36 Bölűm Azad

7.6K 261 18
                                    

Baba olacakmışım ilk duyduğumda inanamadım yada inanmak istemedim.

Belki başka bir zamanda başka bir şekilde baba olacağımı duysaydım sevinçten havalara uçardım yerimde duramazdım silahlar patlatırdım bana baba olma şerefini veren kadını başıma taç ederdim.
Şimdi ise bana baba olacağımı söyleyen doktora bile bir cevap verememiştim karımın yüzüne bakmamıştım.

Zaten o geceden sonra bakamazdım hamileymiş dövdüğüm gün hiç vicdanımı sorgulamak aklımdan geçmemişti ama şimdi ise sorguluyordum ilk defa .

Tamam sılanın bir şey bildiğine emindim bu yüzden çok kızgındım ona sonuçta göz bebeğim gibi sevdiğim bacım kayıptı ve bana onun nasıl kaybolduğunu ne olduğunu anlatmıyordu sebebinide söylemiyordu .

Bu bile onu öldürmeme sebep olan bir şeydi canımdan olan parçayı kaybetiğim için kızgındım sılayı dövmüştüm benden olan bir canı taşıdığını bilmiyordum en çokta buna üzülüyordum.

Eve vardığımızda sıla haberi vermişti aileme mizgin en çok evi velveleye vermişti garip anamda sevinmişti ama hiç bir his belirtisi yoktu onda hala beritanı düşünüyordu.

Beritanın kaçmadığına emindim bir şey gelmişti başına yada kaybolmuştu kaçma ihtimalini düşünmek istemiyordum kaçması ölümü demekti biliyordum.

Mutfağa geçtiğimde asmin tek başına oturmuş kara kara düşünüyordu.

Azad,, asmin hayırdır dalmışsın.

Asmin oturduğu yerden kalkıp arkasını döndü azada,, yok dalmadım sadece oturuyordum biraz uygusuzum.

Azad,, asmin beni tanırım bakışından duruşundan kafana takılan bir şeymi var,

Asmin,, dedim ya uykusuzum ondandır buarada baba olacakmışsın gözün aydın.

Azad,, ssğol evet öyleymiş sende teyze olacaksın şimdiden kendini hazırla.

Asminin yüzü asıktı sebebi nedir bilmiyordum daha düne kadar normalken bu gün birden suratının asılması normal değildi. Yüzüme bakmıyor bulaşıklarla uğraşıp arkası dönük şekilde cevap veriyordu yüzüme baksa belki anlardım.

Asmin,, evet bende teyze olacakmışım değişik bir duygu gelçekten

Azad,, hazırlıksız yakaladı bizi yeğenin teyzesi bu durumda belki bize moral olmayada geldi kim bilir

Mutfaktan çıkıp odama çıktım kafam çok karışıktı bir okadarda yorgundum gözlerimi kapatıp uzun bir süre açmamak istiyordum ama bana iyi gelen bir şey vardı oda bu aralar bana uzaktı şimdide mutfakta morali bozuktu yüzüme bile bakmamıştı şimdi yanımda olsa konuşsa ben dinlesem ne iyi gelirdi.

Asminde çözemediğim bir şey vardı gülüşü bakışı okadar içtenki insan bakarken bile rahatlıyordu o konuştuğunda sanki dünya duruyordu berst çok şanslıydı öyle bir kadına sahip olduğu için bazen onu kıskanmıyor değildim hane.

Sılayla ilk evlendiğimzde herşey güzeldi ama gün geçtikçe onu sevdiğim için değilde ağa olmak için evlendiğimi anlamıştım ilk başta evlenirsem aşık olurum diye düşünmüştüm babamda sılayı gelin olarak istediği için bir kaç defa sılayı köşelerde sıkıştırıp konuşmuştum bende gönlü olduğunu anlayınca karar vermiştim evlenmeye.
Sıla güzel kızdı aslında hemde çok güzeldi ama beni ona çeken hiç bişey yoktu ne deseydim yapacak bir kadındı bir gün bile baş kaldırmamıştı bana kısaca kolay kadındı.

Yatakta dört dönerken bir türlü uyku tutmuyordu kapının sesi gelince sılanın olduğunu tahmin etmiştim uyuyor gibi yapmıştım ona baktığımda vicdan azabı çekiyordum çok üzmüştüm son zamanlarda.

Ben uyuduğumu görünce geceliğini giyip yatağa girmişti sesizce gözüm kapalıyken onun sesini duymuştum gözümü aralayıp baktığımda eli karnındaydı.

Sıla,, bebeğim benim tek varlığım canın acıdımı benim kadar hisetinmi sende baban o gün çok sinirliydi hem senin olduğunu bilmiyordu yoksa kıyarmıydı hiç bize baban kötü biri değil sakın öyle düşünme olurmu bak ben affetim sende affet.

Bu sözleri duyduğumda canım daha bir yanmıştı ben bebeğimede zarar vermiştim gelçekten hisediyormuydu bebek gözlerimi açmıştım kendimi affetirmeliydim bebeğime.

Sılanın karnında duran elinin üstüne eli vermiştim,, bebeğim affet beni olurmu baba seni çok seviyor baban çok salak çok aptal yoksa hiç üzermiydi sizi söz veriyorum sen bir gel canını acıtan elimi kesecim.

Sıla şoka girmişti kocasıda elini elinin üstüne vermiş bebekle konuşuyordu en önemliside kendni affetiriyordu sıla karnıyla konuşan kocasını gülerek izliyordu demeki pişmandı bu bebek ona şimdiden şans getirmişti. İçinden bu benim küçük mücizem olacak diye düşünmüştü sıla.

Bir süre karnını okşamış bir öpücük bırakmıştı azad,, şimdi sıra annene kendimi affetirmekte bebeğim.

Sılanın alnından öpmüş özür dilemişti azad sıla ise hala şoktaydı hiç bir tepki vermiyordu çünkü hala azada kızgındı ve bu kadar çabuk affetmek istemiyordu bebeğide zarar görmüş olabilirdi yada kaybetmişte olabilirdi bununda cezası bir bedeli olmalıydı ben beritanın kaçırıldığını söyleyemedim diye cezasını çekmiştim günlerce bebeğimde bunun bedelini çekmek zorunda değildi kaldıki azad beni sevmiyordu artık başkasını seviyordu bu asminde olabilirdi hala aklımdaki şüpeleri bir kenara atamamıştım atamıyordum ne yapsamda ama karnımdaki bebek şimdiden aklımı başımdan almıştı bile sadece onu düşünüyordum.

Azad karısının hiç bir tepki vermediğini görünce şansını dahada zorluyordu karısının dudaklarına yapışmış öpüyor bir yandanda saçlarnı karnını okşuyordu.

Asmin,

Azad baba olacaktı bu kadar bana koyacsğını tahmin etmemiştim azad yanıma geldiğinde daldığımı görünce sorguya çekmişti anlamaması için arkam dönük konuşmuştum çünkü yüzüne baksaydım dayanamazdım kendmi beli ederdim yada en kötüsü belkide ağlardım.

Hiç bir zaman azad bilmeyecekti onu ne kadar sevdiğimi bilmemeliydi.

Bu eve geldiğimden günden unutmalıydım onu evliydi tabiki çocuğuda olacaktı kedmi buna hazırlamalıydım.

Ben yatakta uzanırken berat odaya girmişti arkamı dönüp gözümü kapatmıştım.

Şimdi oda gelip niye suratın asık deyip sorguya çekerdi konuşasım yoktu çünkü ben bile neler hisetiğimi anlamıyordum


~TÖRE~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin