7 Beslutet

5 2 0
                                    

Nu satt Drake öga mot öga med rektorn och Mattew var inkallad och på ingång. Han såg allvarlig ut och Drake darrade. Det var första gången han någonsin slagit någon. Men det hade känts så bra och så rätt. Han hade en svullnad på höger överarm från en knytnäve som nu hade börjat kännas. Adrenalinet gled sakta ur kroppen och ett hemskt bultande kändes på alla ställen han blivit träffad på, han trodde att han hade sluppit få så många smällar men hade tydligen fel. Imorgon skulle han vara helt blå, det var han säker på.
"Vad tänkte du med!?" Skrek Mattew när han gjorde entré. Han var helt röd i ansiktet, både av ilska och att han skämdes. Det rann svettdroppar från hans skägg och hela han var våt.
"Ska jag vara tvungen att komma hit och sluta på jobbet bara för att DU har gjort något fel?" Fortsatte han med samma arga och skrikande röst.
"Jag tror du kan sätta dig." Sade rektorn och pekade på en stol nära det Drake satt på. Mattew närmade sig den och slog sig ner med en duns.
"Så, det är alltså så att du, Drake Merwin, har slagits mot två år yngre elever." Sade rektorn, inte alltför strängt. Drake stirrade på en figur på skrivbordet som gungade med huvudet.
"De började." Sade han tillbaka väldigt tyst.
"Det är aldrig okej att slåss." Sade rektorn högt med skärpa i rösten, men inte på något sätt argt eller irriterat. Det var lugnande, kanske för lugnande.
"Men hade jag inte slagits tillbaka hade jag nog varit död nu. Det har hänt förr." Sade Drake lika tyst. Mattew förberedde sig för nästa rytande.
"Slog du din lillebror?" Röt han och blängde honom. Det blev tyst en lång stund.
"Så, vi ser ett problem. Jag tror inte att pojkarna kan gå i samma skola. Det är ert val såklart herr Merwin men jag rekommenderar att Harry byter skola." Sade rektorn. Nu blev Mattew förvirrad, han ville inte att hans favoritsorten skulle behöva gå i en annan skola. Om det inte fanns någon bättre.
"Vilka skolor finns det i närheten?" Frågade Mattew lugnare än han hade varit tidigare.
"St. Carlos skola, Katniss skola och Kkarabergsskolan." Svarade rektorn. St. Carlos var en riktigt kass skola enligt alla ryktena, Katniss var inriktad på idrott och natur mer än användbara ämnen och Klarabergskolan var långt borta.
"Jag tror inte att någon av skolorna passar min Harry särskilt bra." Sade Mattew. Rektorn verkade ha gett upp på att flytta just honom och bad då Drake att gå ut för att de skulle fortsätta prata, nu om vilka möjliga skolor Drake skulle kunna börja i.
"Tja, eftersom det inte finns några lediga klasser i hans ålder så måste vi kolla på andra alternativ." Sade han och kollade bland pappren efter skolor.
"Här finns det en. Coates Achademy." Han petade upp glasögonen på näsan eftersom de hade åkt ned när han läste.
"Vad är det för en skola?" Frågade Mattew.
"Det är en inte så dyr skola där eleverna bor året runt och den ligger i... Perdido Beach." Avslutade rektorn och de gick igenom detaljer.
"Det finns ett problem bara. De tar inte emot någon över 10 år." Tillade han efter ett tag men de var överens att när Drake var så gammal så var det där han skulle gå. Under den resterande tiden skulle de två syskonen hållas separerade i skolan.

Drake Merwins historia (Gone novels)Där berättelser lever. Upptäck nu