Part 18 (TIM)

6.7K 216 22
                                    

Je kijkt mee via Tim! Dit hoofdstuk wordt twee keer gepubliceerd: één keer door de ogen van Tim en één keer door de ogen van Bella.

Ik zucht diep als ik voor Bella's huis sta. Er staat een auto voor de deur, er zal wel iemand thuis zijn. Ik loop naar de voordeur. Ik kijk nog even op mijn horloge. Het is dan wel vrijdagavond. Misschien komt het niet uit? Ik blijf een paar seconde voor de deur staan. Ik twijfel of ik wel aan moet bellen. Misschien gooit Bella de deur weer dicht in mijn gezicht. Je weet maar nooit. Ik spreek mezelf moed in en begin dan te kloppen.

"Tim?" Haar moeder doet open en kijkt me verbaasd aan. Ik geef haar een bescheiden glimlach.

"Ik kom voor Bella," zeg ik. Bella's moeder knikt en laat me binnen.

"Ik zal haar roepen, ga maar alvast zitten." Bella's moeder roept haar naam. Haar moeder gaat naar de keuken en schenkt een glas voor me in. Het is doorzichtig. Het is vast iets van water.

"Ja?" klinkt Bella's stem van boven. Zodra ik haar stem hoor, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Bella's moeder ziet het en kijkt meteen weer weg.

"Er is iemand voor je," roept haar moeder.

"Ik kom er aan!" reageert Bella.

"Waar ben je?" vraagt ze daarna. Bella's moeder werpt nog snel een blik op me.

"In de woonkamer." Zodra Bella binnenkomt, kijkt ze ons geschrokken maar ook verbaasd aan.

"Wat doe je hier?" vraagt ze aan me. Bella's moeder kijkt naar de grond en slikt.

"Ik laat jullie even alleen. Als jullie me nodig hebben, ik ben bij de buren," vertelt Bella's moeder. Ze kijkt eerst naar mij, daarna naar Bella. Daarna gaat Bella tegenover me zitten. Ik schraap mijn keel en kijk naar Bella. Wat ziet ze er goed uit...

"Ik weet dat ik hier eigenlijk niet moet zijn, maar ik wil je iets vertellen," biecht ik op. Bella haalt een hand door haar haren en kijkt naar buiten.

"Bella?" vraag ik als ik merk dat ze niet luistert. Ik hoor haar zuchten en dan richt ze haar aandacht op me.

"Je kunt praten, ik luister wel." Ik frons mijn wenkbrauwen. Ik geloof het totaal niet. Maar goed. Ik zucht diep en begin te praten. Ik heb al geoefend wat ik wil zeggen, nu maar hopen dat het er normaal uit komt.

"Het spijt me. Als eerst dat. Ik weet dat ik soms nogal onverwachts kan zijn, maar dat heeft niets met jou te maken. Echt niet. Ik heb geen bindingsangst, maar ik heb moeite met binnen laten." Ik stop met praten en kijk Bella zenuwachtig aan. Haar aandacht is op mij gericht. Ik besluit haar het hele verhaal te beginnen.

"Weet je, ik ga je het hele verhaal vertellen. Heb je even?" Bella knikt voorzichtig.

"Iets meer als twee jaar geleden had ik een vriendin. Ze heette Lisa. We waren hét stelletje van de school. Iedere jongen wilde met Lisa zijn en elk meisje wilde met mij zijn. We spraken vaak met elkaar af. Lisa was een jaar ouder, ze zat dus ook een klas hoger. Ik kende iedereen van school, maar als nog voelde het soms raar om bij Lisa's vrienden te zitten. Ik werd binnengelaten in hun vriendengroep. Al snel werd ik uitgenodigd naar alle feesten. Lisa vroeg altijd of ik mee ging. Eerst had ik er helemaal geen zin. Ik had natuurlijk al wel eens gedronken met een paar vrienden, maar nog nooit echt sterke drank." Ik neem een slok water. Ik begin nu al last te krijgen van mijn keel. Het zullen wel de zenuwen zijn.

"Op die feestjes werd Lisa vaak aangeschoten. Dronken nooit, ik had haar altijd gevonden voordat het zover zou komen. In die periodes dat ze dronken was, zoende ze me vaker dan normaal. Ze wilde ook verder gaan als ze dronken was. Ik durfde niet, ik was bang dat ik iets verkeerd deed en dat de hele school het dan zou weten. Aan de andere kant, als ze dronken was kon ze het niet herinneren. Op een avond stemde ik in met haar wensen en die nacht deden we het voor het eerst. Het was erg wennen voor mij. Lisa was een jaar ouder, dus die was het allemaal al gewend," leg ik uit.

"Toen we een half jaar hadden, ging ik 's avonds bij haar langs. Ik had een armbandje voor haar gekocht. Het was zilver met een hangertje eraan. In dat hangertje stond de letter 's' gegraveerd. Lisa had die ochtend een foto op Instagram gepost met een foto van ons samen. Er stond vast iets onder van: 'half jaar met Tim'. Lisa was ontzettend populair bij de jongens, maar ik had het niet door. Ik was zó verliefd op haar dat ik niets heb gemerkt." Ik haal een hand door mijn haren en richt mijn blik naar mijn schoenen. Ik slik.

"Die avond ging ik dus bij haar langs. Ik liep haar kamer in. Lisa lag in haar bed. Een jongen met een bloot bovenlijf lag tegen haar aan. Ik heb daar een paar seconden gestaan. Ik had geen flauw idee wat ik moest doen. Ik heb toen besloten om weg te gaan. Ik had Lisa daarna een paar dagen niet gezien. Ik moest nadenken of ik überhaupt wel verder met haar wilde. Ik had haar betrapt met een ander." Ik neem weer een slok water.

"Op een zondag kwam ze langs. Mijn ouders waren dol op haar. Ik had het ze verteld, wat ik had gezien. Ze zeiden dat ik Lisa als nog een kans moest geven. Mijn ouders hadden haar helaas binnen gelaten. Ik had totaal geen zin in een confrontatie. Ik wist van te voren al wat ze wilde. Ze wilde het wegpraten, smoesjes verzinnen over wie hij was. Ik had er echt geen zin in. We hadden een heftige ruzie en ik heb gevraagd of ze weg kon gaan. Ik zei dat ze niet meer terug hoefde te komen. Ik heb haar daarna nooit meer gezien. " Bella gaat naast me zitten en draait haar lichaam een beetje naar me toe. Ik bijt op mijn lip. Ik moet het nu vertellen ook.

"Op vanmiddag na. Ze stond mijn deur. Lisa. Na anderhalf jaar zag ik haar weer. Ze zag er precies hetzelfde uit als ik me kan herinneren. Haar blonde haren vielen net zo perfect als vroeger. Ik heb altijd gedacht dat ze geverfd waren. Haar blauwe ogen, net zo fel. Als ze je aankijken kreeg ik altijd een warm gevoel. Ik voelde helemaal niets meer voor haar toen ze langs kwam. Ze heeft me gebroken. Ik was tot over mijn oren voor Lisa. Ik had me nooit kunnen voorstellen ooit zo verliefd te kunnen zijn. Maar geloof me, ik was het echt. Ik had een beeld van haar dat ze perfect was. Maar dat was ze dus echt niet. Ze had me blijkbaar vaker bedrogen. Toen het ook uitging, kwam iedereen naar me toe. Over dat het vreselijk voor me was, maar dat ik er niet te veel stil bij moest staan. Ik had toch zo wel een ander. Mijn vrienden namen me mee naar feestjes. Toen ben ik echt begonnen met drinken. Ik dronk Lisa weg. Ik ging ook roken. Als ik dan bij vrienden was, hoefde ik niet aan Lisa te denken." Bella pakt mijn hand vast. Ik voel dat ze er zachtjes in knijpt. Het is lastig om na te denken als ze mijn hand vast heeft, maar het moet me lukken.

"Lisa heeft me gemaakt tot wie ik voor jou was. Ik ben er nooit echt niet trots op geweest, Bella. Ik heb Lisa me destijds laten veranderen. Ze heeft iemand van me gemaakt die ik nooit was en eigenlijk ook nooit heb willen zijn. Ik wil niet de jongen zijn die meisjes slecht behandeld. Ik klink ook nu zo soft, maar dat valt ook weer mee. Soms denk ik, als ik niet zo achterlijk was geweest, als ik had nagedacht, was het dan heel anders gelopen? Misschien had ik je dan de aandacht kunnen geven die je verdiend. Ik zou je zo graag willen laten zien hoeveel ik om je geef. Hoe verliefd ik op je ben. Ik had echt niet gedacht om na Lisa weer een meisje leuk te vinden. Je hebt me weer terug veranderd in wie ik was voor Lisa. Ik ben je daar dankbaar voor, Bella."

Ik kijk naar Bella en kijk naar haar prachtige gezicht. Ze heeft weinig make-up op en nog steeds is ze prachtig. Ik staar in haar ogen voordat ze door heeft hoe erg ik haar aan het bekijken ben. Bella zucht diep.

"Wil je me een kans geven? Ik stel je niet teleur," fluister ik heel zachtjes. Bella kijkt naar onze handen. Ik houd mijn ogen op haar gericht. Zie ik daar een glimlach op haar gezicht? Dan zie ik haar knikken. Geeft ze me echt een kans? Ik kijk naar haar lippen. Ik moet haar lippen weer tegen de mijne hebben. Ik begin naar voren te leunen en tot mijn verbazing ontmoeten onze lippen elkaar.

Eindelijk.

----------------------------------------------------------------------------------

Dit was Tim's versie! (:

Wat vonden jullie van Tim's versie?

Aantal woorden: 1529




My BadboyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu