4.Bölüm

69 10 0
                                    

5 sene aynı mahallemizde oturduk. Evimiz dökülüyordu; para biriktrip güzel ev almak için taşınmamıştık. İyıkıe taşınmamışız çünkü komşumuzun kızı vardı benle yaşıt oda öğretmen idi. Bir keresinde tesadüfen karşılaştık; zaten annelerimiz tanışıyorddu. Hep çocukuklarımızın evlenmeme zamanı geldi diye konuşurdular. Komşumuzun kızıya karşılaşınca merhabalaştık; konuşmaya başladık. Sonra adımı sordu bende kekeleyerek
- Fatih dedim. Okadar hyacanlandımki adını sormayı unutuyordum ki hemen sordum.
-Betül dedi. Çok güzel adı vardı kendiside öyleydi kalbim çok hızlı atmaya başladı haralde aşık olmaya başlamıştım. Çünkü onu görünce heyacanlanıyordum, konuşamıyordum. Sonra hafta sonu dışarda çay içmeye davet ettim kabul etti ben bıraz daha heyacanlanmıştım. Ardından hoşçakal deyip ayrılıp evlerimize geçtik.
Ben o gün çok mutluydum. Gece Betül'ü düşünmekten uyuyamamıştım. Günler geçti işimize gidip geldik ve haftasonu geldi bugün cumartesiydi en mutlu günümdü bugün. İlk hoşlandığım bir kızla İstanbul Boğazına karşı çay içecektik ve saat geldi; Betül'ü evinden aldım yürüyerek konuşa konuşa boğaza karşı bir restoranta gittik ve oturduk.
Masaya oturduk siparişlerimizi verdik ve yemeye baslamıştık. Masa sessizdi ne konuşcaklarımızı bilmiyorlarduk yada çekinıyorduk. Ben dayanamamıştım sohbeti başlatmıştım.
-Nasılsın ?
-İyiyim sen ?
-Bende iyim Allah'a şükür. Mesleğin ne ?
-Anasınıfı öğretmenliği, sende doktormuşsun annem demişti.
-Evet doktorum.
Fazla konuşamamıştık çünkü ikimizde birbirimizden çekiniyorduk. Betül'de beni seviyordu anlaşılıyordu ama belli etmemeye çalışıyordu. Simitlerimizi yedikten sonra boğazı gezmiştik. Çok eğlenceli bir gündü. Sonra Betül'ü evine braktım ardından bende geçtim. Ben Betül'ü cok seviyordum ve ciddiydim. Belki hayatımdaki kişi olacaktı ve evlenecektik. Zaman gösterecek kısmette varsa olurdu. Biz artık daha sık konuşuyorduk ve ciddiydik, zaten 2 yıl birlikteydik birbirimizi iyice tanımıştık; annelerimizde güzel haberi bekliyordu, nezaman evlenme kararı alırlar diye. Biz belki ayrılırsak çok üzüleceklerdi.

Ve bakalım ilerdeki bölümde ne karara varcaklar merakla yazıyıyorum :) :) :)

ÖMÜRHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin