Bölüm 5: Geri Dönüş

367 14 3
                                    

Saat 10:00'dı. Ders Karanlık sanatlara karşı savunmaydı. Karanlık sanatlara karşı savunma dersine Profesör Goldberg giriyordu.

James, derse 5 dakika geç kalmıştı. Goldberg, Gryffindor'dan 5 puan kırdı. Fakat 10 dakika sonra bir Slytherin öğrencisi geldi. Goldberg, James 5 dakika geç kaldı diye 5 puan kırmıştı. Fakat 15 dakika geç kalan Slytherin'liden hiç puan kırmadı.

James, Goldberg'in ayrımcılık yaptığını biliyordu. Bu yüzden en nefret ettiği ders Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Dersiydi.

Goldberg derse başlayacağı anda Seherbazlık Bölümü Başkanı Harry James Potter ve Minerva McGonagall geldi. Harry, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersine yardım'a gelmişti. Fakat Mcgonagall 2012 yılında emekli olmuştu.

"Merhaba çocuklar, ben Harry Potter, ve bu da yeni Müdürünüz Minerva McGonagall. Eminim çoğunuz bizi tanıyorsunurdur. Bu gün size Karanlık Sanatlara karşı Savunma dersi için yardıma geldik. Ve Profesör McGonagall hepinize yeni kuralları belirtecek."

"Teşekkürler, Potter. Evet 2012'de emekli olmuştum fakat geri döndüm. Dersim olmayacak. Yeni kurallarımız ise artık yatakhane'de bahçede koridorlarda büyü yapabileceksiniz "Karşınızdakine zarar vermemek şartıyla". Fakat hala okul dışında büyü yapmak yasak. Yeni kural buydu. Ve bir de duyurum var. 21 yıl ardından Hogwarts yeniden 3 Büyücü Turnuvası'na ev sahipliği yapacak. Ayrıca bakanlığın yaptığı bir düzenleme ile en genç Üç Büyücü Şampiyonunun 14 yaşında olması sebebiyle 14 yaşından itibaren katılabileceğini Hogwarts Ekibi olarak üzülerek belirtiyoruz. İyi Dersler."

Profesör McGonagall KSKS sınıfından çıktı. Artık Goldberg konuşuyordu.

"Evet çocuklar. Duyduğunuz gibi 3 Büyücü Turnuvası bu yıl Hogwarts'ta yapılacak. 14 yaşından küçüklerin katılması yasak."

Harry;

"Evet 3 Büyücü Turnuvası bu yıl hiç olmadığı kadar zor olacak. Katılmak istediğinizden emin olun. Eğer seçilirseniz, geri dönüş yok. Bu yarışmada insanlar ölüyor. Turnuvanın ödülü sonsuz şöhret ve 1000 galleon. Fakat hayatınız Galleonlar'dan ve Şöhret'den daha önemli o yüzden iyi düşünün. Ayrıca Sihir Bakanın'dan aldığım izinle Artık Hogwarts'ta bir düello dersi olacak. Bu ders, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma, Tılsım gibi korunma ve saldırı büyülerini kapsayacak. Ders programlarınız düzeltildi. Ders'e ben gireceğim.

O anda Slytherin'li bir öğrenci parmak kaldırdı ve konuştu.

"Peki Durmstrang'da ki gibi Karanlık Sanatlar öğretilecek mi?"

"Belki."

Harry sınıftan çıktı. Profesör Goldberg dersi anlatmaya başladı.

********************************************

Kehanet dersiydi. Profesör Trealwney, Kristal Küreler ile kehanette bulunmayı öğretiyordu. Sıra Jameste'idi. James, Kehanet Öğretmeninin hep Babasına Ölüm Kehanetlerinde bulunduğunduğunu ve bu yüzden babasının bu yüzden kötü kehanetler uydurduğunu biliyordu. Bu yüzden kendisi de bir kehanet uydurmuştu;

Kristal Küre'ye iyice baktı. İçinden Voldemort,Albus,Kendisi,Babası,Asa tutan 22 yaşında biri ve Dumbledore'un ordusu gözüküyordu sırayla. James, uydurduğu kehanetin gerçek olduğunu düşündü. Trealwney, Kristal Küre'ye odaklanmış bir şeyler mırıldanıyordu.

" Cinayet soyu devam edecek. Babası, oğluna karşı savaşacak. Yeni bir Karanlık Lord gelecek. Yadigarların sahibi olan, yine Kahraman olacak. Karanlık Karşıtı Taraf uyarılmalı"

Trealwney kendine gelmişti. James, Profesör Trealwney'i hiç bu kadar korkmuş görmemişti. Trealwney, elini James'in omuzuna koyarak; "Babanı uyar." dedi korkmuş bir sesle.


James Sirius Potter ve Karanlığın DoğuşuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin