15

113K 3.6K 91
                                    

NİHAL'DEN

Saat öğleden sonra ikiydi. Bir sandalyede oturmuştum. Arkamda saçlarımı yapmak için bir kuaför bekliyordu. Model olarak seçimi kuaföre bırakmıştım. Bana neyin yakışabileceğini bilmiyordum çünkü. Açelya yanımda oturuyordu. Benden daha heyecanlı diyebilirdim. Annemi odadan dışarıya çıkarmıştı. Sürpriz olmasını istiyordu. Kuaför saçımı dağınık topuz tarzında örgülü bir model yapmıştı. Sıra makyaja geldiğinde en önemli kısmın bu olduğunu düşündüm. Kadın yüzümde çalışırken Açelya da gözleriyle onu takip ediyordu. Bana gülümseyerek baktı sonra.

"Heyecan var mı?"

"Biraz var ama çok değil. Bir şey soracağım biz burada mı kalacağız bu gece." Utanmıştım bunu sorarken ama merak da ediyordum.

"Biz böyle planlamıştık ama Deniz kabul etmedi. Eve gideceksiniz ama evde sadece siz olacaksınız. Yarın pazartesi olduğu için çok hastam olacak dedi ve o alıştığı yataktan ayrılamıyor. Burada dinlenemeyeceğini söyledi." Rahatına çok düşkün olduğunu anladım bu sözlerle.

"Tamam, benim için fark etmez."

"Yaz olunca balayı için istediğiniz yere gidebilirsiniz. Balayı olmaz ama harika bir tatil olabilir." Biraz düşündükten sonra cümlesini değiştirmişti.

Kadın makyajı bitirdiğinde Açelyanın yüzünde bir gülümseme belirdi.

"Vay canına sandığımdan çok daha güzel oldun." Elimden tutup kaldırdı ve beni boy aynasının önüne getirdi. Yaklaşıp yüzümü inceledim. Fazla makyaj yoktu ama gerçekten güzel olmuştum. Bu ben bambaşkaydı ve ben bu beni çok beğenmiştim.

"Bende beğendim çok farklı görünüyorum." Kuaför kadına teşekkür etti ve onu yolladı.

Cam kenarında karşılıklı koltuklara oturduk.

"Bak Nihal bugünden itibaren hayatın tamamıyla değişecek. Ona uyum sağlamak biraz zor olabilir. Ruh hali çabuk değişir."

"Bunu fark ettim."

"Güzel, o zaman şimdi sana onun nelerden hoşlandığını anlatacağım eğer sende uygularsan farkı göreceksin. Bunları yaparken kendinden ödün verme. İlk kural Deniz her zaman kendine güveni olan kadınları sever. Öyle kırılgan narin kadınlarla işi olmadı bu zamana kadar. Ona göre kadın dediğin her zaman güçlü duracak ve onun yanında kendini rahat hissedecek."

"Bu biraz zor çünkü sulu gözlü olduğumu biliyorum."

"Bu çok da önemli değil. İkincisi cesur olman ama bu her şeyde. Kıyafet de buna dahil."

"Ne yani açık giyinmem onun hoşuna mı gidecek?" Şaşırmıştım.

"Yerine göre evet. Genelde kıskanç olurlar, Derya mesela. Deniz başka bu konuda, belki de Amerika'da okuduğu için bilemiyorum. Dediğim gibi yerinde ve zamanında çok aşırıda değil tam ayarında olacak. Diğer erkeklerin onu kıskanması hoşuna gidiyor galiba. Bilemiyorum."

"Anladım galiba ne demek istediğini." Ünlüler gelmişti aklıma. Bir kere Angelina Jolie Oscar töreninde siyah bir elbise giymişti. Bacak yırtmacı vardı ve bunu göstermek için çaba sarf etmişti. Brad bu durumdan hiç şikayetçi görünmüyordu. Bu da ona benzer bir şeydi.

"Giyimine dikkat et ve bakımlı ol. Bakımlı kadınları sever. Bir de kırmızı ruj, ona bayılıyor."

"Bunu nereden biliyorsun?"

"Çünkü bütün sevgililerine kırmızı ruj hediye etmiş." Sandığımdan çok farklı biriydi.

"Farklı biri. Hiç dışarıdan göründüğü gibi değil."

HAYATIMI DEĞİŞTİR& HAYATIMI DEĞİŞTİR ADA'M Değişim serisi 1-2 ( RAFLARDA)Where stories live. Discover now