5 bölüm

93.3K 2.8K 303
                                    



Bazen düşünüyorum da bazı insanlar hiçkimseye güvenme. Sırrını verme.Sana senden başka hiçkimse anlayamaz.Düşünemez.Dediklerinde ben ne kadarda karamsar düsünüyorlar. Ne kadarda ön yargılılar diyordum. İnsan hiçkimseye güvenmese bile ailesine güvenir. Zaten aile ne için vardır seni korumak için. Her zaman ne olursa olsun arkana baktığın zaman  hiçkimse olmasa bile, var olduklarını bildiğin ailenin olması sana en büyük güç ayakta dim dik dayanma olasılığı sağlıyor...

Şimdi peki ben ne yapacaktım. Hiçbir şey yapmadığım halde bu olanlarda neydi böyle.Şakaydı dimi tüm bu olanlar. Her şey bir şakadan ibaretti. Biri çıkacak ve bana şakaaaaa diye bağıracaktı.

Hemen kendime gelip elimle gözyaşlarımı kabaca sildim. Şimdi farkettim ki Buğra bey tüm söylediklerini söylemiş benden iki üç adım geri gitmişti. Gözlerinin içine baktım ne düşündüğüne, bakışlarına bakarak dalga geçip geçmediğini öğrenmek istiyordum. Ama sadece kocaman bir boşluk görüyordum. Hemen boğazımı temizleyip

- Çok güzel bir şakaydı

Dedikten sonra kahkaha atmaya başladım. Gözlerimi odada gezdirmeye başladığımda herkesin bana delirmişcesine baktığını gördüm. Zaten olanlardan sonra delirmesem hiçbir zaman delirmezdim.

Buğra bey çatık olan kaşlarını birazda çatmış bana

- Ne şakasından bahs ediyorsun sen? Zaten canım burnumda bir de senin bu triplerini çekemiyeceğim.

Dediğinde deliye döndüm. Bu adam ne diyordu Allah aşkına bu yaptıklarımı basit bir tripden ibaret olduğunumu sanıyordu? Ben değilde bu adam delirmişe benziyor. Farkında değil mi burda benim hayatım söz konusu. Birden kendimi tutamayip yine olduğunca yüksek sesle kahkaha atmaya başladım. Kahkahalarımın ardından hem konuşuyor hemde elimle Buğra beyi işaret edip babama döndüm ve

- Baba baksana ya bu adam delirmiş. Bana.... Ben-b-beni-benim yap-tıklarımın sa-dece b-bir t-tri-tripten ibaret olduğunu söylüyor. Delirmiş ya bu adam.

Söylediklerimin sonuna yakın sesim cılızlaşmaya başlamış,ağlamamak için ne kadar kendimi kassamda artık ne gözyaşlarımı ne de hıçkırıklarıma son verebiliyordum.

Babam bana

-Tuana söylediklerine dikkat et!!

Ne yani bana söyleyeceği söz bu mu? Söylediklerine dikkat et!

- Tamam baba dikkat edeyimde sende bana doğru dürüst ne olduğunu anlat ve bunların bir şakadan ibaret olduğunu söyle. Ben özürümü dilmeye hazırım yeter ki duyduklarımın bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu duyayım.Buna çok ihtiyacım var duymak istediğim sadece bu sözcükler hadi baba söyle bana.

Değip elimin tersiyle gözyaşlarımı sildim. Pür dikkat babamı dinliyordum. Çünkü şimdi söyliyecekleri benim için her şeyden önemliydi. Yan gözle baktığımda Buğra beyi elleri cebinde kafasi dik benle babamı seyrediyordu. Umursamadım zaten babam bunların yalandan ibaret olduğunu bana söyleyecekti.

- Şey kızım. Ben nasil söylesem bilmiyorum.

- Hadi söyle baba (ellerini avuçlarımın içine alıp güven verircesine sıktım, kafamla konuşması için hadi der gibi oynatmıştım)

- Ben senden özür dilerim kızım" değip duraksadı. Offf artık çıldırmak üzereydim

- Baba hadi artık ne söyleyeceksen söyle inan artık sabrım kalmadı. Bir çırpıda söyle hem sen kurtul hemde ben.

- Şimdi sana söyleyeceklerimi beni kesmeden dinle tamam mı ne olursa olsun

- Tamam hadi söyle

Beni de sever misin?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin