Hoofdstuk 12

216 14 1
                                    

De bel is al gegaan en Scarlet hobbelt naar de gymzaal. "Zo, mevrouw Underwood. Ga je maar snel omkleden.": zegt meneer Van Leeuwen. Scarlet rent naar de meisjes kleedkamer en kleed zich om. Ze is al snel klaar. Ze rent naar de gymzaal. "Mevrouw Underwood. Je armbandjes ook af, dan kunnen we beginnen.": zegt meneer Van Leeuwen streng. "Ja Scarlet, ook je armbandjes.": lacht Brooke. Heel de klas lacht. "Zo is het lachen wel weer genoeg jongens.": sist meneer Van Leeuwen. "Underwood, je armbandjes.": vult hij zich zelf aan. Scarlet doet haar armbandjes af en geeft ze aan meneer Van Leeuwen. Ze verstopt haar polsen achter haar rug. "Dankjewel.": zegt meneer Van Leeuwen en hij legt uit spel trefbal uit. "Oke, Amanda, Lianne, Brooke, Max, Johan, Jari, Djay, Kevin, Fleur, Michelle en Serra pak een lintje, Demi, Lisa, Scarlet, Alice, Quinten, Thomas, Ryan, Linsey, Mandy, Pertus en Amber ga aan de andere kant staan. Chris jij bent wissel.": vult zich zelf aan. "Meneer! Alice is er niet!": roepen een paar kinderen. "Ohw, dan komt Chris in het team zonder lintjes!": zegt hij. Dan begint het spel. Brooke fluistert iets tegen iedereen in haar team. Max fluistert iets tegen Chris en hij tegen de rest, behalve tegen Scarlet. Er zijn 5 ballen in het spel, er word heen en weer gegooit. Meneer Van Leeuwen loopt even de zaal uit en gelijkt worden er meer ballen gepakt en op Scarlet gegooit. Niet zacht maar hard, heel hard. "IEDEREEN OP SCARLET!!!": Schreeuwt Brooke door de zaal. De jongens beginnen harder te gooien en de meiden harder te lachen. Als meneer Van Leeuwen binnen komt stopt iedereen. "Scarlet dat doe je toch niet?!": roept Brooke ineens. "Wat is hier gebeurt?!": roept meneer Van Leeuwen boos. "Scarlet pakte ineens heel veel ballen en ze wou dat iedereen op mij ging gooien!": zegt Brooke schijnheilig. "Is dat waar iedereen?": vraagt meneer Van Leeuwen. Iedereen knikt instemmend.
"Wat? Maar ik heb helemaak niks geda..."
"Bewaar je excuus voor donderdag het 9de, je blijft donderdag na in lokaal 327.": zegt meneer Van Leeuwen boos.

Na een paar minuten zit iedereen weer op de banken. "Oke, aangezien Alice er niet is hebben we een even aantal, we gaan een nieuw spel spelen.": zegt meneer Van Leeuwen. Maar niemand luisterd naar het spel. "Hè emo, waar is je gothic vriendinnetje?": vraagt Lianne. Scarlet bijt op haar lip en kijkt naar de grond. Ineens komt mevrouw Phoelich de zaal binnen. "Klas HA4D ik heb een niet zo leuke mededeling...Alice komt niet meer op school...Ze heeft zaterdag nacht zich zelf op gehangen...": zeg ze. Iedereen is stil. Scarlet probeert haar tranen tegen te houden maar als iedereen ineens haar kant op kijkt barst ze in tranen uit. Scarlet rent naar de meisjes kleedkamer, ze haalt uit haar tas een potje anti-depressiva en slikt heel het potje in. Na een paar minuten word ze weer de zaal in gehaalt. Om de buurt mag iedereen voor de zaal iets vertellen over Alice. Als Scarlet aan de buurt is, blijft ze dood stil. "Komt er nog wat van?"
"Ga praten ofzow!"
Word er geroepen. Ineens word alles zwart voor Scarlet's ogen en valt ze om. Het laatste wat ze hoort zijn een paar meiden die gillen, jongens die schrikken en Brooke die kei hard haar naam roept.

Nobody Will Ever Know (Dutch)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang