verkligen inte gå på, jag åker hellre longboard med Sam. Jag skickade iväg ett sms till honom och han svarade snabbt.

09:37 - jag
"Ey Sam, följer du med o åker longboard eller? Orkar inte med ännu en lektion med Jesus o alla döda personer:p"
09:38 - Sam
"Skulle gärna vilja, men min madre sa att om jag inte är på alla lektioner den här veckan får jag utegångsförbud typ en vecka:/"
09:39 - jag
"Aha, synd men vi ses bye"

Jag skickade iväg smset o slängde sedan ner den spruckna mobilen i min nya ryggsäck.
Jag beslutade ändå att gå på lektionen då det inte alls är lika kul att åka longboard utan Sam. Många kan tro att vi är tillsammans eller så, men alltså aldrig i livet att jag skulle kunna vara tillsammans med honom, vi är bara bästa kompisar helt enkelt.

Utanför klassrummet rätade jag till mitt blonda, långa hår och fixade min mössa så den satt bra, sedan öppnade jag dörren ganska så odiskret och såklart fick jag allas blickar på mig.
"Hej på er med" sa jag med spydig ton och gick sedan och satte mig på en ledig plats längst bak.
Läraren bara fortsatte babbla på som att jag aldrig kommit in och jag kollade på klockan. 09.45, det betyder att det är en kvart kvar på lektionen och jag himlade med mina ögon. Det vibrerade i min mobil så jag tog upp den från min Vans ryggsäck och såg att det var ett sms från mamma.

09:45 - ICE Mamma
"Hej älskling, idag klockan 16.00 så kommer Rickard med sin dotter så du får gärna vara hemma då. Sköt dig i skolan nu<3"

Rickard var mammas nya kille, alltså jag undrar om hon var otrogen eller nått med pappa, inte för att jag bryr mig men asså en vecka efter att mamma o pappa skiljt sig så började hon babbla om den där jävla Rickard. Har aldrig träffat honom o jag har heller ingen lust till att göra det, o vem fan är hans dotter? Det skulle ju va kul att få se vem hon är... Jag skickade snabbt iväg ett sms till mamma igen.

09:47 - jag
"Fine, jag är hemma, men bara om Sam får va med"

Klockorna ringde och lektionen var slut. Jag tog min ryggsäck o skyndade mig ut. Sam stod redan utanför mitt klassrum och jag sprang fram till honom.

"Tja tönt" sa jag med retsam ton.
"Hej på dig med" svarade han "Ska vi dra ut eller?" Jag bara nickade och drog med honom ut till skolgården och vi började åka iväg på våra longboards.
"Du ska inte göra nått efter skolan idag va?" Frågade jag o Sam bara skakade på huvudet. "Bra, för den där Rickard ska komma till oss idag och han ska ta med sin dotter så jag måste va med då."
"Sure."

Skolan fortsatte som vanligt efter det, tråkigt o helt jävla onödigt men när klockan ringde och det var dags att åka hem så såg jag inte Sam någonstans. Vart är han? Tänkte jag så jag skickade iväg ett sms.

15:35 - jag
"Sam vart är du? Vi har ganska bråttom??!"
Lika snabbt fick jag tillbaka ett svar
15:35 - Sam
Sry, men det blev ändrade planer, du får berätta för mig imorgon hur hon va;)"

Jag skrattade smått för mig själv. Att han är så ytlig med hur folk ser ut, fast i och för sig, det är klart man är, man vill ju inte vistas med nån som är ful, o både jag o Sam ser bra ut. Inte för att skryta eller så men asså många killar kollar efter mig o jag vet själv att jag är snygg, likadant är det med Sam, och vi har varit lika tighta när vi var små som vi är idag.

När jag närmade mig grusuppfarten till vårat stora vita hus hoppade jag av min longboard och gick den sista biten. En bil jag inte kände igen stod bredvid våran mattsvarta audi, så jag antog att det var Rickads, en ful volvo, på riktigt mamma, varför valde du honom?! Tänkte jag samtidigt som jag öppnade dörren.

"Hallå jag är hemma!" Ropade jag och mamma kom genast fram till mig.
"Hej älskling, gå upp till ditt rum o byt om är du snäll. Vi har ju lite speciella gäster.." och betonade ordet "speciella" lite extra.

Jag bara suckade och gick upp till mitt rum och slängde igen dörren efter mig. Jag tog av mig min  gråa beanie och tittade mig i spegeln. Mitt långa blonda, platta hår satte jag upp i en messy bun och sedan böt jag min långa kamouflage tröja till en vit t-shirt. Jag valde att behålla mina ljusblåa jeans från Levis på och gick sedan ner igen.

När jag kom in i köket möttes jag av sex ögon som stirrade på mig. Jag log ett stelt leende och satte mig bredvid min mamma. En annan tjej som såg ut att vara i min ålder fortsatte att stirra på mig o jag stirrade tillbaka. Hon ser så jävla falsk ut.

-------------------------------------------------------
Hej läsare!
Första kapitlet!
Hoppas ni tyckte om det!
xx

Best friends but are we more?Där berättelser lever. Upptäck nu