1.BÖLÜM

44.3K 883 40
                                    

Aşk bazen çıkılmaz bir sokakta çıkabilen çıkardı çıkamayanda o yolda tükenip biter işte asmininde aşkı böyleydi 5 yıldır gizliden gizliye sevdiği adam kız kardeşini istemeye gelmişti asminin dünyası başına yıkılmıştı kız kardeşi ya evet deseydi sevdği adama asmin buna nasıl dayanacağını düşünürken ablası sıla odaya kahve götürüyordu ablasının yüzündeki neşe eksik olmuyordu kız kardeşinin sevdiği adamla evleneceği için neşeli olduğunu bilmiyordu kız kardeşi asmin çaresizce sadece olanlar karşısında susuyordu.

Misafirler çıktıktan sonra babası asmini çağırdı
'asmin kızım sana bir şey diyeceğim biliyorsunki bu gün osman ağanın oğlu azad için sılayı istemeye geldiler gidip bir sılanın fikrini al bakalım ne diyecek.
Asmin başını önüne eğip tamam baba dedi ve çaresizce odadan çıktı.
Sılanın kendi odasında olduğunu gördü ayakları her ne kadar odaya gitmek istemesede kendni zorladı abla diye seslendi buruk bir sesle.
Sıla '
efendim asmin ne diyecektin

Asmin' abla babamın beni senin yanına gönderdi fikrini almak için evet demiceksin demi.

Sıla'delimisin kızım kos koca osman ağanın oğlu gelmiş beni istemiş tabiki evet diyecem hem azad çok yakışıklı bütün kızlar onunla evlenmek için can atıyor git babama söyle sıla demiş babam nasıl uygun görürse odur evet dedğmi anlar.

Asminin dünyası başına yıkılmıştı bu sözleri duyunca ablası her şeyden habersiz sevdiği adamı elinden almıştı şimdiye kadar nasıl anlamamıştı ablasının sevdği adamın hayalini kurduğunu.

Babasına cevabnı iletikten sonra asmin odasına geçti yorganı başının üstüne çekip ağlayabildi sadece.

Osman ağa oğlu için 4 gün 4 gece düğün yapmak istediği için hazırlıklara koyuldu mardinde geleneklere göre kız istenildikten sonra hemen nişan yapılır bir kaç hafta içindede düğün yapılır.

Osman ağa sılanın babasını arayıp bu gün nişan hazrlıkları için sılayı götüreceklerini haber eti.

Sıla tek başına gitmek istemediği için kız kardeşi asminide çağırdı asmin her ne kadar gitmemekte ısrar etsede babasının sende git kızım ayıp olur tek gitmesi deyince asmin mecburen kabul eti.
Sılayla aramızda sadece iki yaş olmasına rağmen abla diyordum saygıda kusur etmiyordum ablam kahverengi saçlı esmer tenliydi gözleri kahverengine yakın boyuda güzeldi vicüdü benimkine göre daha belirgin daha sexiydi.

Benimde kumral saçım var pek uzun olmasada idare
Ediyordu tabi ablamın aksine buğday tenliydim babama çektiğim için herkes gözlerimin çok büyük ve güzel olduğunu söyler hiç olmasa gözlerim sayesinde belki evde kalmazdım

~TÖRE~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin