Mathilde fra land 1

22 3 0
                                    

Emily går rundt i de store gatene. Butikker og restauranter. Kinoer og theater. Alt samlet i en stor gate. Emily svinger inn i en klesbutik. Lange blå kjoler, smale gule gensere og korte svarte skjørt. Emily ser seg rundt, klær til Mathilde. Ikke skal de være for dyre, men de må være fine. I et hjørne henger noen blå ullgensere. De har et flettemønster og rekker ned til låret. Emily tar en sånn. En kjole, tenker Emily. Hun går til barneavdelingen. Mye er fint, men for fint. Hvis hun kjøper dyre klær kan Husky og styret tro noet. At hun er i mot styret, men hun vil ikke miste livet sitt. Derfor tar hun en svart kjole med en hvit ulljakke over. Det er viktig med varme klær. Det er kaldt.
Emily kjøper klærne. Hun må kjøpe bukser også. "Husky klesbutik for unge damer," står det på et skilt. Emily svinger inn. Der inne er det masse kjoler. De er korte og rosa. Gjennomsiktige bluser og stramme jeans. Emily plukker ut en stripete genser og en joggebukse. Den er svart og rosa og stram. Ikke at Emily vil ha det sånn, men det finnes ikke noet annet i denne butikken.
Emily betaler og går ut. Hun svinger innom et bakeri. Det dufter av kanel og appelsiner. Det er ingen kø. En dame kommer tilsyne bak kassa. Hun har svart hår og mye sminke. Land 3, tenker Emily. "Hva vil du ha?" Spør hun og ser på alle kakene. "Eh, den," Hun peker på kanelbollene. "Fire sånne og to kopper kakao. Jeg tar med," sier jeg. Damen tar bollene oppi en papirpose der det står "husky bakeriet," nesten alle butikkene er oppkalt etter han. Emily går ut av butikken. "Husky gata," står det på en skilt. Ehoistisk type, tenker Emily.

EmilyWhere stories live. Discover now