Yatarken Okunacak Dualar...

301 10 0
                                    


Yatarken okunacak dualar....

Seyyid Abdülhakîm Arvâsî hazretleri buyurdu ki:
Yatağına abdestli olarak, Euzü Besmele okuyarak gir! Sağ yan üzerine kıbleye karşı yat! Sağ avucunu sağ yanağın altına döşe! Euzü Besmele ile bir Âyet-el-kürsi oku! Sonra Besmele ile, üç İhlâs, bir Fatiha, birer defa da Felak ve Nas sûrelerini oku! Sonra üç defa(Estagfirullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) oku! Üçüncüsüne (el-hayyel-kayyûme ve etûbü ileyh) ilave et! Sonra on kere (Tevekkeltü alellah ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh) oku! Onuncusuna (hil aliyyil azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) ilave et! Sonra, (Allahümmağfir lî ve li valideyye ve lil-mü'minîne vel-mü'minât), bir kere(Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammed), bir kere (Allahümme Rabbenâ âtinâ fiddünyâ haseneten ve fil âhıreti haseneten ve kınâ azâbennâr bi-rahmetike yâ Erhamerrâhimîn), üç veya on veya kırk yahut yetmiş kere (Estagfirullahel'azîm) ve bir kelime-i tevhid yani (Lâ ilahe illallâh Muhammedün resûlullah) oku! (İslam Ahlâkı)

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:


(Yatağa girince 3 defa "Estagfirullah el-azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyan kimsenin günahları, deniz köpükleri kadar pek çok olsa da, affolur.)[Tirmizî]

(Yatarken Fâtiha ve İhlas'ı okuyan, ölüm hariç, her şerden emin olur.) [Bezzar]

(Yatarken Kâfirun sûresini okuyan şirkten beri olur.) [Tirmizî]

......


#Sabah akşam duaları

Sual: Sabah akşam okunacak dualar, en erken hangi vakitte okunur?
CEVAP:
Sabah okunacak dualar, gece yarısından sonra okunabilir. Akşam duaları ise, öğle vaktinden itibaren okunabilir. Gece okunması unutulan dualar, eğer öğleye kadar okunursa, yine vaktinde okunmuş gibi sevab alınır. Bir hadis-i şerif:
(Her gece okuduğu dua ve zikirleri ihmal edip okumadan yatan kimse, ertesi günü öğleye kadar okursa, aynı sevaba kavuşur.)[Müslim]

#Kıymetli bir tesbih
Sual: Her gün okunacak faziletli bir tesbih bildirir misiniz?
CEVAP:
Mektubat'ın birinci cildinin 307 ve 308. mektuplarında bildirilen(Sübhânallahi ve bi-hamdihi sübhânallahil-azîm) tesbihini, sabah akşam yüz kere okuyanın günahları affolur, dertlerden kurtulur ve bir daha günah işlemekten muhafaza olunur. (İslam Ahlakı)


medyada ki sohbetin konusu....(Büyükleri vesile ederek dua etmek, yardım istemek | Huzura Doğru | Osman Ünlü Hoca)

Huzur-u KalbHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin